DİRİ, KRİTİK MAÇ ÖNCESİ UYARDI

Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi BESYO Spor Salonu’nda Nesine. com Eskişehir Basket ile Sakarya BŞB. Basket karşılaşması öncesinde ETB Başkanı Murat Diri uyarılarda bulundu.

DİRİ, KRİTİK MAÇ ÖNCESİ UYARDI
18 Ocak 2017 Çarşamba 15:31

ŞİDDETİN KARŞISINDA DURACAĞIZ
Eskişehirspor Taraftarlar Birliği başkanı Murat Diri, Sakarya Pamukova’da kendilerine yönelik yapılan hareketi hainlik olarak tanımlarken Eskişehir’de bu türden şiddet olaylarına prim verilmeyeceğini belirtti. Diri,  “Aylar önce Pamukova’da bizlere hain bir pusu kurup tek tek yakaladıkları otobüslerimizi taşlayan, fiili zararlar veren tribün raconundan uzak Sakaryaspor taraftarının bir kısmı hariç, Sakarya halkı ile bir husumetimizin olmadığını ve Eskişehir’de öyle bir pusu ile karşılanmayacaklarını da buradan ifade etmek istiyoruz. Otobüs taşlamak, hain pusular kurup az sayıda taraftarı sıkıştırmak ancak hainlere yakışır. Biz Eskişehirspor taraftarı olarak bu maç öncesinde ve sonrasında herhangi bir şiddet eğiliminin içerisinde olmayacağız. Bizim taraftarlarımızdan da böyle bir girişimde bulunan karşısında bizleri bulur” dedi. 
BU ALÇAKLIKTIR
Açıklamasında şiddete karşı bir duruş sergileyeceklerini belirten Diri, “Eskişehirspor taraftarı planlı bir şekilde böyle bir alçaklığın içine girmeyecektir. Sakaryaspor tribünlerini ele geçiren müptezeller bizlerin muhatabımız değildir. Onlarla aynı camiada olmak, birlikte anılmak gerçek Sakaryaspor taraftarını da rahatsız etmektedir ve birlikte olmak ya da onları temizlemek kendi takdirleridir. Tekrar ediyorum. Basketbol müsabakası için Şehrimize gelecek olan SakaryaBŞB Basket takımına karşı şiddet eğilimine giren kim olursa olsun hakkında gerekli işlemlerin yapılması için takipçi olacağız. Genç kardeşlerimizin de daha bilinçlenerek sosyal medya hesaplarında düşmanlık oluşturacak söylemlerden kaçınmaları gerekmektedir. Zira bizler Sakarya halkı veya Sakaryaspor taraftarına düşman değiliz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu ortamda kendi vatandaşımıza düşmanlık beslemek zaten bizlere yakışmaz. Hafta sonu Cumartesi herkes Eskişehir halkına yakışır bir şekilde takımlarını desteklesin. Şiddet olaylarından uzak dursun. Hele hele otobüs taşlamak gibi bir hainliğin içine giren olursa karşılarında bizleri bulur ve tribünlerden uzaklaştırılır. Tribünde güç göstermek isteyenler unutmayın ki; takımını en iyi destekleyen en güçlü tribündür” dedi.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.