ÜNLÜ’DEN ESKİŞEHİRSPOR İÇİN YENİ GÖREV DAĞILIMI

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’ın 55. Genel Kurul’da Eskişehirli belediyeler ve odalara yaptığı görev dağılımına AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü’den cevap geldi. Ünlü, “Eskişehirspor’un elini taşın altına koyacak ve 10 milyon kaynak sağlayacak bir yönetime ihtiyacı vardır. Odunpazarı ve Tepebaşı 5 milyon koyacak. 10 Milyon Büyükşehir Belediyesi koyacak. Sanayi Odası ve Ticaret Odası 2,5 milyon lira verecek. Biz de elimizden geleni yapacağız." dedi.

ÜNLÜ’DEN ESKİŞEHİRSPOR İÇİN YENİ GÖREV DAĞILIMI
03 Temmuz 2017 Pazartesi 16:18


AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Eskişehirspor 55. Genel Kurulu'nda yapılan konuşmaları eleştirdi. “Eskişehirspor Genel Kurulu’nda yuvarlak laflar ve hamaset nutuklarından başka bir şey olmamış.” diyen Ünlü, Eskişehirspor’un sorunlarından kurtulması için ortaya para koyabilecek bir yönetimin ortaya çıkması gerektiğini söyledi. “Eskişehirspor’un elini taşın altına koyacak ve 10 milyon kaynak sağlayacak bir yönetime ihtiyacı vardır. Sadece yönetim yapmak için yönetimin yapılması doğru değildir.  Bir mayaya ihtiyaç şarttır. Bunu yapacak bir başkan ve yönetim çıkacak ve ‘Biz 10 milyon koyuyoruz.’ diyecek.” dedi.

Halil Ünal’ın kongrede yapmış olduğu görev dağılımını da eleştiren Ünlü, “Tepebaşı Belediyesi’ne işçi ücretleri verilerek,  Odunpazarı’na iaşe giderleri verilerek böyle büyük bütçeli belediyeler bu işten sıyrılamazlar. Eskişehirspor’un personel giderleri 75 – 100 bin lira civarıdır. Bunu şehirde söyleyeceğiniz bir kişi bile ödeyebilir.”diye konuştu.

YENİ YÖNETİM İLİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK

Halil Ünal’dan sonra İl Başkanı Ünlü de bir görev dağılımı yaptı. Ünlü, “Yeni oluşacak yönetim 10 milyon lirasını koyacak. Odunpazarı ve Tepebaşı 5 milyon koyacak. 10 Milyon lira Büyükşehir Belediyesi koyacak. 2.5 ya da 5 milyon lira Ticaret Odası ve Sanayi Odası koyacak. Alt belediyelerimiz de çıkarılacak ödeneklere göre destek sağlayacak. Biz zaten hükümet olarak Eskişehirspor’un ilerlemesinde gerekeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.
Kongrede Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un sözlerini eleştiren Ünlü, “Bizim bütçemiz karayollarının mazot bütçesi kadar. Biz kaynak aktaramayız deniyor. Devamında da şu söyleniyor, ‘Her kurum 1’er milyon versin. Bizim belediye olarak kaynak bulamıyoruz.’ Şimdi nasıl işaret ettiği kurumlardan 1 milyon lira istiyorsa belediyeler de bu formülasyonla Eskişehirspor’a kaynak aktarabilir. Bu tür kaçamaklılarla bu işten sıyrılamazlar.”ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TEK BAŞINA İMAR ÇIKARTAMAZ

Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehirspor’a imar izni çıkarma gibi bir yetkisinin olmadığını söyleyen Ünlü, “Büyükşehir Belediyesi’nden arsa alacağız, imardan geçecek diye bir şey yok. Büyükşehir Belediye Başkanının böyle bir yetkisi yok. İmardan geçme meselesi tamamen AK Parti’nin elinde olan bir yetkidir. Bu imar düzenlemesi olacaksa onu da biz yapacağız. Büyükşehir Belediyesi de ben imara arsa açacağım demesi yok hükmündedir.” dedi.

SORUMLULUK CHP'Lİ BELEDİYELERDE

“Ben bunları söyledikten sonra bu kurumlar çıkıp, ‘Biz bu işte varız ya da yokuz diyecek.’” diyen ünlü konuşmasına şöyle devam etti: “Oraya çıkıp nutuklar atmakla sıyrılamazlar. Yerelde iktidar CHP’li belediyelerdir ve sorumluluk onlardadır. Biz bir hamle görelim. 35 ya da 50 milyonu iktidar bulsun demek topu taca atmaktır. Biz üzerimize düşen sorumluluğu alırız. Bu rakamları taahhüt edecaklerse Eskişehirspor kurtulur. Başkanlık yapacaklar da önce ortaya 10 milyonu koyacak. Para olmadan sözde yönetim oluşturmakla bu iş olmaz.”
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.