TRANSFER YASAĞININ KALKMASI İÇİN 21 MİLYON TL GEREKİYOR

Eskişehirspor Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül, kulübün transfer yasağının kalması için acilen 21 Milyonluk borcun ödenmesi gerektiğini söyledi.

TRANSFER YASAĞININ KALKMASI İÇİN 21 MİLYON TL GEREKİYOR
08 Haziran 2017 Perşembe 14:29

TFF 1. Lig Play Off Final karşılaşmasında Göztepe’ye penaltılarda elenerek Süper Lig bileti alamayan Eskişehirspor’da kapıda bekleyen mali sıkıntıyı aşmanın yollarını arıyor.

Eskişehirspor Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül gelecek sezon hedefe taşıyacak kadronun kurulması için TFF ve FİFA’ya acil ödemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Gül, “Şuana kadar Yönetim Kurulu olarak 40 milyon kadar bir kaynak bulduk. Bu kaynaklarla sezonu götürmeye çalıştık. Spor Toto ve İddia, ciddi gelirlerin bir kısmını oluşturuyor. Biz bu gelirlerden bir kuruş alamadık. Buradan gelen gelirlerin tamamı Halk Factoring’e 20 milyonluk bir kredi için temlik edilmişti. Buraya olan borcumuz 12 milyon civarlarına kadar geriledi. TFF gelirleri, yayıncı kuruluş gelirleri, passolig ve maç hasılatlarından da ciddi gelirler kulübe geliyor. Ama bizim kulübümüze buradan da tek bir kuruş gelmedi. Buradan gelecek gelirler ise, Aktif Bank’a 40 milyon kredi karşılığında 10 yıllığına temlik edilmiş olup görev aldığımız süre boyunca da bu borç 28.5 milyona düşürülmüştür.” dedi.

Gelecek sezon transfer yapabilmek için acilen ödenmesi gereken paraların olduğunu belirten Gül, “Transfer yasağının kalkması için 21 milyon TFF’ye 11milyon ise FİFA’ya yatırılması gerekiyor. Bunlar acil ödenmesi gereken paralar.”diye konuştu.

ŞAHBAZ: HEDEFİMİZİ SONUNA KADAR KOVALADIK AMA OLMADI

Eskişehirspor Genel Sekreteri Erdal Şahbaz da, sezon başında konulan Süper Lig hedefine ulaşamadıkları için üzgün olduklarını söyledi. Şahbaz, Antalya’da kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara da teşekkür etti.

Süper Lig hedefiyle yola çıktıkların ancak bunun gerçekleştiremedikleri için üzgün olduklarını belirten Eskişehirspor Genel Sekreteri Erdal Şahbaz, “Bu masada birçok basın toplantısı yaptık ama en üzgün olduğumuz bir toplantıya çıkıyoruz. Bir hedef için çıkmıştık ama hepimizin yaşadığı gibi istediğimiz olmadı. Biz Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz olarak görevi alırken nasıl bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu biliyorduk. Borcun çok olduğunu, stadın olmadığını biliyorduk. Bugünde şikâyetçi değiliz dün olmadığımız gibi. Hedefimizi çok kovalamamıza rağmen istediğimiz olmadı. Gerçeklik budur.” dedi.

Final karşılaşmasında kendilerini yalnız bırakmayan taraftarı da unutmayan Şahbaz, “Antalya'da bizimle beraber olan 16 bin seyircimizin çok teşekkür ederim. Yine maç boyunca yanımızda olan tüm protokole teşekkür ediyoruz. Maçta olamayıp ta Eskişehir'de olan herkesi yanımızda hissettik. Onlara teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.