Şimşeklerin hırs küpü Efekan

Nesine.com Eskişehir Basket’te hırslı basketbolcuların başında Efekan Coşar geliyor. Koç Brad Greenberg’in zaman zaman oyuna sürdüğü Efekan’ın mücadeleyi bir an olsun bırakmayan bir oyun yapısı vardı.

Şimşeklerin hırs küpü Efekan
19 Haziran 2017 Pazartesi 14:53

Nesine.com Eskişehir Basket’in genç oyuncularından Efekan Coşar 2016-2017 sezonunda 35 maçta forma giydi. Efekan,  5 saat 56 dakika, 12 saniye parkede kalarak Potanın Şimşekleri’ne katkı sundu. Maçlardaki hırsıyla bilinen başarılı basketbolcu, özellikle iç saha maçlarında taraftarın sürekli alkışını aldı.
 
Mücadelesi ön planda
Toplam 97 sayı üreten Efekan, maç başı 2,77 sayı ortalaması yakaladı.  İki sayılık atışlarda 34 sayıyla yüzde 47, üç sayılık atışlarda 51 sayı ile yüzde 33.3, serbest atışlarda ise 17 sayı ile yüzde 82.3’lük ortalama yakaladı. Ayrıca hücumda 15, savunmada 28 ile toplamda 43 ribaund alan Efekan, oynadığı süre içinde takımına katkı vermeye çalıştı.
 
Efekan Coşar’ın istatistikleri
Oynadığı Maç : 35
Aldığı Süre     : 5.56,12
Toplam Sayı   : 97
Toplam Asist  : 18
Toplam Ribaund : 43
Toplam Blok : 2
Top çalma       : 18
Top kaybı       : 16
2 Sayı              : 16/34 (%47)
3 Sayı              : 17/51 (%33,3)
 
 
Koç için arayışlar sürüyor
Nesine.com Eskişehir Basket Yönetimi Amerikalı Koç Brad Greenberg ile yolların ayrılmasının ardından yeni hoca arayışlarına başladı. Siyah-Kırmızılı yönetimin yeni koçun yerli olması yönünde karar verdiği öğrenildi. Başkan Sinan Özeçoğlu önderliğinde yönetimin Çarşamba gününe kadar koç konusunda somut adımlar atacağı gelen bilgiler arasında. Eski koç Greenberg ise yeni sezonda Kosova milli takımını çalıştıracak.
 
Es Es unutulmadı
Nesine.com Eskişehir Basket Kulübü, Eskişehirspor’un 52. Yaşını kutlamayı ihmal etmedi. Kulübün facebook ve twitter sayfasından yapılan açıklamada “Gözbebeğimiz Eskişehirspor’un 52. Yılı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi. Bu paylaşım Eskişehirspor taraftarların oldukça beğenisini kazandı.
 
Tofaş’a skorer guard
Basketbol Süper Lig ekiplerden TOFAŞ bu sezon Hapoel Eilat'ta oynayan guard Pierria Henry ile anlaşma sağladı. Babası ve annesi de eski basketbolcu olan Pierria Henry (1993, 1.93) daha önce Vita Tblisi ve ratiopharm ULM'da oynamıştı. Henry bu sezon İsrail Ligi'nde 38 maçta 29.9 dakika, 10.5 sayı, 5.3 ribaund, 6.0 asist, 1.8 top çalma ortalamaları tutturdu.
 
Şahin Ekmen Karesi’de
Kurulduğu ilk yılda Erkekler Bölgesel Ligi’nden, Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne yükselen, ikinci yılında ise Türkiye Basketbol 2. Ligi’nden Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselerek büyük bir başarıya imza atan Karesispor Basketbol Takımı, ilk transferini yaptı. Karesispor, 1989 doğumlu ve 2.03 boyundaki Şahin Ekmen ile anlaştı. Geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Bursaspor ile Play-Off oynama başarısı gösteren Şahin Ekmen, TBL'de 27.03 dakika, 10 sayı, 3,7 ribaund, 1,7 asist, yüzde 47,1 3 sayı ve yüzde 50 2 sayılık performansı yakaladı. Şahin Ekmen; Bursaspor, Muratbey Uşak Sportif ve Tüyap Büyükçekmece gibi takımlarda forma giydi. Ayrıca Şahin Muzaffer Ekmen, Karesispor forması giyen Enver Enis Ekmen’in de kardeşi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.