FUAT ÇAPA'DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Radyospor'da Salim Manav'ın sorularını yanıtladı.

FUAT ÇAPA'DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR
15 Nisan 2019 Pazartesi 15:29

Zor bir müsabakayı geride bıraktıklarını ifade eden Çapa, "Elazığspor maçının zor geçeceğini biliyorduk. Altınordu gibi bir takımı yenmiş takımla mücadele ettik. Önem derecesi yüksek bir maçı kazandık. Son iki maçtan 6 puan çıkartmayı başardık. Rakibimiz beklediğimiz oyunu oynadı. Maalesef duran top organizasyonundan yediğimiz gol nedeniyle 1-0 geriye düştük. Yapmış olduğumuz hamleler ve taktikler başarılı oldu ve maçı çevirerek 3 puanı aldık. Eskişehirspor camiasına hayırlı olsun. Artık önümüzde 5 maç kaldı. Bu maçlardan da istediğimiz sonuçları alarak sezonu tamamlamak istiyoruz" dedi. 

AFYON'UN KAYBETMESİ AVANTAJ OLDU!

Çapa, Afyon'un yenilmesinin kendileri için avantaj olduğunu belirterek, "Rakiplerimizin bizden önce oynaması bizim için bir avantaj oluşturdu. Biz sahaya Afyonspor'u kaybettiğini bilerek çıktık ve ona göre oynadık. Bu hafta bizim avatnaj oluyor diğer haftalarda rakiplerimize avantaj oluyor. Bu saat meselelerine çok takılmamak lazım" 

EMRE'NİN KATKISI DEVAM EDECEK

Çapa sözlerini şöyle sürdürdü: "Emre Güral, Sissoko, Milinkoviç gibi bir çok oyuncularımız ligin ilk yarısında resmi maça çıkmadılar. Bunlar herkesin tanıdığı ve kendilerini ispatlamış oyuncular. Emre Güral eski Emre seviyesine geldi dersek kendimizi kandırmış oluruz. Zor bir sürecin ardından forma giymeye başladı. Yavaş yavaş kendisini göstermeye ve fark yaratmaya başladı. Top tekniği ve bireysel yeteneklerini sezonun geri kalanında da takıma katkı yaparak kullanmaya devam edecektir."

TRANSFER TAHTASINI AÇMAK ZOR 

"Matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemedikten sonra gelecek sezon hedefleri konuşmaya başlayamayız. Garantilemeyi başardığımız gün gelecek sezonun planlaması başlayacaktır. Kalan 5 maç var ama biz bir iki maç sonra ligde kalmayı garantilemek istiyoruz. Transfer yasağımız devam ediyor. Kulübün bir yapılanma sürecinde olduğu gerçek. Transfer tahtasını bir kez daha açmak çok düşük bir ihtimal."

ÜMRANİYE DEPLASMANI ZOR DEPLASMAN!

"Ümraniyespor deplasmanı zor bir deplasman. Play off hesapları yapan güçlü bir rakip ile karşılacağız. Bu ligde hemen hemen bütün takımların bir hedefi var. Kimi şampiyonluk, kimi play off kimi de ligde kalma hedefi kovalıyor. Ümraniyespor - Eskişehirspor maçı da hedefleri olan iki takımın mücadelesi olacak. Zor bir maç olacak. Maçlar kağıt üzerinde değil, yeşil sahada sonuçlanıyor. Yakalamış olduğumuz bir çıkış var ve bu çıkışı da İstanbul'da devam ettirmek istiyoruz."

MEHMET ÖZCAN'IN BAŞARISI TESADÜF DEĞİL!

Mehmet Özcan he maçtan sonra sosyal medyada konuşuluyor. Konuşulması da gayet normal. Sezon başından beri kendini geliştiren ve bu gelişimini de sahaya yansıtan yetenekli bir futbolcumuz. Kendisi benim son yıllarda çalışmış olduğum en karakterli, en disiplinli futbolculardan birisi. Mehmet ile sürekli gelişimi hakkında toplantılar yapıyoruz. Hatalarını, doğrularını sürekli değerlendiriyoruz. Sürekli Mehmet Özcan isminin gündeme gelmesi, taraftarların kendisinden sıkça bahsetmesi tesadüf değil. Bu ligde gelişim sağlayan genç yenetekler arasında ön plana çıkan isimlerin başında geliyor.  Eskişehirspor'a ve Türk futboluna çok katkılar sağlayan ve sağlamaya devam edecek bir oyuncu. Mehmet Özcan için Lille iddiaları doğru ama imzalar atılmadan, sözleşmeler imzalanmadan futbolda hiç bir şeyin garantisi yok. Mehmet'i takip eden takımların sayılarının arttığını da biliyoruz. Sezon başında kimsenin tanımadığı 20 yaşında bir futbolcuyu bugün Avrupa bile konuşuyor. Beşiktaş'ın Mehmet Özcan'ı takip etmesinden daha doğal ne olabilir ki. Şu ligde takip edilmesi gereken üç oyuncu belirlense Mehmet Özcan o listede mutlaka yer alır.  Mehmet kalitesinde bir oyuncuyu Avrupa'dan Türkiye'ye getirmeyen kalksan en az 4-5 milyon Euro para hazırlamanız lazım. Yöneticilerimizin almış olduğu bir karar var. Değerini bulmayan oyuncu satılmayacak. Gelen bir teklif olduğunda yönetimde futbolcuda mutlu olursa o futbolcunun transferi gerçekleşir. Mehmet Özcan'ın gelişimini devam ettirmesi için oynayabileceği bir kulübe gitmesi lazım. Bu çıkışı yaptıktan sonra transfer olup kulübede oturmasının Mehmet adına bir anlamı yok. Ben onun Avrupa liglerine gitmesini daha çok isterim. Mehmet'in oyun tarzı, yetenekleri ve kapasitesi bir çok lige uygun. Herkes Dorukhan'ın bu sezon çıkışını konuşuyor. Çünkü Dorukhan Toköz şampiyonlar ligi biel görmüş tecrübeli oyuncuların yanında daha rahat bir şekilde performans sergiliyor. Ama Mehmet Özcan'ın şu an orta sahada yanyana oynadıkları oyuncular da 20'li yaşlarda. Mehmet'in Dorukhan gibi böyle bir avantajı yok.

ALPER, DORUKHAN GİBİ NİCELERİ VAR!

"Eskişehirspor Türk futboluna son yıllarda önemli isimler yetiştirmiş bir kulüp. Alper Potuk ve Dorukhan Toköz bu isimler arasında akla gelen ilk isimler. Eskişehirspor önemli isimler yetiştirmeye devam ediyor. Kadromuzda kaliteli ve yetenekli oyuncular var. Biz altyapıdan yetişen oyuncularımıza güvenmek zorunda olan bir kulübüz. Ekonomik problemler bizi buna yönlendirdi. Bu tablonunda avantajı yeni isimler çıkartabilmek. Türk futboluna bu konuda örnek bir kulübümüz. Kulüplerimizin bizim yaptıklarımızı ekonomik sıkıntılar yaşamadan yapması gerekiyor. Türk futbolunun daha iyi seviyelere gelebilmesi için kulüplerin artık yerli futbolculara daha fazla güvenmesi ve fırsat yaratması gerekiyor" cevaplarını verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.