HANİ YENİLSE DE YENSE DE SEN TAKIMLA BERABERDİN!

ETB adına açıklama yapan Başkan Murat Diri tribünleri zor günlerde dik durmaya davet etti. Diri, Adana Demirspor karşılaşmasında bazı taraftarların tavrını eleştirirken “Hani yenilse de yense de sen takımınla beraberdin!” diye konuştu.

HANİ YENİLSE DE YENSE DE SEN TAKIMLA BERABERDİN!
11 Nisan 2017 Salı 13:38

Adana Demirspor karşılaşmada alınacak yenilgiyi teknik heyet ve futbolcuların mutlaka gözden geçireceğini belirten Diri, “Gelelim tribünlere” diyerek sıraladı. “Bu yenilgi rakip tribünün iyi olmasıyla falan ilgili değil. O gün takım şanssızdır, erken gol yersin, soğuktur, cezalıların vardır iyi tribün yapamazsın. Rakip tribün de güçlü bir tribündür, skoru da arkasına alınca sesini sana duyurur. Bunlar olabilecek şeylerdir. Yeni stadımızda ilk kez böyle bir durumla karşılaştık, olur, daha da olacaktır da! Biz buraya takılmıyoruz. Tribündeki yenilgi neydi biliyor musunuz? Taraftarın oyuna etki edememesiydi. Sahadaki yenilgiyi kabul etmesiydi. Takımın ateşlenmesi gerektiği anlarda çekirdek çitlemeseydi. Bağırmamasıydı. Teslim olmasıydı. Hadi bunları geçtik, bunlar da olur dedik. Fakat asıl kabul edemediğimiz daha maç bitmeden tribünlerin terk edilmesiydi. Korkak askerlerin savaş alanından kaçtıkları gibi cephenin boşaltılmasıydı. Hani yenilse de yense de sen takımınla beraberdin, hani canın fedaydı, hani hiçbir şeye değişilmezdi onun sevgisi! Maraton üstte bir pankartımız var. "Vazgeçmeyenler işte buradalar!" Hatırladınız mı? Kimdi onlar? Neciydiler? 90 dakika sonunda tribüne baksaydınız görürdünüz onları, tanıma şansınız olurdu. Sene başında bir manifesto yazdık. Merak edenler açıp tüm maddelerini okuyabilirler. Eskişehirspor'un içinde bulunduğu durumu bilip, halen fitne çıkarıcı konuşmalar yapan, sanal alemde yazılar yazanların ya kişiliği oturmamıştır. Ya da kesinlikle Eskişehirspor düşmanıdır. Kaybeden sadece takım ve tribün değil. Koskoca bir kaybedenimiz daha var; Eskişehir! Evet, bu şehir de ESKİŞEHİR de kaybedenler arasında... Ligin bitimine 7 hafta kaldı, hala şampiyonluk şansımız sürüyor. Çıkarsak dertlerin çoğu çözülecek, çıkamazsak bataklığa gömüleceğiz ve yok olacağız. Hala bu şehrin dinamikleri gözbebeğimiz takımımıza sahip çıkmıyor. Neyi bekliyorsunuz efendiler? Şampiyonluk gelince nemalanmayı mı? Başarıyı sahiplenip prim yapmayı mı? Elini taşın altına sokmayanı el üstünde taşıma devri geçti. Bugün sessizce olanı biteni izleyeni yarın şampiyonluk kutlamalarında kürsüden indirmeyi bu taraftar iyi bilir. Sizin de safınızı seçmenizin zamanı geldi. Bizimle misiniz?”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.