ORTA SAHASIZ BU KADAR

Cemal Yavuzol, Eskişehirspor'u yazdı...

ORTA SAHASIZ BU KADAR
17 Aralık 2017 Pazar 11:43

         Son 4 haftadır oynanan iyi futbol, toplanan puanlar, özellikle Samsun ve Gaziantep maçlarındaki farklı skorlarla alınan galibiyetler; bir anda şehri play-off hayalleri kurma noktasına getirdi. Tekrar başlayan Halil Ünal yönetiminin de söylemleriyle Bolu maçı tam bir hedef maçı konumuna yerleştirildi.


          Bu şartlarda çıkılan maçta Eskişehirspor sadece maçı kaybetmedi, aynı zamanda büyük hayal kırıklığı da yaşattı. 90 dakika boyunca sezonun en farklı mağlubiyetini almakla beraber, rakibe de sayısız gol fırsatını verdi. Allahtan Kayacan'ın başarılı oyunu ve Akaminko'nun çabasıyla Bolu'dan bu skorla ayrıldık.


          Takımımızın bu kötü futbolundaki en önemli faktör: orta saha hakimiyetini maç süresince rakibe vermesi. Topa sahip olamayan, oyunu kontrol edemeyen, hücuma ve müdafaaya katkı sağlayamayan orta sahamız, sezonun en kötü oyununu sergiledi. Buna rağmen ilk devreyi gol yemeden kapattık.


          Çok güvendiğimiz Yücel Hoca'dan ikinci yarı başında yapacağı hamlelerle takıma müdahale edeceğini düşündük. Ama hoca, aynı kadro ve dizilişte devam etmeyi tercih etti. En azından Hürriyet-Uğur ikilisinden birini oyundan çıkartıp, son haftaların formda oyuncusu Semih Güler'i oyuna alabilirdi. İlk yarıda çok pozisyon verdiğimiz sağ kanatta Dorukhan'ın yerine Akaminko oynayabilir, savunmanın ortasını da Semih-Aykut yapabilirdi. Dorukhan da başarılı olduğu orta sahada enerjisiyle mücadele gücünü arttırır, en azından rakibin oyununu bozar; savunmamızı rahatlatırdı. Hatırlanacağı gibi Samsun deplasman galibiyetinde bu diziliş çok başarılı olmuştu. Bu hamleyle maçın kazanılacağını iddia etmiyoruz. Ama kötü geçen 45 dakikadan sonra oyuna, özellikle de orta sahaya bir müdahale olmalıydı.


           Bir de Uğur-Hürriyet yan yana olmuyor be hocam. Takımın enerjisi bu maçta da çok net görüldü ki; eksik kalıyor, yetmiyor. Bu iki emektar oyuncumuzu birbirlerinin alternatifi olarak kullanmak, çok daha faydalı olacaktır.


          Boluspor bizi çok iyi analiz etmiş.  Özellikle ligin en hücumcu takımı olan Eskişehirspor'a orta sahada yaptıkları presle birlikte oyun kurmasına imkan vermeyip, hücum oyuncularına etkili paslar atılmasını engellediler. Son haftaların flaş oyuncusu Ofoedu'ya boş alan bırakmayıp, etkisiz hale getirdiler. En önemlisi: Maçı bizden çok istediler ve hak ederek kazandılar.


           Son haftalarda oynadığı oyun ve attığı gollerle fazlasıyla övgüyü hak eden Ofoedu, bu maça adeta sarı kart görmek için çıkmış. Tatil havasına da çoktan girmiş. Aldığı 4.sarı kartla cezalı duruma düştü. Takımdan 1 hafta önce tatile çıktı. Maalesef bu, yabancı oyuncularda hep var.


           Sonuçta iyi oynamadığımız, iyi mücadele edemediğimiz, kısacası haketmediğimiz bir maçtı, kaybettik. Bu sezon Eskişehirspor'un oynayacağı her maç üç ihtimallidir. Alınan 2-3 galibiyetle farklı hayaller kurmayalım. Alınan mağlubiyette de büyük hayal kırıklığı yaşamayalım. Eskişehirspor gerekli puanları toplayacaktır. Takımımızın, kulübümüzün asıl kazanması gereken mücadele, EKONOMİK MÜCADELEDİR.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sezai Yaşar - 6 yıl önce
Forumdan ve Semih güler gibi genç oyuncuların enerjisinden daha çok yararlanmak gerekiyor. Çünkü takımımızın toplam enerjisi düşük ne yazık ki.