Para olmadığı zaman bizim çocukları görüyoruz

Adanaspor maçı ardından açıklamalarda bulunan Eskişehirspor teknik direktörü Fuat Çapa, Türk futbolunun yapısal bir reformdan geçmesi gerektiğini belirterek, “maddiyat iyi olduğu zaman kendi çocuklarımızı görmüyoruz” dedi.

Para olmadığı zaman bizim çocukları görüyoruz
16 Aralık 2018 Pazar 19:11

Basın toplantısına Adanaspor maçını değerlendirerek başlayan Çapa; “Geçtiğimiz hafta aldığımız galibiyetten sonra buradan en az 1 puan ile dönmeyi hedefliyorduk. İlk  devre rakip rakibin bulduğu erken goller sonrası oyun onların istediği şekilde gelişti. Biz basit bireysel hatalarla gol yedik. Sahadaki duruşumuz ve gereksiz yere top kaptırmaktan dolayı yediğimiz goller. İkinci devre iyi başladık ilk 10-15 dakika. Ama maalesef değerlendiremedik. Şimdiye kadar oynadığımız maçlarda birlikte mücadele ederek oynayan bir takımız ama bugün mücadeleden biraz uzaktık. Karşılaşmayı izlediniz. İkinci devredeki kayıp  süre sadece 5-6 dakika mıydı? Burada kimseye bir şey diyemiyorsun.   Her şey skorsa, skor bu şekilde alınır. Böyle olunca alt yapıdan gelen futbolcularda böyle yapmaya başlıyor. Topun sahada olduğu dakika 35 dakikayı geçmez” dedi

Soru cevap bölümünde Türk futbolundaki sorunlara değinen Çapa, “Türkiye’de bazı gerçekleri söylediğiniz zaman kenara atılıyorsunuz. Bugüne kadar ben de zaman zaman bunların kurbanı oluyorum. Biz bildiğimiz gerçekleri söyleyeceğiz. Bugüne kadar bu tür gerçekler söylenmediği için bu durma düştük. Türk futbolu yeniden bir yapılanmayı girmesi gerekiyor. Pansuman yapıp geçeriz ama yarayı hiçbir şekilde telafi edemeyiz. 15 puan toplamışız bütçe olarak bizim 10 katı olan takımlardan oyun olarak çok b farkımız yok. Paramız olmadığı zaman kendi çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Para olduğu sürece onları görmüyoruz” dedi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.