İYİ Kİ VARSINIZ

Cemal Yavuzol yazdı...

İYİ Kİ VARSINIZ
19 Eylül 2017 Salı 12:27

Yaklaşık 4 ay aradan sonra sahamızdaki ilk seyircili maçımıza 20 bin taraftarımız gibi bizde koşarak gittik. Heyecanımızın ve beklentilerimizin karşılığını alacağımızı umuyorduk, son on dakika haricinde yine takımımız oyun ve mücadele olarak bunun karşılığını veremedi. Taraftarımız görevini fazlasıyla yaparken diğer taraftan yönetim puan sildirmemek için elinden geleni yapıyor.

Kuşkusuz bizim bildik ve gördüklerimizin teknik heyet ve oyuncu grubu da farkında.

O zaman eksik olan ne?

Biz neden iyi oynayamıyor, niçin kazanamıyoruz?

Sezona geç başladık, transfer yasağımız vardı…gibi mazeretler artık geçerli değil.

Buna cevap olarak bu takım yaklaşık üç aydır beraber, oyuncularımıza artık ödemeler yapılıyor, hatta çarpıcı bir örnek vermek gerekirse şuana kadar oynadığımız takımların bütçeleri Giresunspor hariç ERKAN ZENGİN ve SERGEN YALÇIN’ın maliyetine eşit.

O zaman neden, niçinlerin cevabı olarak futbol sahası kalıyor.

Ya iyi çalışılmıyor, ya oyuncu tercihlerinde ya da taktiksel olarak sıkıntılarımız var demektir. Bu o kadar açık izleniyor ki sahada sadece isteyen ama pozisyon üretemeyen özellikle 60’ıncu dakikadan sonra risk aldığı dönemlerde basit top kaybı yapan ve de geriye dönüşlerin olmadığı oyun disiplininden uzaklaşan bir Eskişehirspor izledik.

Kanat oyuncularımızın, özellikle Erkan’ın geriye dönüşünün olmaması savunmamızı zor durumda bıraktı.

İyi oynadıkları maçta savunmamızın önlerinde oynayan Aykut dahil yaptıkları tek pozisyon hatasında kalemizde golü gördük, bu kurguyla savunma sıkıntımız çözülmüş gözüktü.

Şimdi yapılması gereken orta sahada topa daha fazla sahip olarak pas trafiğini artırıp öne oynayarak, öndeki oyuncularında daha hareketli olması koşuluyla daha üretken, daha seyri güzel bir Eskişehirspor izleriz. Güzel sonuçlarda kendiliğinden gelecektir.

Bir de Erkan en azından oyunun belli bölümlerinde kanat değil, forvet arkası olarak düşünülebilir.

Dün ki maçın kalitesiz geçmesinde en büyük etken hakemdi.

Oyunun durmasına çok müsaade etti,  rakip takımda özellikle ikinci yarı hakemin bu zaafını görüp çok güzel kullandı. Ama taraftarımız buna müsaade etmedi rakibe ve hakeme gösterdiği tepki takımımıza da verdiği olağanüstü destekle bir puanı kazandırdı yani günün yıldızı yine BÜYÜK TARAFTAR...

İYİ Kİ VARSINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
altug - 7 yıl önce
kalemine saglik yazdiklarina tamamen katikiyorum