Yannıer, başarının sırrını açıkladı

Eskişehir Basket Genel Menajeri Derya Yannier, yayıncı kuruluş beINSPORT’un sevilen basketbol programı Time Out’a konuk oldu. Program sunucusu Şükran Albayrak’ın sorularını yanıtlayan Yannier, Eskişehir Basket'in başarısının sırrını açıkladı.

Yannıer, başarının sırrını açıkladı
28 Aralık 2017 Perşembe 13:16

Genel Menajer Yannier, en değer verdiği şeylerden birisinin ekip çalışması olduğunu belirterek, “Bu ekip içerisinde ben dahil kimsenin gereğinden fazla ön plana çıkmasını doğru bulmuyorum. Hep birlikte aynı paydada buluşabiliyorsan, bazı şeyleri fikir ortaklığıyla üretebiliyorsan başarılı oluyorsun. Tofaş buradaki önemli örneklerden biri. Adım adım yükseldiler. Eskişehir bazında da benzer bir yoldan ilerleniyor. Önemli olan bu ekibi olabildiğince koruyarak, doğru eklemeleri yapıp üstüne koyarak organizasyonu büyütebilmek” dedi.

“Değişiklikten yana değiliz”

“Kulüp olarak sene içlerinde çok fazla değişiklik yapmaktan yana değiliz” diyen Yannıer sözlerini şöyle sürdürdü; “Benim olduğum son iki senelik süreçte çok mecbur kaldığımız durumlar haricinde hiçbir değişiklik yapmadık diyebilirim. Bu anlamda doğru bütçe yönetimi ve kontrollü işler yapılmasıyla uzun vadede doğru yerlere varılabileceğini düşünüyorum. Bugün için ligde çok başarılı bir konumda olabiliriz ama bu sürekli böyle gidecek diye bir şey yok.”

“İyi yerlere gelecek”

“Başarısına çok alışılmış takımların kötü gidişi var. İllaki bir dengeye oturacaktır. Fakat bizim için önemli olan herkesin doğru sabrı göstererek, davanın arkasında durarak bir arada kalması. Bu kulüpte çalışan profesyonellerin de bireysel olarak çok iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Şimdiden isimleri duyulmaya başladı. Kulüp anlamında, yoluna Avrupa’da ciddi bir vizyonla devam eden, Türkiye’de ise belli bir kültürü oluşturmuş bir Eskişehir Basket öngörebiliyorum.”

“Bize fırsat oldu”

OlinEdirne’in Eskişehir’e taşınması ve isim değişikliği ile ilgili gelen soru üzerine bu süreci anlatan Yannier, “Eskişehir çok uzun zamandır kapsamlı bir basketbol projesini barındırması gereken bir şehirdi. Federasyon nezdinde de basketbol severler nezdinde de Eskişehir’in basketbol şehri haline gelmesi gerektiği değerlendiriyordu. Doğru zaman şimdiymiş ve dolayısıyla da bu bize fırsat oldu” şeklinde konuştu.

“Önemli adımlar atılıyor”

Edirne’de 1 sene profesyonel olarak basketbol oynadığını söyleyen Yannıer, “Burada çok değerli dostluklar edindim. Bu süreçte maalesef bazıları kırıldı ama işin doğası öyle gerektirdi. Aslında herşey planlandığı gibi de olmayabiliyor bazen. Belli bir grup bir araya geldi. O gün bu şekilde bir karar alındı. Ben de bunun bir paydası olarak alınan kararda sorumluluk sahibiyim. Sonrasında bir geçiş ve eğitim süreci yaşandı. Sonuç olarak uzun bir süredir bu takım artık tamamen Eskişehir’in takımı ve gün geçtikçe Eskişehir’le daha da bütünleşecektir. Ben bir sene ara verdim. Dediğim gibi bu yaşanması gereken bir süreçti. Ben buradan çok pozitif dersler alındığını düşünüyorum. Eskişehir’in gerçekten bir basketbol şehri olması için şu an çok önemli adımlar atılıyor” dedi.

Antrenmanlar sürüyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 13. haftasında 30 Aralık Cumartesi günü saat 15.15’de Muratybey Uşak’a konuk olacak olan Eskişehir Basket’te hazırlıklar sürüyor. Dev Adamlar, başantrenör Josep Maria Berrocal idaresinde Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’nda yaklaşık 2 saat süren antrenman yaptı. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman hücum ve savunma varyasyonlarıyla devam etti. Ardından ise yapılan taktik çalışmayla antrenman son buldu.

Devler yola çıkıyor

Potadaki temsilcimiz Eskişehir Basket, 30 Aralık Cumartesi günü saat 15.15’de Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda oynanacak olan Muratbey Uşak maçı için 29 Aralık Cuma günü saat 13.00’de yola çıkacak. Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’nda yapılacak olan son antrenmanın ardından Potanın Şimşekleri karayolu ile Uşak’a giderek maç saatini beklemeye başlayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.