CAMİA ESKİŞEHİRLİ TEKNİK DİREKTÖR İSTİYOR

Eskişehirspor, Sergen Yalçın'ın istifasının ardından yeni teknik direktör arayışlarına başladı. Camiada iki Eskişehirli teknik direktörün ismi ön plana çıkıyor.

CAMİA ESKİŞEHİRLİ TEKNİK DİREKTÖR İSTİYOR
21 Eylül 2017 Perşembe 14:35

Ziraat Türkiye Kupası'nda Anagold24 Erzincanspor ile karşılaşan Eskişehirspor maç öncesi istifa şoku yaşadı. Teknik Direktör Sergen Yalçın, kulübün içinde bulunduğu kötü durumu gerekçe göstererek istifa etti. Yalçın, gelen 3 puan silme cezasının son nokta olduğunu belirtti.

Yaşanan bu durumun ardından Eskişehirspor Yönetimi acil koduyla toplandı. Sergen Yalçın'ın durumunu ve yeni teknik direktör arayışlarına başlayan Yönetim Kurulu, bir çıkış yolu arıyor.

Eskişehirspor camiası da yaşanan istifanın ardından Sergen Yalçın'ın yerine gelecek olan Teknik Direktörün Eskişehirli olmasını istiyor.

Bu bağlamda iki teknik direktörün ismi ön plana çıkıyor.

Eskişehirli iki tecrübeli teknik adam Cengiz Seçsev ve Coşkun Demirbakan'ın isimli Yönetim Kurulu'nun gündeminde bulunuyor.

CENGİZ SEÇSEV KİMDİR?

1960 Yılında Eskişehir’de doğdu. Futbola Eskişehir Demirspor’da başladı ve 6 yıl bu kulüpte oynadı. Daha sonra PTT 1. Lig’de yer alan Malatyaspor’a transfer olarak şampiyonluk yaşadı ve Süper Lig’de de toplam 4 sezon oynadıktan sonra Kahramanmaraş takımına transfer oldu. Burada PTT 1. Lig şampiyonluğu yaşadı ve aynı takımla Süper Lig’de de uzun süre oynadı. 7 sezon Kahramanmaraş formasını giydikten sonra 1 yıl Yozgatspor’da oynayarak bu kulüpte futbolu bıraktı. Daha sonra teknik direktörlüğe başlayan Seçsev, Bilecikspor, Tavşanlı Linyitspor, Kütahyaspor, Eyüp, Tarsus İdmanyurdu gibi kulüpleri çalıştırdı. 18 yıldır Türkiye’nin çeşitli liglerinde teknik direktörlük yapan Seçsev halen Düzcespor'u çalıştırıyor. Cengiz Seçsev UEFA Pro Lisans sahibidir.

COŞKUN DEMİRBAKAN KİMDİR?

1954 yılında Eskişehir’de doğdu. Futbola babasının görevi nedeniyle 16 yaşında İstanbul Çamlıcaspor’da başladı.  17 yaşındayken Fenerbahçe genç takımında, bir yıl sonra da Fenerbahçe A Takımı’nda oynamaya başladı.  1973 yılında Malatyaspor, 1974 yılından itibaren Eskişehirspor formasını giydi. 1977 yılında Eskişehirspor’a tarihinin en büyük paralarını kazandırarak Fenerbahçe’ye transfer oldu. Amatör, Ordu ve A Milli Takım’ın formalarını çeşitli kez giydi.  Futbolculuk döneminde Fenerbahçe formasıyla 3 lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası,  Sakaryaspor formasıyla da bir kez 2. lig şampiyonluğu yaşadı ve aktif futbol hayatına nokta koyarak antrenörlüğe başladı. Çalıştırdığı takımların çoğunu PTT 1. Lig play-off maçlarına taşıyan Demirbakan, üç takıma Play-Off finali oynattı. Sakaryaspor, Diyarbakırspor gibi takımları da şampiyon yaparak bu kentlere Süper Lig heyecanı yaşattı. Türkiye’nin ilk “UEFA Pro Lisanslı” hocaları arasında yer alan Demirbakan’a büyük sevgi gösteren Anadolu kulüplerinin taraftarı onu “İmparator” unvanıyla onurlandırdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.