Ribaund kralı Cemal Nalga

Nesine.com Eskişehir Basket’in başarılı uzunu Cemal Nalga, bu sezon Siyah-Kırmızılı takımın en fazla ribaund alan ismi oldu. 39 maçta parkede olan Cemal, 322 ribauntla listede zirvede. Cemal’i 294 ribauntla Duncan takip ediyor.

Ribaund kralı Cemal Nalga
08 Haziran 2017 Perşembe 14:13

Sezon başı Nesine.com Eskişehir Basket’in ses getiren transferlerinden biri olan Cemal Nalga, Siyah-Kırmızılı formayla oldukça başarılı bir sezon geçirdi. Koç Brad Greenberg’in 39 maçta süre verdiği uzun, 322 ribaund alarak takımın en fazla ribaund alan ismi oldu. 16 saat 15 dakika 37 saniye parkede kalan Cemal, 312 sayıyla takımına katkı sundu. Başarılı basketbolcu maç başı 8,25 ribaunt ortalaması yakaladı.

Maç başı 0,72 blok ortalaması yakalayan Cemal, bu alanda da takımın en iyisi. Rakip hücum oyuncuları karşısında adeta duvar gibi dikilen Cemal, geçit vermeyerek onların korkulu rüyası oldu. 39 maçta 125 asist yapan Cemal, 21 kez de top çaldı. 72 kez top kaptıran basketbolcu, 92 kez serbest atış çizgisine gitti. 2 sayılık atışlarda 248 atışın 121’ini sayı yapan Cemal, Yüzde 48’lik rakamı tutturdu. Cemal 3 sayı çizgisinden ise başarılı olamadı.

Cemal Nalga’nın istatistikleri

Oynadığı Maç    : 39

Aldığı Süre    : 16.15,37

Toplam Sayı    : 312

Toplam Asist    : 125

Toplam Ribaund    : 322

Toplam Blok     : 31

Top çalma     : 21

Top kaybı     : 72

2 Sayı        : 121/248 (%48)

3 Sayı        : 0/1 (%0)

Faul Atışı    : 92

Nesine.com Eskişehir Basket’in başarılı ismi Sean Marshall, Facebook hesabından açıklamalarda bulundu. Los Angeles’a gittiğini belirten Amerikalı, “Eskişehir'de herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu takımda oynama fırsatı bulduğum için mutluyum.

Karım Brandi Marshall'a da teşekkür etmek istiyorum. En önemlisi de, tanrıya teşekkür etmek istiyorum… Bursaspor Durmazlar maçında sakatlandım. Doktorlar 3 hafta oynayamayacağımı söylediler. Ancak en kritik maçta parkeye çıkmayı başardım. Bu yıl inanılmaz bir yıldı. Eskişehir Basket’te önümüzdeki sezon da görüşeceğiz. Ağustos’ta görüşmek dileğiyle” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.