"YABANCI MADDELER ATILDI KÜFÜRLER EDİLDİ"

Nesine.com Eskişehir Basket Kulübü geçtiğimiz gün oynanan olaylı Bursaspor Durmazlar maçı hakkında açıklama yaptı. Kulüp, maçta provokatif davranışların sergilendiğini belirtti.

"YABANCI MADDELER ATILDI KÜFÜRLER EDİLDİ"
12 Mart 2017 Pazar 15:26

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde; “Kulüp olarak, kurulduğumuz günden itibaren tribün olaylarını engellemek adına elimizden gelen tüm çabayı göstermekteyiz. Bu sezon itibariyle TBL’de şampiyonluk parolasıyla kurulan takımımız iç sahada 13 müsabaka oynamıştır. Ortalama 3000-4000 kişi arası olan seyirci sayımıza rağmen, bir müsabakada yaşanan ufak tefek olaylar dışında hiçbir sorun yaşanmamıştır. O olayların da müsabaka esnasında önlemi derhal alınıp arkası kesilmiştir. Bursa’da oynanan müsabaka sırasında ise, daha ilk dakikadan sahaya yabancı ve patlayıcı maddeler atılmış, defalarca küfürlü tezahüratlar yapılmıştır. Maçın son dakikasında ise daha vahim olaylar patlak vermiş, provokatif davranışlara bir oyuncumuzun hatalı olarak karşılık vermesiyle sahaya iki kez ayrı olarak ciddi şekilde yaralayıcı madde yağdırılmıştır. Tüm bu olaylar karşısında ise maçın hakemleri tarafından sadece bir kez anons yapılmıştır. Benzer olayların söz konusu sahada ilk kez olmadığı da tüm kamuoyu tarafından gayet iyi bilinmektedir. Özellikle bu sezon oldukça TBL, basketbolumuzun gelişmesi adına da ciddi katkılar sağlamaktadır. Hakemlerin maçın sonlarında olağan sayılabilecek birkaç hatalı kararı ve maç sonundaki olaylar dışında oldukça kaliteli ve keyifli geçmiştir. Hem takımımızı, hem de maçtan galip ayrılan Bursaspor Durmazlar takımını mücadelelerinden dolayı tebrik ederiz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu hassas dönemlerde, benzer tribün olaylarının karşılıksız bırakılmamasını talep eder, biz spor kulüplerinin birleştirici unsurlar olması gerektiğini bir kez daha vurgulamak isteriz”
Liderlik el değiştirdi
 
Türkiye Basketbol Ligi’nde liderlik 27’nci haftada el değiştirdi. 27’nci haftaya lider giren temsilcimiz Nesine.com Eskişehir Basket zorlu Bursaspor Durmazlar karşısında mağlup oldu. Lig ikincisi Sakarya Büyükşehir Belediyesi ise deplasmanda Bandırma Kırmızı’yı 75-65’lik skorla geçerek averajla tekrar liderliğe oturdu.
Rakip Acıbadem
 
Türkiye Basketbol Ligi’nin 28’inci haftasında Nesine.com Eskişehir Basket, Acıbadem Üniversitesi ile karşılaşacak. Zirve yarışında Bursaspor Durmazlar’a mağlup olarak liderliği elinden kaçıran temsilcimiz bu mağlubiyeti Acıbadem Üniversitesi karşısında telafi etmek
 
istiyor. Zorlu mücadele 18 Mart Cumartesi günü saat 17.00’de Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.