Ünal: Çocuklarımız asgari ücrete oynuyor, kaynak lazım…

Eskişehirspor Genel Kurul toplantısında konuşan Başkan Halil Ünal, taraftar ve Eskişehirspor camiasından helallik isteyerek, görevi bıraktığını açıkladı.

Ünal: Çocuklarımız asgari ücrete oynuyor, kaynak lazım…
03 Ocak 2019 Perşembe 14:08

Ünal’ın konuşmasından satır başları;

-Takım kampa gidecek-

Bu takım mutlaka kampa gidecektir.  Kamp bedelini şahsım ve Aydın Begiter üstlenmiştir. Diğer masrafları İcra Kurulumuz üstlenmiştir.

-Borç 153 milyon lira-

Kulübün muhasebesini herkese açmış durumdayız.  Kim bu kulüpte ne hesabı merak ediyorsa, noktasına, virgülüne kadar her hesabı vermeye hazırız.     

Kulübü, 29 Kasım 2017’de devraldık. Geldiğimiz gün kulübün borcu TL bazında 184 milyon 516 bin liraydı. O gün ki döviz bazında borç 39 milyon Euro.  13 ay sonucunda kulübün TL bazında borcu 153 milyon 742 bin lira, Euro bazında ise 25 milyon Euro’dur. 14 milyon Euro borç azaltıyorsunuz, 13 aydır da bir kuruş geliri olmayan bir takımı yönetiyorsunuz. 

Bu hesaba itiraz her arkadaşımız yarın, hatta bugün salondan çıkınca kulübe gider, muhasebede merak ettiği her şeyi öğrenir. Ben şahsım olan alacağımı caride bıraktım, hibe edip gidiyorum. Ne senet aldım, ne sepet aldım. Kulüp carisine bakarsınız.

-Bakanlıktaki alacak-

Bakanlıktaki 4,5 milyon lira paranın alınabilmesi noktasında siyasi desteğe ihtiyacımız var.  Eskişehir siyasetçilerini göreve davet ediyorum. Bu para bu kulübün hakkıdır. 17 kulüp almıştır, biz de almak istiyoruz. 4,5 milyon konusunda Eskişehirspor sevdalı tüm siyasetçiler, sayın vekillerimize özellikle iktidar vekillerimizi göreve davet ediyorum.

-Takım isim hakkı-

Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik kriz göz önünde bulundurularak maalesef takım isim hakkını başaramamıştır. Çok önemli bir firma ile yarım sezonluk 1 milyon Dolar’a  pazarlık halindeyiz. Bir türlü başaramıyoruz.

-Kalabak Su-

Yine şehrimizin suyu, Kalabak Suyu’nun bize destek vermesi lazım. Daha önceden Sayın Büyükerşen Hocam bir destek verdi. Ama şuan bir desteğe daha ihtiyaç vardır. Her kim geliyorsa bunu vermek durumundadır. Aksi takdirde Eskişehir markası basarak su satma talebinde bulunan, Kalabak’tan daha büyük su şirketleri vardır.  Bunu da hatırlatmak isterim.

-S PLAKA-

Aramızda bir sürü sanayici, fabrikatör arkadaşımız var. Okul sahibi…Ya da hepimizin çocukları öğrenci. S plaka… Yani 200 adet servis minibüsüne bu şehrin çok acil ihtiyacı vardır. Hem rakamların kontrolü açısından  hem daha konforlu seyahat açısından. Bu 200 adet minibüsün belediye tarafından da talep edilmektedir. Ancak şehrimizde belediye iki başlıdır. Meclis çoğunluğu AK Parti’de, başkanlık Cumhuriyet Halk Partisi’nde.Dolayısıyla bu uzlaşma bu konuda sağlanmalıdır. Bu 200 otobüsle 70 milyon lira bir kaynak söz konusudur. Bu paranın kulübe verilmesini değil, kulübün borçlarının kapatılmasını da talep etmek durumundayız.

-Es Es Taksi Durağı-

T plaka. 50 adet taksi yani T plaka ticari taksi… Yeni yapılan Ticaret Odası Kongre ve Fuar Merkezi karşısında 1080 yataklı Şehir Hastanesi var. Şehirden uzak, ulaşım sıkıntılı. O yere ‘Es Es Taksi Durağı’ kurulabilir. 50 adet taksi yine iki partinin uzlaşması ile geçer.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.