ESKİŞEHİRPOR’UN NASIL KURTULACAĞINI GELİN KONUŞALIM

Eskişehirspor Divan Kurulu Başkanı Aydın Begiter, kulüp binasında yaptığı basın açıklamasında Eskişehirspor’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

ESKİŞEHİRPOR’UN NASIL KURTULACAĞINI GELİN KONUŞALIM
05 Temmuz 2017 Çarşamba 12:26


52 yıldır futbolun içerisinde olan bir insan olarak Eskişehirspor’un kurtuluşu için hiç tereddüt etmeden Divan Başkanlığı görevini kabul ettiğini söyleyen Begiter, “Eskişehirspor bütün Anadolu kulüplerinin idolü olan bir kulüptür. Hangi ligde olursa olsun Eskişehirspor’un ayrı yeri ve saygınlığı vardır. Bu büyük kulübe kolay kolay bir şey olmayacak. Ama zaman zaman bazı olaylar bu kulübü sarsıyor. Yaşanan gelişmeler bizi üzer hale geldi. O kupayı alsaydık şimdi çok başka şeyler konuşuyorduk. Ama kader bu, futbol bu. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızın devraldıkları günü biliyorum. O gün yokluk içinde aldıkları kulüple Süper Lig’de mücadele edecek bir kadro kurdular.” dedi.

HERKES İYİ NİYETLİ KONUŞUYOR ANCAK SONUÇ YOK

Eskişehirspor’un geleceği için Eskişehirspor Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ile yaptığı görüşmelerin detaylarını anlatan Begiter, “Kimle konuşsak hepsi iyi niyetli konuşuyor. Ama Eskişehirspor için bir araya getirerek birleştiremiyoruz. Biz yıllardır Eskişehirspor’a siyaset girmemesini savunanlardanız. Eskişehirspor bütün partilerin gözbebeği bir kulüp. Çok büyük bir taraftarı var. Ve siyasi partiler de bu taraftarın gönlünü kazanmak istiyorlar. Artık bunların hepsini olağan karşılamak zorundayız. Maalesef bu sürtüşmeler oluyor. Biz de Eskişehirspor’u bu sürtüşmelerin dışında tutmaya çalışıyoruz.” dedi.
 
Yaptığı görüşmelerin iyi niyet içerisinde gerçekleştiğini kaydeden Begiter, “Hepsi bizi iyi karşıladılar. Açık açık her şeyi konuştuk. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ‘Belediye yasaları ne kadarına izin verirse biz o kadar yardım ediyoruz. Biz muhalefet belediyesi olduğumuz için iktidar belediyeleri kadar rahat hareket edemiyoruz.’dedi. Buna biz de hak verdik. AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü de çok iyi niyetli. Yönetimi alacak kişilerin 10-15 milyon gibi bir parayla yönetime gelmesini ve belediyelerin kendilerine düşeni yapmasını isteyerek kendilerinin de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ancak söylemekle de olmuyor. Artık harekete geçme zamanı.” diye konuştu.

HALİL ÜNAL YALNIZ BIRAKILDI

“Yoktan bir kulüp yönetmenin ne demek olduğunu en iyi ben bilirim.” diyen Begiter, Halil Ünal’a bu zamana kadar yaptıklarından dolayı Eskişehirspor camiası adına teşekkür etti. Begiter şöyle dedi: “Halil Ünal kardeşimiz ciddi olarak bu işi bıraktığını ifade etti. Ne oldu ne bitti bilmiyorum. Ama kolay değildir yalnız kalmak. Ben ona hak veriyorum. ‘Çok yoruldum, sağlığımdan oldum’ dedi. Ben bu zamana kadar verdiği emeklerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.
Kulübün iyi bir noktada olduğunu kaydeden Begiter, “Bir yönetim oluşması lazım. Kulüp bizim kulübümüz. Kulübü şuanda kötü bir durumu yok. Kadromuz da sağlam. Şuanda 30’un üzerinde profesyonel futbolcu arkadaşımız var. Eskişehirspor şu durumdayken dahi 6 teknik direktör Eskişehirspor’u çalıştırmak için bize talepte bulundu. Benim korkum bu kaos ortamı sürerse bu kadroyu kaybederiz. Eskişehirspor’a iyi bir gözle bakmalarını istiyorum. Biz siyasilerin Eskişehirspor üzerinden siyasi çekişme içine girmesini istemiyoruz.” dedi.

BU ŞEHİRDEN PARA KAZANANLAR TAKIMA SAHİP ÇIKMIYOR

Kentin ileri gelenlerine de sitem eden Begiter, “Eskişehirspor’u yalnız bırakma hastalığına girdiler.” ifadelerini kullandı. Begiter, kentte bu kadar zenginin olmasına karşılık loca satışlarının çok az sayıda olduğunu ve Eskişehirspor’un bu şehirden para kazananlar tarafından yalnız bırakıldığını söyledi.

ESKİŞEHİRSPOR'DA POTANSİYEL VAR

Takımın kurtuluşu için kısa zamanda çözümler üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Begiter, “Eskişehirspor şuan yönetimsiz görünse de iyi bir takım olmaya layık. Bu potansiyel de var. Ama birilerinin bunu daha dinamik hale getirmesi lazım. Keşke kentin önde gelenleri bir arada otursalar da tek gündem maddesi Eskişehirspor olsa. Bu olmayacak bir şey değil. Yılların tecrübesiyle düşünüyorum ama bu neden olmuyor. Böyle bir şey olsa Eskişehirspor taraftarının gönlünde taht kurarlar. Ama kimseden bir ses yok. Ben de üzülüyorum bu duruma ama üzülüp de bu kulübe küserek işler hallolmaz. Bu kulüp bizim kulübümüz.” ifadelerini kullandı.

YÖNETİME TALİP OLACAKLARI BEKLİYORUM

Yönetime talip olacaklara her türlü desteği vereceğini kaydeden Begiter şöyle devam etti: “Ben yarın Genel Kurul’a kadar çalışmalarıma devam edeceğim. Benim beklentim yarın Genel Kurul’da bağımsız olarak bir yönetim oluştururlar. Önceden bahane vardı. Halil Ünal var biz de talip değiliz diye. Şimdi Halil Ünal da bıraktı hodri meydan. Yarın 17.00’ye kadar bu oluşumları bekliyorum. Kendilerine anlatıyım, yol gösteriyim, rahatlatayım. Nasıl verimli olabileceklerin haritasını çiziyim. Ben burada 10 kurucudan biri olarak kulübün sahibi gibi görüyorum kendimi. Eskişehirspor benim evladım. İnsan evladının kötü olmasını ister mi? Geçen randevu istedim. Bana, ‘Baba onlar gelsinler, seninle konuşsunlar’ dediler. Kendim için adım atmam. Ama Eskişehirspor olduğu zaman bütün hislerimi bir kenara bırakır ayağına dahi giderim.”

KAYYIMA DEVREDİLMESİNİ İSTEMİYORUZ
Eskişehirspor'un kayyuma devredilmesini istemediklerini kaydeden Begiter, konuşmalarını şu şekilde tamamladı;
"Kayyuma devredilirse hiç futbolla ilgisi olmayan bir kişi buraya getirilir, bu da takım için iyi olmaz. İşte o zaman Allah korusun Sakarya, Kocaeli durumuna düşeriz. Bir de geç kalınmaması gerekiyor. Şimdi ne oluyor, 10-15 Milyon TL para ile gelinirse hem borcu kalmıyor hem de kadro kuruluyor. İkinci etapta da şu transfer yasağının kaldırılmasını isteyeceğiz. Bunu muhakkak kaldırıp takımın noksan yerlerine transfer yapmamız gerekiyor. Parası ile aklı ile çalışacak yürekli 15 delikanlı istiyorum, parası ile aklı ile yüreği ile gelecek 15 has Eskişehirsporlu bekliyorum. Hiçbir şekilde korkulacak bir şey yok ben garanti veriyoruz, tüm tecrübemi ağabeylik fonksiyonlarımı onların ayaklarının altına sermeye hazırım."
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.