Eskişehir basketbolu seviyor

Eskişehir Basket’in başarılı oyuncuları Berkay Candan ile Dorukhan Engindeniz ve Takım Menajeri Özgün Önver, Namık Kemal Ortaokulu’nda panele katıldı. Dev Adamlar panelde küçük öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Eskişehir basketbolu seviyor
27 Aralık 2017 Çarşamba 16:14

Siyah Kırmızılı takımın Menajeri Özgün Önver, İdari İşler Sorumlusu Engin Esen ve deneyimli basketbolcular Berkay Candan ile Dorukhan Engindeniz, Namık Kemal Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştular. Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu’nun da ilkokul eğitimini aldığı okulda Dev Adamlara büyük ilgi vardı. Öğrenciler, Siyah-Kırmızılı ekibi kapıda pankartlarla karşıladı.

“İyi ki buraya gelmişim”

Kendini tanıtan Dorukhan Engindeniz, Eskişehir Basket’e geldiği için mutlu olduğunu belirterek, “Eskişehir Basket’e iyi ki gelmişim. Güzel bir ortamımız var. İyi bir ivme yakaladık” dedi. Ardından konuşan Berkay, “Takımımızda gerçekten çok güzel bir arkadaşlık ortamımız var. Eskişehir basketbolla çok ilgili bir şehir. Maçlara gelip bizi destekliyorlar. Herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kulandı.

“Eskişehir basketbolu seviyor”

Takım Menajeri Özgün Önver ise, “Geçen sene takım kaptanıydım. Bu sene takım menajeriyim. Eskişehir gerçekten çok güzel bir şehir. İnsanlar basketbolu seviyor. Ben basketbolu diğer sporlardan bir tık ötede görüyorum. Basketbolun izleyici kitlesinin daha farklı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“1 gün izin yapıyoruz”

Küçük öğrenciler,  Potanın Şimşekleri’ne sorular sordu. Bir öğrencinin, “Ne sıklıkla antrenman yapıyorsunuz?” sorusuna Engindeniz, “Bu antrenörden antrenöre değişiyor. Biz bu sene iyi idman yapıyoruz. Uzun saatler ve çok sık çalışıyoruz. Tabii bu durum skorumuza yansıyor. Çalışan her zaman karşılığını alır. Haftada sadece 1 gün izin kullanıyoruz” şeklinde cevap verdi.

“Basketbol  olumlu etkiliyor”

Dorukhan Engindeniz’e sorulan, “Basketbol ile eğitim bir arada yürüyebiliyor mu? İkisini bir arada yürütebilir miyiz?” sorusuna Engindeniz, “Bizim eğitim sistemimizde gerçekten bu durum zor. Ama bahanelerin arkasına sığınmak da en basit yoldur. İstediğin zaman olabiliyor. Bence zoru başarabiliriz.  Kolay değil ama yapılabilir. Anne babaları ikna etmek lazım. Basketbol oynayınca notları düşer mi diye endişe ediyorlar. Ancak bence bu durum böyle değil. Basketbol, derslerini olumlu yönde bile etkileyebilir. Çünkü programlı oluyorsunuz” dedi.

“Çok programlıydım”

Aynı soruyu cevaplayan Takım Menajeri Özgün Önver, “Ben basketbola gidebilmek için okula derslerime daha çok dikkat vermiştim. Çünkü basketbolu çok seviyordum. Bu spordan geri kalmamak için okul hayatıma çok önem vermiştim. Kendime hedef olarak okulda iyi olmam lazım ki basketbol antrenmanlarını kaçırmayayımı koymuştum. Basketboldan dolayı ders çalışmak veya sosyal aktivitelerde bulunmak için çok vaktim olmuyordu ama çok programlıydım. Dersi derste öğreniyordum. Diğer arkadaşlarımın evde iki saatte çalıştığı bir konuyu ben zaten bilip sadece tekrar ediyordum. Basketbol benim okul hayatımın, notlarımın iyi olmasını tetikledi bu sayede” dedi.

“Hatalarımızın üzerine gidiyoruz”

“Maçı kaybettiğinizde takım içinde nasıl bir reaksiyon oluyor?” sorusuna Berkay Candan şu şekilde cevap verdi, “İllaki maç kayıpları oluyor. Zorlu bir maraton bu. Kaybettiğimiz maçlardan sonra oturup düşünüyoruz, nerede hata yaptık,  neden olmadı bunları tartışıyoruz. Kaybettiğin maçtan sonra da olumlu şeyler çıkartabilirsin. Hatamızın üzerine gitmeye ve onu düzeltmeye çalışıyoruz.”

Taraftara teşekkürler

Bir öğrencinin, “Taraftarınızı beğeniyor musunuz?” sorusunu Berkay Candan, “6 haftadır içeride maç oynuyoruz. Taraftarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Sürekli bizi destekliyorlar. Taraftarımız bizim itici gücümüz. O yüzden taraftarımdan gayet memnunum. Her birine teşekkür ediyorum” şeklinde cevapladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.