Ünal: Yönetim hazır, bu kulübü ortada bırakmayacağız

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, Eskişehirspor için bir yönetim oluşturduklarını söyledi.

Ünal: Yönetim hazır, bu kulübü ortada bırakmayacağız
13 Haziran 2018 Çarşamba 14:52

Eskişehirspor Kongre üyeleri, Olağan Mali Genel Kurul ve Olağanüstü Genel Kurul için ikinci kez Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde toplandı. Yeterli çoğunluğun aranmadığı kongerede Divan Başkanı Aydın Begiter olurken Kaya Bilge, Yusuf Yıldırım ve Süleyman Ekşi ise yardımcıları oldu.

Kongreye siyasilerden sadece Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Ak Parti Eskişehir Milletvekili Dündar Ünlü katıldı.

Divanın oluşturulmasının ardından üyelik aidatlarının 500 TL’ye düşürülmesi önergesi oybirliği ile kabul edildi.

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, kulübün mali tablosunu paylaştı. Sözlerine üyelik aidatlarının 500 TL’ye indirilmesini olumlu karşıladığını söyleyerek başlayan Ünal, “Artık Eskişehirspor’un kapalı spor salonunda çoğulcu bir katılımla yapılması gerekiyor. Bu kararı destekliyorum” dedi.

Eskişehirspor’un 153 milyon borcunun yapılandırılarak çok daha sürdürülebilir bir hale geleceğini belirten Halil Ünal, borcun tamamen kapanması için Süper Lig’e çıkılması gerektiğini söyledi. Ünal, “Bu kulübün güç birlikteliğine ihtiyacı var. Gerekli kaynaklar yaratılacak ve şampiyonluk hedefiyle kadro kurulacak. Bugün Süper Lig’de bir Anadolu takımı 100 milyon lira alıyor. Ama bizim ligimizde 8 milyon. Bizim banka faizlerimiz 8 milyon TL. Bu işe herkes katkı sağlarsa bu cenazeyi kaldırırız. Ancak cenaze tek başına kalkmıyor.”dedi.

Yeni sezonda geçmiş kavgaları bırakalım diyen Ünal, “Bize bir faydası yok. Kim ne yaptıysa savcılığa verir, bedelini öder. Ama Eskişehirspor hepimizin ortak sevdasıysa bu takımı şampiyon yapabiliriz. Bu kulübü ortada bırakmayacağız. Bir yönetim kurulumuz var. Bir kaynak bulduk ama 150 milyon borcu yöneteceksiniz. Bırakıyorum diyorum kimse yok. Ama herkes destek verilirse bu takımı şampiyon yapacağız.”

ESKİŞEHİRSPOR’UN BORCU 153 MİLYON TL

Eskişehirspor Kulüp Mali Müşaviri tarafından kulübün mali tablosu paylaşıldı.

Eskişehirspor’un toplam borcunun 153 milyon 173 bin lira olduğunu belirtildi. Bunun içinde 38 milyon ile en büyük borcu banka kredileri ve diğer mali borçlar oluşturuyor. Yöneticilere 24 milyon TL borcu bulunduğu belirtildi.  Üyelere ise, 1 milyon 430 bin TL borcu varken, personele de 2 milyon 277 bin TL borcu olduğu ifade edildi.  Transfer tahtasının açılabilmesi için ödenmesi gereken borcun 21 milyon lira, Puan silme riskinin ortadan kaldırılması için ödenmesi gereken borcun 13 milyon TL olduğu ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.