BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Bakan Avcı: “Eskişehir tesis sayısı ve kulüplere sağlanan imkanlar anlamında Bursa, Konya ve Samsun ile karşılaştırabilecek durumda değil. Çünkü oraların Büyükşehir ve ilçe belediyeleri meseleye çok sahip çıkıyorlar.”

BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ
10 Nisan 2017 Pazartesi 14:34

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Amatör Spor Kulüpleri Başkanları ile bir araya geldi. Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Türkiye genelinde amatör spor konusunda geçmişe göre çok önemli mesafeler alındı. Ama bazı konular var ki ortadaki ilerlemeler zaman içinde anlaşılabilir. Amatör spor yöneticileri olarak çok iyi bilirsiniz ki, bugün proje başlatırsınız ama bunun sonucunu 10 sene, 15 sene sonra alırsınız. Altyapıyı kurar kurmaz şampiyonlar çıkmaz. Tuğla tuğla üstüne koyar gibi zaman içerisinde başarı grafiği yükselmeye başlar. 5 sene önce attığımız tohum fidan haline geliyor sporda. Sporda sadece hükümet olarak değil yerel yönetimler de amatör sporun önemi anlaşıldı. İmkan ve tesis çalışmalarında çok ciddi çalışmalar yaptık. Göle maya çalındı. Ama Eskişehir, bugün Türkiye genelinde biraz gerisinde kaldık. Bunun çok açık bir nedeni var. Siyaset gibi sporda yerelden başlıyor. Yerelde bunun kökleri iyi çalışmıyor ise sadece merkezden taşınan imkanlarla bu iş biraz ağır aksak gidiyor. Eskişehir’de bu bunu yaşıyoruz. Merkezi yönetim ile yerel yönetim yani belediyeler ile hükümet arasında bir uyum, bir işbirliği anlayışı olmadığı zaman maalesef bu işler ağır aksak ilerliyor. O yüzden Eskişehir tesis sayısı ve kulüplere sağlanan imkanlar anlamında Bursa, Konya ve Samsun ile karşılaştırılabilecek durumda değil. Çünkü oraların Büyükşehir ve ilçe belediyeleri meseleye çok sahip çıkıyorlar. Amatör spor, yereldeki sahip çıkma ile canlanır. O olmazsa sadece merkezin imkanları ile tabana inme işi maalesef gerçekleşmiyor.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.