Buğrahan ve Duncan haftanın kadrosunda

Eskişehir Basket’in yıldız oyuncuları Buğrahan Tuncer ve Josh Duncan 29’uncu haftada haftanın en iyi 5’inde yer aldı. Her iki oyuncuda Yeşilgiresun karşısında gösterdiği performansla göz doldurdu.

Buğrahan ve Duncan haftanın kadrosunda
24 Nisan 2018 Salı 14:53

Siyah Kırmızılı ekibin başarılı oyuncusu Buğrahan Tuncer adından söz ettirmeye devam ediyor. Yıldız oyuncu Yeşilgiresun karşısında alınan 86-75’lik galibiyette güne damga vurmuştu. Maçta toplam 28 dakika süren alan Buğrahan 12 sayı 12 asistle oynayarak double-double yaptı. 25 yaşındaki basketbolcu 3 ribaunt ve 1 top çalmayla oynadı. Buğrahan haftanın en iyi yerli 5’i kadrosunda yer aldı.

Duncan göz doldurdu

Haftanın en iyi yabancı ilk 5’inde ise Eskişehir Basket’ten Josh Duncan kendisine yer buldu. Yeşilgiresun karşılaşmasında Amerikalı oyuncu attığı 25 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olmayı başardı. Duncan bu karşılaşmada aldığı 10 ribauntla double-double yapmayı başardı. Amerikalı oyuncu 4’te 4 üçlük isabetiyle 29’uncu haftada üç sayı çizgisinden en başarılı istatistiği yakalayan isim oldu.

Haftanın Altın Karması (Yerli): Rıdvan Öncel (Banvit Basketbol), Buğrahan Tuncer (Eskişehir Basket), Okben Ulubay Darüşşafaka Basketbol), Burakcan Yıldızlı (Dİ Büyükçekmece), Borahun Paçun (Trabzonspor)


 

En fazla asisti biz yaptık

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 26. haftasında Yeşilgiresun’u mağlup etmeyi başaran temsilcimiz bu karşılaşmada asistleriyle haftaya damga vurdu. Potanın Şimşekleri Yeşilgiresun karşısında 27 asist yaparak haftanın en çok asist yapan takımı olmayı başardı. Yapılan 27 asistin 12’si Buğrahan Tuncer’den gelirken Billy Baron 4, Jeff Ayres ile Sean Marshall 3, Yunus Emre 2 ve Berkay Candan, Caner Erdeniz ve Viacheslav Kravtsov 1’er asist yaptı.

Motivasyonumuzu sürdürmeliyiz

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 31 puanla en alt basamakta bulunan Muratbey Uşak’ın koçu Mustafa Mavili, basketfaul.com’a açıklamalarda bulundu. Mavili şu ifadeleri kullandı, “Bu takım net bir şekilde Play-Off takımı. Benim başında bulunduğun dönemde ben oyunculara yardım ettim, onlar da bana yardım ettiler. Böyle bakınca tevazuyu bir kenara bırakıp, 'Baştan beri ben olsam play-off'lara kalırdık' diyebiliyorum. Dört maçımız kaldı; Fenerbahçe, Eskişehir, Büyükçekmece ve Trabzon. Umarım sezonu bu kadroyla tamamlarız. Sahaya çıktığımızda durumumuz ne olursa olsun kazanmak için mücadele edeceğiz. Biz düşmüş olsak dahi başka takımların kaderi ile oynamamak için motivasyonumuzu sürdürmeliyiz.”

İstanbul’da ayrıldık yaşandı

Ligde 36 puanla 11’inci sırada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Teknik Koordinatör Nihat İziç ile yollarını ayırdı. İstanbul BBSK’nın yeni yönetimi, Nihat İziç ile çalışmama kararı aldı ve bu kararı sezon sonunu beklemeden uygulamaya koydu. Nihat İziç İBB’ye yaklaşık 4 yıl önce antrenör olarak göreve gelmiş ve daha sonra ise teknik koordinatörlük görevini üstlenmişti.

 

27. Hafta Programı

28 Nisan Cumartesi

13.00     Beşiktaş SK-Pınar Karşıyaka

15.15    İstanbul BBSK-Gaziantep

17.00    Muratbey Uşak-Fenerbahçe D

20.15    Sakarya BŞB-Galatasaray O

29 Nisan Pazar

13.00    Trabzonspor-Darüşşafaka

15.15    Banvit-Anadolu Efes

17.00    Yeşilgiresun-Dİ Büyükçekmece

19.30    Tofaş-Eskişehir Basket


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.