Fuat Çapa bir kez daha uyardı: Bu fırsatı değerlendiremezsek Aralıkta yine acı çekeriz

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, gelinen noktanın Eskişehirspor adına olumlu sonuçlar doğurabileceğini belirtirken, “Şuan oluşan bu fırsatı iyi değerlendiremeyip seyredersek, aralık ayında yine acı çekeriz” dedi.

Fuat Çapa bir kez daha uyardı: Bu fırsatı değerlendiremezsek  Aralıkta yine acı çekeriz
27 Eylül 2018 Perşembe 15:43

Geçmiş döneme takılıp kalmanın gereği olmadığına vurgu yapan Çapa,  “O süreci hep beraber çok yakından biliyorsunuz. Bundan sonra neler yapabileceğimiz üstünde durursak daha iyi olur. Bu zamana kadar 17 oyuncumuz bizle beraberdi. 5 futbolcu daha kadromuza kattık. Yaş ortalamamız 19 yaşın altına indi.   Bu yaşamış olduğumuz süreç çok sıkıntılı oldu. Ama belki de bundan sonraki süreç için bu olumsuzluklar bize olumlu olarak dönecek. Genç futbolcularımıza bir fırsat doğdu onlarda ellerinden geleni yapıyorlar. Ben daha önce çalıştırdığım takımlarda böyle süreç yaşamamıştım. Burada yük çok fazla ama özellikle iç sahada oynadığımız maçlarda taraftarımız bu yükü alıyor. Takımımız yavaş yavaş oturmaya başladı. Bizim devre arasına kadar belirlediğimiz bir puan baremi var. Bu puan bize yönümüzü gösterecek” dedi.

Türkiye’ye örnek olabiliriz

Eskişehirspor’un Türk futboluna örnek olabileceğini belirten Çapa, “Biz Eskişehirspor’a ve Türk futboluna devre arasına kadar belki 13-14 tane futbolcu kazandırmış olacağız. Türkiye’de şuanda bulunduğumuz ortamda bu işin çok zor olduğunu göstererek yaşıyoruz ama bu sürecin getirdiği artılar Türkiye futbolunu tekrar dizayn etmek adına bir örnek olur” diye konuştu.

Üniversite ile protokol imzaladık

Futbolcuları profesyonelliğe taşıma adına çalışmalar yaptığını ifade eden Çapa, “Üniversiteler ile görüşüyoruz. Osmangazi Üniversitesi ile bir protokol yapıp iş birliği yapacağız. Anadolu üniversitesi ile de bir görüşme yaptık rektörümüz yeni olduğu için biraz zaman istedi. Biz üniversitelerimizin değişik alanlarından faydalanacağız” dedi.

Rahat değiliz

Gidişatın normalleştiği yönünde bir algı oluştuğunu belirten Çapa,  “Gidişat sanki normalmiş gibi gözüküyor. Sanki biraz rahata ulaşmış gibi bir durumumuz var. Herkes artık arkaya yaslanmış seyrediyor gibi. Biz şimdi seyredersek aralık ayında tekrar acı çekeceğiz. Bu sürece herkes destek olması lazım. Her birey nasıl katkı sağlayabilir buna bakmak gerekiyor.

Sadece Eskişehir değil tüm Türkiye’yi aşan bir durumumuz var. Bu ilgiyi bu ortamı aralıkta yaşayacağımız şeyi unutturmaması lazım. Çünkü bu süreç bize gelecek adına çok şey kazandıracak. Devre arasında şuanda oynatamadığımız futbolcular ile iyi bir mix yapabilirsek önümüzdeki yılların takım inşasını da yapmış olacağız. Pik yapıp tekrar tavan yapmamız gerekiyor. Bunun alt yapısını şimdiden hazırlayıp önümüze bakmamız gerekiyor” dedi.

Rakibe bakmıyoruz

Adana Demirspor takımında bu ligin üstünde isimler yer aldığını belirten Çapa, “Biz rakipte kimler var bakmıyoruz. Buna bakarsak zaten yenilgiyi kabul ederiz. Biz Ekrem’in Furgan’ın Bedirhan’ın ne yapacağına odaklanarak maçlara çıkıyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.