Kongre üyelerinden Ünal’a destek

Eskişehirspor'da olumsuz hava nedeniyle adaylıktan çekilen Halil Ünal'a kongre üyeleri alkışlarla destek verdi.

13 Haziran 2018 Çarşamba 16:54

Eskişehirspor Kongre üyeleri, Olağan Mali Genel Kurul ve Olağanüstü Genel Kurul için ikinci kez Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde toplandı. Yeterli çoğunluğun aranmadığı kongerede Divan Başkanı Aydın Begiter olurken Kaya Bilge, Yusuf Yıldırım ve Süleyman Ekşi ise yardımcıları oldu. Mali Genel Kurula 249 kongre üye katıldı.

Mali Genel Kurul’un tamamlanmasının ardından Olağanüstü seçimli Genel Kurul’a geçildi.

Kürsüye çıkan Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, kulübün içinde bulunduğu durumdan kurtulması için kongre salonunda yeterli heyecanın olmadığını söyledi. Üyelik aidatlarının düşürülmesini olumlu karşıladığını kaydeden Ünal, 1240 TL olan üyelik giriş aidatını getiren herkesin üye yapıldığını söyledi.

Mali Genel Kurul'da yapılan konuşmalardan sonra aday olmaktan çekilen Ünal, " Bugün burada yapılan konuşmalardan sonra 41 kişilik yönetim kurulunun yarısı listede olmak istemiyor. Genel Kurul’un havası ciddi rahatsız etmiştir. Ali Bey’e teşekkür ediyorum.Ben bu kulübü ortada bırakmamak için söz vermiştim. Ama ben bugün başkan olmak istemiyorum. Bugün o enerjiyi kendimde görmüyorum. Kim olmak istiyorsa listesini versin. Destek vermeye hazırım. Divan Kurulu'na da kulübü teslim ediyorum.” dedi.

Bunun üzerinde kongre salonu Halil Ünal’a alkışlarıyla destek verdi. Daha sonra kürsüye çıkan Ali Eldem ve Divan Kurulu Başkanı Aydın Begiter, Ünal’ın Başkan olması için konuşmalar yaptı. Begiter, “Halil Ünal bu ateşten gömleği yeniden giymeli ve Eskişehirspor’u hak ettiği yere getirmelidir” dedi.

Kongreden notlar….

GİRİŞ AİDATI 500 TL’YE İNDİRİLDİ

Genel Kurul’a verilen önerge ile Eskişehirspor’a üye giriş aidatları yeniden düzenlendi. Buna göre 1000 TL olan üye giriş aidatı oy birliği ile 500 TL’ye düşürüldü.

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, kulübün mali tablosunu paylaştı. Sözlerine üyelik aidatlarının 500 TL’ye indirilmesini olumlu karşıladığını söyleyerek başlayan Ünal, “Artık Eskişehirspor’un kapalı spor salonunda çoğulcu bir katılımla yapılması gerekiyor. Bu kararı destekliyorum” dedi.

MALİ KONGRE SONA ERDİ

Mali Genel Kurulda söz alan Eskişehirspor’un eski yöneticilerinde Ali Eldem kongreye katılım gösteren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Ak Parti Eskişehir Milletvekili adayı M. Dündar Ünlü ile Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal’ı sahneye davet etti. Eldem, 3 ismin de Eskişehirspor’a verdikleri destek ve kongrede kulübü yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal da, Genel Kurul’da kendisine ve yönetime yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Yeni yönetimin oluşması ve seçimli olağanüstü genel kurulun yapılması için kongreye ara verildi.

HALİL ÜNAL OYUNCULARIN DURUMLARINI TEK TEK ANLATTI

Genel Kurul da Erkan ve Felix ile alt yapıdan yetişen oyuncular konusunda açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, oyuncuların son durumu hakkında bilgi verdi. Ünal, “Erkan haksız fesih yapmıştır. Yıllık 1 milyon avro sözleşmesi vardır. Alıp gittiği para 700 bin avrodur. Yarım sezon oynamıştır. TFF’ye müracat edip mahkemeye vermiştir. Yeni bir davayı FİFA’ya açmıştır. Erkan Zengin kaybedecektir. Neden? 1 milyon Avroluk yıllık sözleşmede oynadığı yarım sezon. Altığı 700 bin Avro. Felix, parasını aldığı halde haksız fesih yapmıştır. Kulüp de ödeme yapmamıştır. Kendisinin de alacağı yoktır. Bana göre de transfer hatasıdır.” dedi.

Alt yapıdaki oyuncular konusunda da açıklamalarda bulunan Ünal, “Dorukhan bize faydalı olmuştur. Sözleşmesini uzatılmadan sezona başlamış. Dönem içinde sözleşmesini uzatmasına yanaşmamış. Biz teklif ettik. ‘Gitmek istiyorum’ dedi. Beşiktaş ile bizim kulübümüzden çok daha iyi bir anlaşma yaptığını düşünmüyorum. Beşiktaş kampa götürecek bir karar verecek. Hasan Hüseyin Acar, hiçbir şartta bu kulüpte kalmak istemiyor. Sözleşmesine 10 milyon yapsan bu kulüpten gitmek istiyor. Geldiğimiz günden bu tarafa zorla tuttuk. Hasan Ayaroğlu, hiçbir yere gitmedi. Bugünü bekliyor. 4 yıllıkta yeni bir sözleşme imzaladı. Bu kulübe daha iyi oyuncular alınacak.

DAMDAN DÜŞENİN HALİNİ DAMDAN DÜŞEN ANLAR

Genel Kurul’da konuşan Eskişehirspor eski Başkanı Mesut Hoşcan, kulübün zor günler geçirdiğini söyledi. “Damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış.” diyen Hoşcan, kendi döneminden olan borçları halen ödediklerini söyledi. Hoşcan, “Eskişehirspor ile ilgili şeffaflaşma yapmaya çalıştık. Bir kısmını yaptık bir kısmını yapamadık. Bu kulübe başkan ve yönetici olmak kolay değil. Ben yaşadıklarımdan dolayı bir daha başkan olmayı düşünmüyorum. Evime, iş yerime, arabama, bankadaki parama, tarlama kadar haciz geldi. Bu hata bizim hatamızdı.” dedi.

Alt yapıdan yetişen futbolcuların bedelsiz gitmesini eleştiren Hoşcan, “Altyapımıza çok önem vermemiz lazım. Transfer yasağına rağmen bizim çocuklarımız bu sene canla başla mücadele ettiler. Ama ne oldu? Bu çocuklarımız Eskişehirspor’a para kazandırmaları gerekirken sözleşmelerini feshetti gitti. Eskişehirspor’un sorunu para. Bugün eleştiri değil bugün birlik ve beraberlik günü. Biz bunu bir daha toparlayamayız. Alt yapıdan yetiştirdiğimiz çocukların bedelsiz gitmemesi lazım. Herkesin güven duyabileceği bir yönetim olması lazım. Bu Halil’in yada Mesut’un çözeceği bir olay değil. Şehrin dinamikleri bir araya gelmesi lazım. Transfer yasağı devam ediyor, alt yapıdaki çocuklarımız da gittiler. Yeni oluşacak yönetime herkesin destek vermesi lazım.” dedi.

ÜNAL: ÜYELİK AİDATLARININ 500 TL’YE İNMESİNİ DESTEKLİYORUM

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, kulübün mali tablosunu paylaştı. Sözlerine üyelik aidatlarının 500 TL’ye indirilmesini olumlu karşıladığını söyleyerek başlayan Ünal, “Artık Eskişehirspor’un kapalı spor salonunda çoğulcu bir katılımla yapılması gerekiyor. Bu kararı destekliyorum” dedi.

Eskişehirspor’un 153 milyon borcunun yapılandırılarak çok daha sürdürülebilir bir hale geleceğini belirten Halil Ünal, borcun tamamen kapanması için Süper Lig’e çıkılması gerektiğini söyledi. Ünal, “Bu kulübün güç birlikteliğine ihtiyacı var. Gerekli kaynaklar yaratılacak ve şampiyonluk hedefiyle kadro kurulacak. Bugün Süper Lig’de bir Anadolu takımı 100 milyon lira alıyor. Ama bizim ligimizde 8 milyon. Bizim banka faizlerimiz 8 milyon TL. Bu işe herkes katkı sağlarsa bu cenazeyi kaldırırız. Ancak cenaze tek başına kalkmıyor.”

Yeni sezonda geçmiş kavgaları bırakalım diyen Ünal, “Bize bir faydası yok. Kim ne yaptıysa savcılığa verir, bedelini öder. Ama Eskişehirspor hepimizin ortak sevdasıysa bu takımı şampiyon yapabiliriz. Bu kulübü ortada bırakmayacağız. Bir yönetim kurulumuz var. Bir kaynak bulduk ama 150 milyon borcu yöneteceksiniz. Bırakıyorum diyorum kimse yok. Ama herkes destek verilirse bu takımı şampiyon yapacağız.”

ESKİŞEHİRSPOR’UN BORCU 153 MİLYON TL

Eskişehirspor Kulüp Mali Müşaviri tarafından kulübün mali tablosu paylaşıldı.

Eskişehirspor’un toplam borcunun 153 milyon 173 bin lira olduğunu belirtildi. Bunun içinde 38 milyon ile en büyük borcu banka kredileri ve diğer mali borçlar oluşturuyor. Yöneticilere 24 milyon TL borcu bulunduğu belirtildi. Üyelere ise, 1 milyon 430 bin TL borcu varken, personele de 2 milyon 277 bin TL borcu olduğu ifade edildi. Transfer tahtasının açılabilmesi için ödenmesi gereken borcun 21 milyon lira, Puan silme riskinin ortadan kaldırılması için ödenmesi gereken borcun 13 milyon TL olduğu ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.