ÇAPA: 7 HAZIRLIK MAÇI YAPACAĞIZ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa Polonya kampında değerlendirmelerde bulundu.

ÇAPA: 7 HAZIRLIK MAÇI YAPACAĞIZ
10 Temmuz 2019 Çarşamba 11:49

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa Polonya kampında değerlendirmelerde bulundu. Çapa kampın verimli geçtiğini 6-7 hazırlık maçı yapacaklarını ifade ederek, "4 Temmuz tarihinden itibaren Polonya'da kamp yapıyoruz. İstediğimiz ortam burada fazlasıyla müsait. Gönül isterdi ki tam kadro buraya gelebilelim ancak şuan 23 oyuncu ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vize problemi yaşanan oyuncuları Polonya'ya götüremedik. İnşallah 17 Temmuz'da başlayacak Afyon kampımıza tam kadro gideriz. Gerçekleştirdiğimiz antrenmanlarımızdan gayet olumlu sonuçlar alıyoruz. Alt yapımızdan kamp kadrosuna dahil ettiğimiz genç oyuncularımız var. Onları iyi gözlemliyoruz. Afyon kampı öncesinde oyuncularımıza bir veya iki gün izin vereceğiz. Polonya'da bir hazırlık karşılaşması oynayacağız ancak Afyon'da 6-7 hazırlık maçı oynamak istiyoruz" dedi.

TÜRK OYUNCULAR TERCİH EDİLİYOR 

Türk futbolundaki gurbetçi oyuncuların sayısının ciddi oranda arttığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Ülkemizde ekonomik bir sıkıntı var. Bu sıkıntılar kulüplerimize de yansımış durumda. Bu sebeple eskiye nazaran daha az sayıda yabancı futbolcu transferi yapılıyor. Ya da yabancı ülkelerin altyapılarında yetişmiş Türk oyuncular tercih ediliyor. Son zamanlarda bunun sıkça görülmesinin temel sebebi bu. Bu sezon Süper Lig takımlarının 1.Lig'e de yöneldiğini görüyoruz. Yurtdışından ziyade bu ligde forma giyen potansiyelli oyuncuları transfer ediyorlar. 1.Lig'den alıp, oynatıp yurtdışına satmak gibi düşünceleri de var. Bunun örneklerini de gördük. Anadolu topraklarında yetişip Avrupa'da forma giyen futbolcu sayısında da önemli artış var. Ben rakamların çok daha fazla artacağı görüşündeyim" ifadelerini kullandı.

YERLİ OYUNCULAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Daha fazla yerli oyuncunun yurt dışına transfer olmasının gerektiği yönünde görüş bildiren Fuat Çapa, "Merih Demiral'in Juventus'a gitmesi, Cengiz Ünder'in Roma'ya gitmesi diğer yerli oyuncular için çok önemli örnekler. Cenk Tosun uzun yıllar Türkiye'de oynayarak Everton'a gitti. Mehmet Zeki Çelik'in İstanbulspor'dan Fransa'ya gitmesi, Fransızların Türkiye'ye bakış açısını değiştirdi. Bu isimlerin daha da artması gerekiyor. Bu isimler artarsa ülke ekonomimize, kulüplerimizin ekonomilerine katkı sağlanmış olur. Aynı zamanda da Milli Takımımızın oyuncu havuzu genişlemiş olur" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.