FUTBOLUNU ÇOK SEVMİŞTİK…

Oynanan oyunda bilek hareketlerine tav olan Eskişehirspor taraftarları için Sissokko’nun yeri farklıdır. 2014- 2015 sezonunda Eskişehirspor forması giyen Fildişi sahilli futbolcu bir kez daha siyah kırmızı formayı sırtına geçirecek. Bu kez hem kendisinin, hem de Eskişehirspor’un makus talihine çalım atmak zorunda.

FUTBOLUNU ÇOK SEVMİŞTİK…
19 Temmuz 2018 Perşembe 19:21

Sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanan Eskişehirspor transferde son imzayı Eskişehirsporlu taraftarların yabancı olmadığı Sissokko’ya attırdı. İşin aslı Sissoko, futbolda estetik arayan gözler için bayram alanı gibi bilekler demek. Şık çalımları ile hafızalarda yer edinen Sisokko, bu yeteneklerinin vermiş olduğu şımarıkla sahada çok fazla koşmayı sevmeyen bir yapıya sahip. Ancak top ayağındayken rakibin gururuyla oynayacak işlere imza atabileceğini Sissokko’yu izleyen pek çok taraftar biliyor.

Eskişehirspor’da 2014-15 sezonunda forma giyen Fildişili futbolcu bu sezonda ligde 26, kupada 2 olmak üzere toplamda 28 karşılaşmada görev aldı.  Bir futbolcuda sırıtacak göbeğinin yanı sıra zaman zaman saha dışı olaylarla gündeme gelen Sisokko, Eskişehirspor taraftarlarının hafızasında “onla da olmuyor onsuz da olmuyor” denen isimler arasında yer aldı. Ancak futbol zekası ve bileklerine hakimiyeti pek çok olumsuz özelliklerini görmezlikten gelmeye sebebiyet veriyordu.

 Eskişehirspor forması ile tek gole atan yetenekli futbolcu aynı sezon 6 asistle 7 gole doğrudan etki etmeyi başardı. Sezon sonunda Torku Konyaspor’un yolunu tutan Sisokko sadece 9 karşılaşmada görev alırken, 1 gol 1 de asist yaparak devre arasında Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Doxa’ya gitmiş burada da beklenen başarıyı sağlayamayarak takımının küme düşmesinin önüne geçememişti. 3 sezon sonra yeniden Eskişehirspor’un yolunu tutan Sisokko, hem kendisinin, hem de Eskişehirspor’un makus talihini yenmek adına ciddi bir fırsat yakaladı. Bakalım Sisokko, bu fu fırsatı değerlendirerek, Eskişehirsporluların beklentilerine karşılık verebilecek mi?    

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.