MEHMET DEMİRKOL ESKİŞEHİRSPOR'U YAZDI

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Eskişehirspor'un iç yüzünü bugün köşesine taşıdı.

MEHMET DEMİRKOL ESKİŞEHİRSPOR'U YAZDI
08 Ekim 2017 Pazar 13:34

Fanatik Gazetesi'ndeki köşesinde Eskişehirspor'un bugün içinde bulunduğu durumu değerlendiren Demirkol şu ifadeleri kullandı:

"Hesap verilmiyor!

Eskişehirspor son 5 yıldaki transfer alışverişinden tam 64 milyon TL artı yazmış. Geçen yaz açıklanan resmi borç miktarı ise 116 milyon TL. Kulaktan kulağa asıl borç rakamının 200 milyon TL olduğu konuşuluyor. Bilet, yayın, sponsor, ligde başarı payı, devletten alınanları saymıyorum bile. Yani kaba bir hesapla 500 milyon TL harcanmış. Stadı yapan da TOKİ. Kulübe bir mali yükü yok. Peki bu mali tablo, bu iflas nasıl oluyor? Eskişehir bu ülkenin futbolunun ortalaması. Her yönüyle. Dolayısıyla bu korkunç mali tablo herkes için daha büyük ya da daha küçük bir şekilde var. İşte Galatasaray yine UEFA’yla anlaşmaya gidiyor. İşte Fenerbahçe gelirlerini temlikleyip korkunç krediler alıyor vs. vs...

Bu nasıl oluyor?

Denetimsiz yüz milyonlarca dolar piyasada dönüyor. Başı sıkışan devlete gidiyor. Vergi vermiyor, statlar bedava, hesapları gizli. Hesap vermiyor. Peki ne için? Modern zamanlarda 1 kez gidilen bir Dünya Kupası. 1 UEFA Kupası ve 1 Süper Kupası. 2 takımla Devler Ligi’ne katılım yok. Dünya derbisinin tarafları, Vardar ve Ostersund’a eleniyor. Denetimsiz 1 milyar Dolar adamı bozar. Ekonomisi kötü ve çürümüş olan hiç bir şey doğru yaşamaz. Önce bunu halletmemiz lazım. Her şeyin başı sağlıklı ekonomidir. Bu olmadan sadece bataklık olur."

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ....

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.