PİNTO’DAN -6 PUAN GELDİ

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Mustafa Topkaya, Pinto ile ilgili gerçekleri açıkladı. Eskişehirspor sezona -6 puan ile başlayacak.

PİNTO’DAN -6 PUAN GELDİ
25 Haziran 2019 Salı 13:22

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Topkaya, Pinto ile ilgili kararın önceden alındığını belirterek para verilse de değişecek bir şey olmadığını söyledi. Topkaya, “Göreve geldikten sonra hızla dosyalar üzerinde çalışmaya başladık. Bizim için en önemli konular yabancı futbolcuların problemlerinin hal edilmesi, mevcut kadromuzda bulunan futbolcularımızın ücretlerinin ödenmesiydi. Birkaç gündür bir konu var Pinto konusu…

Pinto, Eskişehirspor’dan ayrılan bir futbolcu kendisi 2 sene önce kulübü FİFA’ya şikayet etmiş. FİFA tarafından Eskişehirspor’a bir ceza tesis edilmiş. Biz Pinto’nun avukatı ile bir görüşme gerçekleştirdik. 31 Ocak 2019 tarihinde bu konu ile ilgili ceza Fifa tarafından federasyona bildirilmiş ve 60 gün içinde bu borcu ödeyin yazısı gelmiş. 60 gün içerisinde ödeme yapılmadığı için ceza kesinleşmiş. 25 Nisan 2019 da Pinto’ya bir yazı gönderilmiş, bu yazıda ise 8 Temmuza kadar görüşmeyi olumlu sonuçlandırabiliriz denmiş. Ama 31 Mart’ta kesinleşmiş bir puan cezası. Para da verseniz kesinleşmiş bir ceza var ortada. Akaminko dosyası CAS’ta görüşülüyor Toko’nun avukatı ile görüşmelerimiz sürüyor. Şuanda puan silme cezası ile ilgili temas etmediğimiz hiçbir futbolcu yok” dedi.

Şehir geri çekildi

Şehrin Eskişehirspor’dan kaçtığını belirten Topkaya, “Şehirde çok ciddi bir geri çekilme var. İnanılmaz bir tavır var. Şehirdeki bu geri çekilme de bizi üzüyor. Biz ne kötülük işledik, kime zarar verdik bunu bilmiyorum. Şuanda “Eskişehirspor sevdalısıyım” diyen kimse yok. Locasını iptal ettiren insanlar var. Herkes kendini geri çekti bu durum bizi üzüyor. Mücadele gücümüzü arttırıyor ama bu durum bizi üzüyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.