SİVAS GALİBİYETİ BAŞKA ŞEYLER SÖYLETİRDİ AMA...

Sivas maçından galibiyet alınması halinde çok çok başka şeyler söylenecekti. Ama Hatice'nin hatırına bu netice baş tacıdır bir yerde...

SİVAS GALİBİYETİ BAŞKA ŞEYLER SÖYLETİRDİ AMA...
24 Nisan 2017 Pazartesi 14:36

Sivasspor ile oynanan karşılaşmadan Eskişehirspor galibiyet çıkarmayı başarsaydı, Süper Lig’e çıkmayı garantilemiş şampiyonluğun hesabı yapılıyor olacaktı. Morallerin bozulmasının altında yatan en büyük neden bu. Camia o rahatlamayı özledi. Diken üstünde yapılan yolculuktan fena halde sıkılan bir camia göz önüne alındığında Sivasspor karşılaşmasından elde edilen 1puana sevinmemek, sevinememek gayet doğal bir durum. Ancak o bir puan Eskişehirspor’un kalan beş haftadaki en büyük kazanımlarından biri.
                Futbol her türlü sonuç çıkabiliyor. Favori takımı sahaya gömen iddiasız takımları çoğu kez izlemişizdir. Ancak bazı verileri dikkate alarak, gelin kalan beş haftanın bir muhasebesini yapalım. Eskişehirspor bu beş haftada Mersin İdmanyurdu, Samsunspor, Denizlispor, BŞ Gaziantep ve Altınordu ile karşılaşacak. Bu takımlardan Mersin İdmanyurdu  ve Büyükşehir Gaziantep ligde kalma mücadelesi veren ekipler. Samsunspor, Denizli ve Altınordu ise muhtemelen sezon ile ilgili hedeflerine noktayı koymuş ekipler arasında. Düz bir mantık ile bakıldığı zaman Eskişehirspor’un beş haftanın tamamında oynayacağı maçlardan 3 puan çıkarmaması için hiçbir neden yok. Yol kazası olur mu? Olabilir. Ama gelin karalar bağlamadan önce beş haftalık periyoda bir de Eskişehirspor ile aynı hesaplar ile devam eden ekiplere bakalım. İşte o zaman Eskişehirspor’un her türlü yol kazasını telafi etme gibi bir şansının olduğunu görebiliriz zannediyorum. Yeni Malatyaspor beş haftalık periyotta Göztepe, Bandırma, Adana Demir, Bolu ve Sivasspor ile karşılaşacak. Bu 5 takımdan 3’ü hala ciddi şekilde hedef kovalayan takımlar. Sezon sonunda Sivas ile Yeni Malatya ile oynanacak maçı ise her iki takımın kaderini belirleyecek türden bir karşılaşma. Sivasspor’un maçlarına baktığımız zaman Sivas’ı da oldukça zor bir 5 hafta bekliyor. Giresun, Göztepe, Bandırma, Adana Demir, Yeni Malatya Sivasspor’un son beş haftadaki rakipleri... Her ne kadar şuanda Süper Lig’den çıkacak takımlar arasında adı geçmese de 47 puan ile 4. sırada yer alan Giresunspor’un beş haftalık rakiplerine de bakmamızda fayda var. Giresunspor beş haftalık periyotta Sivasspor, Mersin İdmanyurdu, Samsun, Denizli, BŞ Gaziantep ile karşılaşacak. Ve bana kalırsa fikstür avantajının sezon sonuna damga vuracağı ligde bir diğer avantajlı takım Ümraniyespor’u da ele almak gerekiyor. Ümraniyespor; Samsun, Denizli, B.Ş Gaziantep, Altınordu, Balıkesir maçları ile son beş haftayı tamamlayacak. Şimdi fikstür avantajı diye bir şey hurafe değil ise ve rakiplerin 5 haftasına bir de Eskişehirspor’un beş haftasına baktığımız zaman Eskişehirspor’un değil ligden çıkması, şampiyon olmaması içten bile değil. Yeter ki saçmalamaya çok fazla prim verilmesin ve kağıt üstündeki avantaj ve üstünlük son beş haftada hayata geçirilsin.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.