Erdoğan: Transfer yasağını Haziran’da kaldıracağız

Eskişehirspor Sportif Direktörü İzzet Erdoğan, transfer yasağının Haziran ayında kaldırılacağını söyledi.

Erdoğan: Transfer yasağını Haziran’da kaldıracağız
14 Şubat 2018 Çarşamba 15:28

Eskişehirspor Sportif Direktörü İzzet Erdoğan, Kanal 26’da Muharrem Esen ve Ali İhsan Sarıçoban’ın konuğu oldu.

Eskişehirspor’daki son gelişmeleri kamuoyu ile paylaşan Erdoğan, kulübe maddi kaynak sağlamak için ortaya konulan kampanyalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Digitürk kampanyamızın karşılığının zor olacağını hesaplamıştık. Biz bunları sezon başı yapsaydık daha farklı olacaktı. Bizim yaptığımız her kampanya bitmiş denilen Eskişehirspor’un bitmediğinin bir örneklemesiydi. Biz bunları yaparken, damlaya damlaya göl olur anlayışıyla yaptık. Bunlar bir başlangıçtı. Forma kampanyasından beklentimiz daha yüksek. Her eve iki forma dedik. Bugün sanayisi yükselen bir trend olan şehirdeyiz. Bize destek vermek istedikleri zaman bazı sıkıntılar yaşayabiliyorlardı. Biz de onların önünü açmak istedik. Reklam için fabrikalar belirli bir miktarın üzerine çıkamıyorlar ama onlara istedikleri kadar forma satabiliyoruz. Bizim desteğe ihtiyacımız var. Kişilerden ziyade, STK’lar, Odalar, Belediye Başkanları, Valimizden destek bekliyoruz. Valimiz de bize inanılmaz destek veriyor. Biz bunun devam etmesini istiyoruz. Sadece fiyat olarak bakmasınlar.” dedi.

17 MİLYON TL HARCADIK

Yönetim Kurulu olarak takıma yaptıkları maddi harcamalar konusunda konuşan Erdoğan, “Bu takım için 17 milyon lira para harcandı. Gelsinler kalem kalem hesabını verelim. Bizler, 18 futbolcuya 12,5 milyon lira ödeme yaptık. Çalışanlarımıza iki aylık maaşlarını ödedik. Bankaya olan temliklerimizi ödedik. FİFA’daki 5 dosyaya 2.2 milyon lira ödedik. Topladığımızda 17 milyon gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Biz bunları 45 günde ödedik. Şehrimizin, Belediye Başkanımız Kazım Kurt’un katkılarını gördük. Bunları çevremizden bulduk. Şuanda inanılmaz bir sıkıntı yaşıyoruz. Artık süre zamanımız bitti. Sezonun sonuna doğru geliyoruz.” ifadelerini kullandı.

TRANSFER YASAĞINI HAZİRAN’DA KALDIRACAĞIZ

Transfer yasağının kaldırılacağı konusunda açıklamalarda bulunan Erdoğan şöyle devam etti: “İsim sponsorluğu, stad sponsorluğu konusunda geceli gündüzlü uğraşıyoruz. Sezon sonu yaklaştıkça sıkıntılar artıyoruz. Ayrıca bir savaş durumundayız. Bunların da değerlendirilmesi gerekiyor. Şuan ne aşağıya ne yukarıya yakınız. Bunu futbolcularımızın performansıyla göreceğiz ve bu sezonu tamamlayacağız. Ama sezonu  6 Mayıs’ta mı bitiririz, 20 Mayıs’ı mı görürüz bunu hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Gelecek sezonda daha iyi bir takım ve daha makul rakamlarda bir takım kuracağız. Haziran’da bizim transferimiz açılacak. Taraftarımız müsterih olsun. Eskişehir abileri, STK büyükleri, mülki amirler projelerle destek verdiğinde Haziran ayı itibariyle bu kulübün hiçbir borcu kalmayacak. Sadece proje desteği bekliyoruz. Zamanla yarışıyoruz. Her geçen gün bize eksi yazıyor. Bizlere verilecek olan destekle bu kulübü düzlüğe çıkartacaktır. Şehrimizin büyükleri bize destek versinler ki, biz de alnımızın akıyla Haziran ayını görelim.”

HİÇBİR FUTBOLCUMUZA BORCUMUZ YOK

Erkan Zengin konusunda da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Erkan Zengin konusunda bazı taraftarımız bizi polemiğin içerisine çekmeye çalışıyor. Erkanla ilgili söylenecek sözü başkanımız söyledi. Bu olay bizim için kapandı. Ben Erkan Zengin’i bu kulübe getirenlerden biriyim. 15 Temmuz akşamı ne yaptığımızı kendisi de biliyor. Erkan’ı buraya getirmek için neler yaşadık kendisi de biliyor. Erkan bir kuruşu dahil alacağı yoktur. Kuruşu kuruşuna bütün paraları ödenmiştir. Mevcut kadromuzun da tek kuruş alacağı yoktur. TFF’ye verdikleri dilekçelerin karşılığını hepsine ödedik.” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.