FUAT ÇAPA: TARAFTARLARIN BEKLENTİLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Bolu Kampı’nda Es-Es TV’ye konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa; “Yeni bir kadro ile sezona başlayacaklarını hatırlatarak, “Ligin ilk 3-4 haftası oynamak istediğimiz oyunu sahaya yansıtmamız adına kolay geçmeyecek” dedi.

FUAT ÇAPA: TARAFTARLARIN BEKLENTİLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ
23 Temmuz 2018 Pazartesi 05:59

Geçen sezonki kadrodan sadece birkaç ismin takımda kaldığını belirten Çapa, Yeni bir kadro kurmamız gerekiyordu. Bunun bütçe boyutu var. Yönetim bu konuda baya bir çaba sarf etti, halen bu çabayı sarf ediyorlar şuanda aramıza katmış olduğumuz sekiz dokuz arkadaşımızın beş-altı tanesi direk oynayabilecek durumda.  Diğer arkadaşlarımızda ileriki dönemde bize katkı sağlayacak. Hali hazırda takviye yapmamız gereken mevziler var. Kaleci, stoper ve orta sahaya ve forvet hattına takviye daha yapmamız gerekiyor. Bu transferleri yapmak o kadar kolay değil. Almak istediğimiz futbolcuların bir maliyeti var. Boşta olan futbolcular hazırlık dönemi kaçırdıkları için bize fayda sağlamayabilirler. Burada stratejik bir yöntemle kendi takımlarında çalışıp da kadro dışı kalan futbolcuları veya belli kulüplerden kiralık olarak bir veya iki futbolcu alabiliriz.. Açıkçası bu saatten sonra boşta olan futbolcuyu almak bize kısa vadede bir şey katmayacak” dedi.

“İlk haftalar zor geçecek”

İlk haftaların kendileri için zor bir dönem olacağını belirten Çapa, “Bu hafta ile birlikte 4 haftalık bir hazırlık dönemini geride bırakacağız. Şimdiye kadar transfer ettiğimiz futbolcuların içinde 3-4 futbolcu takımdan geride. Bir kısmını lig başlarken takıma adapte etmeye çalışacağız. Ligin 3-4 haftası bizim adımıza çok kolay geçmeyecek. İstediğimiz oyunu oynatma adına iyi geçmeyecek ancak sonuç olarak her karşılaşmaya galibiyet için çıkacağız. Ama gönül isterdi ki, her oyuncumuzu hazır bir şekilde lige başlatmak isterdik. Ama bulmuş olduğumuz şartlar bizi bu isteğimizden uzak tuttu” dedi.

“Fiktür olarak biraz şanssızız”

Çapa açıklamalarını şöyle sürdürdü, “Fikstür olarak biraz şansız başlayacağız. Giresun geçtiğimiz sezon hedefinin altında kaldı. Bu sezonda hedefi olacaktır. Balıkesirspor, kadrosunu korudu iddialı başlayacaktır. Gençlerbirliği, geçen sezon ligden düştü ve kadrosunu kordu. Ama biz kendimiz nelere yapabiliriz buna bakacağız. Biz de de kaliteli ayaklar var. Önemli olan saha içinde o birlikteliği sağlayabilmek, takım adına galibiyet adına maksimum veriyi alabilmek. Fikstüre çok fazla takılmamak lazım. Taraftarın beklentilerini çok çok iyi biliyoruz. İç sahada oynandığı zaman zaten biz 12’inci değil, 1’inci adama sahibiz. Bizim taraftardan beklentimiz ligin ilk haftalarında sabırlı olmaları. Bu takımın her geçen gün daha iyiye gideceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Önemli olan uzun vadede maçımızın ne olduğunu bilmemiz. İkişer maçlık sonuçlarla hareket etmeyelim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.