EDİZ BAHTİYAROĞLU'NUN İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Tepebaşı Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımını tamamlanan futbol sahasına, belediye tarafından yapılan 12’nci futbol sahasına 2012 yılında geçirdiği kalp krizi ile yaşamını yitiren Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu’nun adı verildi.

EDİZ BAHTİYAROĞLU'NUN İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ
18 Mayıs 2017 Perşembe 15:30


Fevzi Çakmak Mahallesinde düzenlenen Ediz Bahtiyaroğlu Futbol Sahası’nın açılış törenine, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Ediz Bahtiyaroğlu’nun annesi Ayten Bahtiyaroğlu, babası İsmail Bahtiyaroğlu ve abisi Engin Bahtiyaroğlu’nun yanı sıra Eskişehirsporlu futbolcu Hürriyet Gücer, Eskişehirspor’un efsane futbolcuları, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Bingöl ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte, çocuklar ve davetliler sevinç içerisinde futbol sahasını doldurdu. Törende Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç mahalle sakinlerine hitap ederek, göreve geldiği tarihte Tepebaşı’nda spor tesisi olmadığını vurguladı. Ataç, “1999’da ilk göreve geldiğimde, Tepebaşı’nda yapılmış en ufak bir saha bile yoktu. Bundan sorumlu olan Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün Tepebaşı’nda hiç tesisi yoktu. Yıl 2017. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bir tesisi yok. Bir stat yaptılar Allah razı olsun. Bizim 2009’dan bu yana 12’nci sahamız. Bunların 2 tanesinde amatör spor klüplerinin maçları yapılıyor. Behiç Erkin ve Çukurhisar sahaları. Ayrıca Türkiye’de çok önemli noktada olan Atatürk Su sporları Merkezi’ni açtık. Bunun üzerinde birçok parkımızda basket sahaları yürüyüş yolları halkın hizmetine açıldı. Bugün de bu tesisi Fevziç Çakmak’ın hizmetine açıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sevgili Ediz’in adını vermemiz, bizim için bir gönül borcudur

Açılan sahaya yaşamını yitiren Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu’nun adını vermenin, bir gönül borcu olduğunu söyleyen Ataç, “Allah rahmet eylesin, O bizi izliyordur, el sallıyordur. Tepebaşı Belediyesi’nin bu sahaları açmasındaki en büyük neden, çocuklarımızın ve gençlerimizin boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleridir. Bu sahayı 3 kulübümüz, çocuklarımız ve gençlerimiz kullanacak. Övünerek söylüyorum ki Fevzi Çakmak Mahallesi’nden Çocuk Senfoni Orkestramızda keman çalan çocuklarımız var. Onlarla övünüyoruz ve sayılarının artmasını istiyoruz. Tepebaşı Belediyesi’nin spordaki, sosyal tesislerdeki ağırlığı devam edecek. Çünkü biz halkın yanındayız. Halkın spor yapmasını, sosyalleşmesini, sanatla, kültürle, sağlıkla donanmasını istiyoruz. Bu açıdan hizmetlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Törende daha sonra Efsane Eskişehirspor Kadrosu adına konuşan Nihat Atacan ise, “Türk futboluna büyük hizmetler veren Ahmet Ataç başkanımıza ve Tepebaşı Belediyemize şükranlarımı sunuyorum. Bu güzelim sahalarda nice Nihatlar, Fethiler, İsmailler, Süreyyalar, Vahaplar yetişecektir. O yüzden hepinizin bu güzelim sahayı korumanızı diliyorum” açıklamalarında bulundu.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Bingöl de bir konuşma yaparak, “Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç, yaptığı sahalara bir yenisini ekleyerek Eskişehir’e bir tesis daha kazandırmış oldu. Alkışların en büyüğü başkanımıza. Tesis yapmak çok önemli ama daha önemlisi onu korumaktır. Ayrıca sahanın isminin Ediz Bahtiyaroğlu olması bizleri çok duygulandırdı” şeklinde konuştu.

Ediz’in ismini her zaman her yerde yaşatmak istiyoruz


Eskişehirsporlu futbolcu Hürriyet Gücer ise, “Bu güzel tesisi buraya kazandıran Sayın Ahmet Ataç başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ediz’in ismini her zaman her yerde yaşatmak istiyoruz. İnşallah şampiyon olup o kupayı Ediz’in mezarına kendi ellerimle götüreceğim” ifadelerini kullandı.

Ediz’in adının verilmesi bizleri çok onurlandırdı, duygulandırdı

Ediz Bahtiyaroğlu’nun abisi Engin Bahtiyaroğlu da duygularını ifade ederek, “Böyle bir tesisi Eskişehir’e kazandırdığı için Ahmet Ataç başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ediz’in adının verilmesi bizleri çok onurlandırdı, duygulandırdı. Emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Ediz Bahtiyaroğlu’nun babası İsmail Bahtiyaroğlu ise, tesis için emeği geçenlere teşekkür etti ve “İnşallah ilerde Ediz’imi yaşatacak şekilde, bu semtten birkaç futbolcu yetişir” temennisinde bulundu.

Fevziçakmak Mahalle Muhtarı Ayşe Çıraklı da tesisin hizmete açılmasında emeği geçenlere ve Başkan Ataç’a teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından Ediz Bahtiyaroğlu Futbol Sahası’nda sembolik penaltı atışları yapıldı. Ardından açılışa katılan Eskişehirspor Tribün Liderleri Başkan Ataç’a Ediz Bahtiyaroğlu’nun terlettiği formayı armağan etti. Başkan Ataç da bu jest karşısında Ediz’in formasının çerçeveletilerek tesise asılması talimatını verdi. Açılış, tesisin idari bürosu ve soyunma odalarının gezilmesi ile sona erdi.

Öte yandan 90x64 metre ebatlarında olan Ediz Bahtiyaroğlu Futbol Sahası’ndan, 7-14 yaşarası çocukların yanı sıra İdman Gücü, Örnek Spor, Işık Spor kulüpleri de yararlanacak. Ayrıca Haziran ayında başlayacak yaz okulu için çocuklar, kayıt işlemlerini yaptırabilecek.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.