TEKNİK DİREKTÖR YALÇIN: TAKIMA FARKLI BİR ŞABLON OTURTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, İstanbulspor maçında oynanan oyundan memnun olmadıklarını söyledi. Takımın fiziki anlamda performansını yükseltmesi için çalıştıklarını kaydeden Yalçın, Elazığspor maçında kadroda 3-4 değişiklik yapacağının sinyalini verdi. Yalçın, “Takımın üzerine farklı bir şablon oturtmaya çalışıyoruz. Farklı bir sistemi getirmeye çalışıyoruz. Bu biraz zaman alacak.”dedi.

TEKNİK DİREKTÖR YALÇIN: TAKIMA FARKLI BİR ŞABLON OTURTMAYA ÇALIŞIYORUZ
15 Ağustos 2017 Salı 13:57



Teknik Direktör Yalçın, sezonun ilk karşılaşması olan İstanbulspor maçı ardından tesislerde bir basın toplantısı düzenledi.

TAKIMA YENİ BİR ŞABLON OTURTMAYA ÇALIŞIYORUZ

İstanbul maçını değerlendiren Yalçın, “ Oyunsal anlamda beklentilerin gerisindeyiz. Biz bunu ekip olarak normal görüyoruz. Bazı şeyleri oturtmak zaman alacak. Camia olarak da sıkıntılı sürecin içinden geçiyoruz. Transfer yasağımız var. Mevcut kadroyla birlikte yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışacağız. Çok çift taraflı aç oldu. Kazanabilirdik ya da kaybedebilirdik. Oyun olarak çok kopuk oynadık. Bağlantılar arasındaki boşluklar iyi görüntü vermedi. Biraz zamana ihtiyacımız var. Henüz fizik olarak oyuncular çok iyi durumda değil. Milli takım arasına kadar hazırlık devam edecek. Oyuncuların iyi niyetinden ve mücadelesinden gayet memnunuz. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Oyunsal anlamda çok eksiklerimiz var. Kolay değil takımın üzerine farklı bir şablon oturtmaya çalışıyoruz. Farklı bir sistemi getirmeye çalışıyoruz. Bu biraz zaman alacak. Geldiğimiz günden itibaren elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah işler isteğimiz gibi giderse her şey daha iyi olur.”

ESKİŞEHİRSPOR İLE GÖNÜL BAĞIM VAR

Eskişehirspor’u neden tercih ettiğine ilişkin soruya “Ben futbolu Eskişehir’de bıraktım. Buraya bir gönül bağım var.” Cevabını veren Yalçın şöyle devam etti:  “Eskişehir futbol olarak potansiyel bir şehir. İnanılmaz bir seyirci potansiyeli var. Çok sağlıklı bir sürecin içinden geçmiyoruz ama her zaman böyle şeyler futbolda olabilir. Biz de her zaman teknik direktör olarak çalıştığımız kulüplerde güllük gülistanlık değildi. Burada hedef biraz daha farklı. Yukarıyı hedefliyoruz. Bunu becerebilmemizi zaman göstereceğiz. İlk 10’u hedefliyoruz ama hayal de görmemek lazım. Çünkü işimiz o kadar kolay değil.”

HER GEÇEN GÜN FİZİK GÜCÜMÜZ YÜKSELİYOR

Takımı seyirci ile bulaşacağı haftaya kadar hazır duruma getirmeye çalıştıklarını kaydeden Yalçın, “Taraftarla buluşacağı Ümraniyespor maçına kadar daha hazır bir takım kurmaya çalışacaklarını kaydeden Yalçın, “Taraftarımızla oyunu arkamıza almak istiyoruz. İyi oyun oynamak istiyoruz. Göze hoş gelen oyun oynamak istiyoruz ama şuanda ama oyuncular bunu yapacak durumda değil. Her geçen gün fizik gücümüz yükseliyor. Eskişehirspor’un kötü bir kadrosu yok. Sadece fizik olarak yükselmeleri gerekiyor. Geçen sene oynanan oyun bizi oynatmak istediğimizden farkı. Biz daha sağlam duran, rakibe pozisyon vermeyen, savunmayı birlikte yapabilen bir oyun oynatmak istiyoruz. Bunu başarabilirsek işler daha iyi olacak.”açıklamasında bulundu.

GENÇ OYUNCULARI KULLANMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Genç oyuncular konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yalçın, “Genç oyuncular için çok erken. Bu çok zor bir lig. Fizik güce dayalı bir lig. Şuan için oyuncuları kullanmamız mümkün değil. Şuan için genç oyuncuları kullanmayı düşünmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ MAÇINDA 3-4 DEĞİŞİKLİK YAPACAĞIZ

Takımda bazı değişikliklere gideceğini kaydeden Yalçın şöyle devam etti: “Erkan’ın durumu ta belli değil. Bir de takımda bazı değişikliklere gitmeyi düşünüyorum. Oyuncuları yeni yeni tanımaya başlıyoruz. Bu hafta daha değişik oynayacağız. 3-4 değişiklik yapmayı düşünüyoruz. Biraz daha sistemi değiştireceğiz.”

TARAFTARIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Son olarak taraftara mesaj veren Yalçın, “Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Zaten Eskişehirspor taraftarı her zaman takımının arkasında. O desteği verirlerse onların gücüyle çok daha rahat seviye atlayabiliriz.”
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.