Sezon biterken başladığımız yerdeyiz…

Eskişehirspor Kulübü 60’ıncı Olağan Seçimli ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nı bugün yapacak. Saat 15.00’de başlayacak olan kongreye Hasan Polatkan Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.

Sezon biterken başladığımız yerdeyiz…
23 Mayıs 2019 Perşembe 10:28

Sezon biterken başladığımız yerdeyiz…

2017-2018 sezonunda Boluspor ile 2-2 berabere kalan Eskişehirspor, bu maçın ardından “ligde tutunmayı başardık “denerek gazete manşetlerine taşındı. Mazisi, taraftar kitlesi, oluşturduğu kültür ve var olduğu şehir ile şampiyonluklar peşinde koşmanın taliplisi Eskişehirspor ve cefakar taraftarı için artık sevinç bir hedefe ulaşmaktan ziyade,  var olma kavgasında ayakta durmayı başarabilmekti. Bizi üzmeyen şey, sevindiriyordu artık. Geçmişsin tozlu hatıralarına bakıp “heyt be” diye naralar atmak isteyenlerin, ligde kalmaya tuttukları alkış, bir şeyler, belki de pek çok şey kötü giderken, “buna da şükür” anlamını taşıyordu.

28 Nisan 2018 Cumartesi günü oynanan Boluspor maçı ligde tutunmayı başaran Eskişehirspor, yeni sezona yeni zorluklarla girecekti. Nitekim; sezon bitimi ile beraber Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, “Her sene aynı korkuyla mı yaşayacağız?” diyerek, Eskişehirspor’da yönetimini sorgulayan açıklamalarda bulundu. Devre arasında yönetimi, bırakma ve aday olmama kararı alan Sinan Özeçoğlu’ndan devralan Halil Ünal bir kez daha taraftarlarla karşı karşıya kalmıştı. Tarihler 8 Mayıs 2018’i gösterdiğinde Halil Ünal beklenen açıklamayı yapıyor, genel kurul kararı aldıklarını belirtiyordu. Birlik ve beraberlik vurgusu yapılan açıklamada kongre tarihi 7 Haziran olarak duyuruldu.   Ünal’ın açıklaması sadece kongre tarihini içermiyordu elbette.  Göreve geldikleri süreç içerisinde kulübü ligde tutmak için mücadele verdiklerini söyleyen Başkan Ünal, 20 milyon TL kaynak bulduklarını, bu kaynağın 6 milyon lirasını belediye başkanlarının sağladığını, Özeçoğlu yönetiminin 186 milyonluk borç açıklamasının gerçeği yansıtmadığını, genel kurulda borcun daha az çıkacağını da sözlerine ekliyordu. Ünal’ın sözleri yeni sezonun da zor, belki de daha zor geçeceğini gösterir nitelikteydi.

Başkan aranıyor

Halil Ünal, görevi bıraktığını açıklamıştı. Bir kez daha “kim başkan olacak?” sorusu yanıtını bekliyordu. Var olan tabloda kimse yeni başkandan mucize beklemiyordu elbette, ama başkan bulmak bile artık mucizenin bir diğer adı olmuştu. Erdal Şahbaz ismi gündeme geldi belli bir süre. Diğer gündeme gelen isimler gibi başkanlık konusunda çok da ısrarcı olmadığını gösteren Şahbaz, kongreye çok az süre kalmasına rağmen sessizliğini koruyor adet olduğu üzere kongre bir ileri tarihe erteleniyordu.

Ertelenen kongrede aday çıkmaması karşısında kameraların yöneldiği Halil Ünal, “Ben tekrar görev aldığımda sahneye çıkarım, şampiyon olabilecek bir kadro kurabiliyorsam bu işe girerim, şampiyon yapamayacaksam da bu işe girmem. Kim istiyorsa o yapar. Ben destek olurum” açıklamasını yaptı. Gözler bir kez daha kongre tarihi olan 13 Haziran’a çevrildi.

Ünal bir kez daha zorla başkan yapıldı

13 Haziran 2018 tarihli kongrede herkes Başkan Ünal’ın adaylığına kilitlenmişti. Ancak Ünal aday olmamak konusunda ciddi bir direnç gösterdi. Salonda bulunan delegelerin alkışları, Ali Eldem başta olmak üzere camianın önemli isimlerinin ısrarı ardından Başkan Halil Ünal “ateşten gömleği” bir kez daha giyiyordu. Ünal, takımın bir üst lige çıkması için 50 milyon liraya ihtiyaç olduğunu belirterek 10 milyon liranın salondakilerin bulması halinde kendisinin 40 milyon lirayı bulacağını söyledi. Salondakilerin el ele tutuşarak sahnede boy gösterdiği kongre ardından, Ünal çalışmalara başladı.

Çapa dönemi…

Takım kadrosundan futbolcular birer birer ayrılıyordu. Teknik direktör Yılmaz Vural’ın da takımdaki kaderi belli değildi. Halil Ünal başkanlığı yeniden devralması ardından ilk iş olarak hoca arayışlarına başladı.  Uzun uğraşlar ardından Fuat Çapa ile yolları birleştiren Eskişehirspor’da imza töreninde konuşan Başkan Halil Ünal şampiyonluk hedefi ile yola çıktıklarını belirtirken, Fuat Çapa ise “Hedefimiz net olsa da zor bir görev. Bu kulübün başarılı olması için geldik. Bugüne kadar gönlümüzde var bundan sonra boynumuzda olacak. Kadroyla ilgili kimse endişe etmesin. Ana kadrodan 3 oyuncumuz kaldı. Ama çok oyuncudan ziyade kaliteli oyuncular almak istiyoruz.  Takıma 13-14 direk oynayacak oyuncu takviye yapmayı planlıyoruz.” diye konuşuyordu.  Ancak futbolcular transfer edilse de transfer tahtası açılmadığı için Eskişehirspor’un kadrosunda yer alan futbolcular sezonun ilk yarısında forma giyemeyecekti.
 

BİZİM ÇOCUKLAR…

Eskişehirspor’un alt yapısından yetişen gençler giydikleri formanın hakkını vermek için mücadele ederken, taraftar en çok da bu mücadeleye alkış çaldı.

Zaman ilerliyor yeni sezon yaklaşıyor yeni futbolcular kadroya alınıyordu. Ancak transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle Eskişehirspor, Semih Güler dışında tamamı alt yapıdan yetişen futbolcularla sahne aldı. Şehrin “bizim çocuklar” diyerek, bağrına bastığı genç futbolcular,  ligin ilk yarısında 16 puan toplamayı başardı. Futbol olarak zaman zaman gençliklerinin dezavantajlarını yaşayan bizim çocuklar, sahaya koydukları mücadele ile takdirleri topluyordu. Adanaspor maçı ardından genç çocukların ülke ve şehir genelindeki kaderlerine değinen   Çapa, “Paramız olmadığı zaman kendi çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Para olduğu sürece onları görmüyoruz” diyerek acı gerçeği futbol severlerin yüzüne vururken, sezonun ilk yarısının sonunda yaptığı açıklamada ise  Ben her şeye rağmen kardeşlerime, çocuklarıma teşekkür etmek istiyorum. 17 hafta mücadele ederek, şehrimizi çok güzel bir şekilde temsil ettiler” dedi ve onları onurlandırdı.
 

Bir kez daha kongre…

Maddi imkânsızlıkları çözmek için Eskişehirspor’un yegane çözümü kongreler oldu. Sezonun ilk yarısının bitimine 2 maç kala Eskişehirspor için yeni bir kongre vakti gelmişti.

Sezonun ilk yarısında oynanan Adanaspor karşılaşması ardından Başkan Halil Ünal “Kimse arkamızdan sallamasın. Dediğim gibi; göreve talip olan varsa her türlü desteği vermeye hazırız. Çarşamba günü genel kurul kararı alacağız. Kimse çıkmaz. Bende çıkmam. Ben genel kurul kararı alırım, o salondan çıkarım” diyerek, kongre sürecini başlatıyordu. Yine pek çok isim kulislerde konuşuluyor, yine kimse “ben adayım” diyerek ortaya çıkmıyordu. 3 Ocak’ta yapılan kongrede aday çıkmayınca kongre 15 gün sonraya erteleniyor. Bu süreçte Mehmet Şimşek, Murat Diri,  Erkan Koca, Kaan Ay, Mete Yılmaz Mehmet Kahya, Fuat Çapa,  Mustafa Polat ve Harun Adıgüzel’den oluşan icra kurulu kulübü yönetme görevini üstleniyordu. Bu süreçte ödenmesi gereken 71 dosya ile baş başa kalan Eskişehirspor, transfer tahtasını açmak için alacakları bulunan futbolculardan imza toplamak zorundaydı. Divan Kurulu tek tek imzaları topluyor, imza veren futbolcu ve teknik adamlara resmi siteden teşekkür mesajları yayınlanıyordu. Bu süreçte beklenmeyen bir şey oldu ve avukat Mustafa Topkaya Eskişehirspor başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Öte yandan bir diğer aday ise Eskişehirspor Yönetim kurulunda yer alan Kaan Ay olacaktı.  18 Ocak’ta yapılan kongrede 220 delegenin oyunu alan Kaan Ay, Eskişehirspor Kulübü’nün yeni başkanı oldu.  Mustafa Topkaya 175 oy almayı başardı.

Ve transfer tahtası açıldı

Eskişehir ve Eskişehirspor nefeslerini tutmuş, transfer tahtasını açılmasını sağlayacak imzaların toplanmasını bekliyordu.  Ağustos ayında yaşanan hayal kırıklığının bir kez daha yaşanmasına camianın tahammülü kalmamıştı. Ve müjdeli haber, Eskişehirspor resmi internet sitesi duyuruluyordu. Bizim çocuklardan olan Cemali Sertel’in Başakşehir futbol kulübüne transfer edilmesi ardından transfer tahtası açılıyor. Eskişehirspor, Gençlerbirliği karşılaşmasına yeni kadrosu ile çıkıyordu.

Ligde kaldık başkan aranıyor

Şampiyonluk hedefi ile başlanan yol ligde kalmanın başarı kabul edildiği bir çıkmaza girmişti. Hedeflerin hayallerin bir diğer sezona devredildiği 2018-2019 sezonunda Eskişehirspor, Ligin bitimine 3 maç kala Afyonspor’u yenerek ligde kalmayı garantilerken, yeniden yönetim değişikliği ve kongre tartışmaları başlıyordu. Bugün ise Eskişehirspor kongre üyeleri yeni bir zor sezon için yeni  başkan ve yönetim için bir araya gelecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.