YILMAZ VURAL'DAN BÜYÜKERŞEN'E ESKİŞEHİRSPOR ÇAĞRISI

Türk futbolunun önemli antrenörlerinden, bir dönemde Eskişehirspor’da Teknik Direktörlük yapan Yılmaz Vural, Radyospor’da yayınlanan ‘Anadolu Ateşi’ programında Salim Manav’ın sorularını yanıtladı.

YILMAZ VURAL'DAN BÜYÜKERŞEN'E ESKİŞEHİRSPOR ÇAĞRISI
07 Ağustos 2019 Çarşamba 11:31

Eskişehirspor hakkında da açıklamalarda bulunan 66 yaşındaki teknik adam “Ben Eskişehirspor’da görev alırken, kulübün geleceği bu kötü günleri öngördüğüm için 15 yaş grubundan, 21 yaş gruba kadar her hafta seçmeler yaptım. A takımda oynayabilecek 30’a yakın oyuncu belirledim. Son haftalara küme düşme potasına yakın bir durumda girdik ve son haftaya bırakmadan ligde kaldık. Son hafta maçına da ben seçtiğim oyuncularla gittim. Mehmet Özcan, Fıratcan Üzüm, Cemali Sertel ve o yaş gurubu ile gittik deplasmanda Adanaspor’u 3-0 mağlup ettik. Maçın ardından sanki milli takımla maç kazanmış gibi sevinmişlerdi. O çocuklar bugün birçok takımın transfer listesinde. İnsan gurur duyuyor ama hakkımızın da teslim edildiğini söylemek ne yazık ki çok zor” dedi. 

GURUR DUYUYORUM 
“Mehmet Özcan’ın ismini basında her gördüğümde inanın gurur duyuyorum” diyen Vural,  “Çok potansiyelli bir oyuncu. Aslan gibi futbolcu olacak. Ülkemizde Dorukhan Toköz gibi, Mehmet Özcan gibi nice cevherler var. Bu cevherleri de sadece oynatarak fark edebiliriz. Kimse durup dururken ortaya çıkmıyor. Başakşehir’e giden Cemali de çok yetenekli ve potansiyelli bir oyuncu. O da çok iyi yerlere gelecektir. Daha o takım da ne çocuklar var. Eskişehirspor o çocuklarla devam etsin daha çok başarılara imza atar. Ülkemizde ne yazık ki sonuca dayalı bir düzen var. Siz o kadar genç yetenek yetiştirin, o kadar cesaretli davranın ama iki maç üst üste kaybedin kimse gözünüzün yaşına bakmaz” diye konuştu. 

ESKİŞEHİRSPOR'UN GÜCÜNÜN FARKINA VARMALI 
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e seslenen Vural, Eskişehirspor camiasını çok seviyorum. Her zaman bana destek olmuşlardır. Orada çok sevdiğim dostlarım ve arkadaşlarım da var. Eskişehirspor kulübü, Türk futbolunun olmazsa olmazıdır. Böyle potansiyelli bir camianın mutlaka yaşaması gerekiyor. O kentin siyasileri de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olmak üzere herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Sayın Büyükerşen futbolun ve Eskişehirspor’un gücünün farkına varmalı ve bu güce destek olmalı. Bakın Mersin İdman Yurdu, Gaziantepspor neredeler? Bugün Süper Lig’de yer alan birçok kulüp orijinal ilk kurulan takımlar değil. Bu doğru bir düzen değil. Bildiğimiz Malatyaspor nerede. Orduspor kapandı şimdi Yeni Orduspor diye bir takım kurmaya çalışıyorlar. İnşallah artık böyle tablolar ile karşı karşıya kalmayız. Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor, Kocaelispor. Bu camialar bu tabloları kabul etmezler. Bahsettiğimiz takımların çok ciddi sayıda taraftarları var. Bu taraflar da takımları için deli divane olan insanlar. Mersin İdman Yurdu’ndan çok ciddi alacağım vardı. Kulüp kapandı gitti. Alacaklarımızı alamayacağız. Koskoca Mersin İdman Yurdu nasıl yok olur gider akıl alır gibi değil. Eskişehirspor’dan alacağımız var. Nasıl alacaksın. Önce kulübün yaşaması lazım. Bizde insanız. Biz de aile geçindirmeye çalışıyoruz ama durumlar da belli” ifadelerini kullandı. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.