Eskişehir Basket'in gözdesi: Yunus Emre Sonsırma

Eskişehir Basket’in deneyimli oyuncusu Yunus Emre Sonsırma bu sezon takımını sırtlamaya çalıştı. Oyuncu kurucu görevini üstlenen Yunus 123 sayı ve 76 asist ile takımına katkı sundu.

Eskişehir Basket'in gözdesi: Yunus Emre Sonsırma
21 Haziran 2018 Perşembe 14:07

Eskişehir Basket formasıyla mücadele eden Yunus Emre Sonsırma geçtiğimiz sezona nazaran bu sezon daha fazla benchten gelerek takımına katkı sunmaya çalıştı. TBL’de takımın değişilmez ismi olan Yunus, Süper Lig’de kurulan geniş kadroda daha az süre aldı. Ancak buna rağmen takımına katkı sunmayı başaran deneyimli oyuncu birçok maçta kritik sayı ve hamleleriyle göze girmeyi başardı.

123 sayı attı

Birçok maç kenarda başlayan Yunus oyuna sonradan girerek Koç Berrocal’in güvenini kazandı. Özellikle EJ. Rowland’ın yaşadığı sakatlık sonrası daha fazla süre alan Yunus, takımını sırtlamaya çalıştı. Deneyimli oyuncu kurucu bu sezon 123 sayı atarken 76 kez asist yaptı. 41 ribaunt alan Yunus 8 kez de top çaldı. Yunus’un önümüzdeki sezonda takımda kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yabancı kuralı değişebilir

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Lig Kurulu Toplantısı, Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

4 saat sürdü

Toplantıya, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF yöneticileri ve kulüp yetkilileri katıldı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda; yabancı oyuncu kuralı, TV yayınları ve canlı yayınlar konusunda kaydedilen gelişmeler, genç oyuncuların gelişimi ile daha fazla süre almaları için teşvik sistemi, kulüplerin mali durumu, tesisleşme, Merkez Hakem Kurulu’ndan talepler, 2018-2019 sezonu takvimi ve diğer gündem maddeleri değerlendirildi. Kulüplerin 6 yabancı oyuncu oynatma beklentisinin olduğu da öğrenildi. Kararların önümüzdeki günlerde verilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.