BETON ADAMLAR SÜPER LİG’DE DE İDDİALI OLACAK

Kurulduğu sezon 1. Lig’de şampiyonluğa namağlup bir şekilde uzanan Selka Hentbol (Beton Adamlar) Kulüp Başkanı Mert Kaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Yenal Kaya şampiyonluk hikâyesini anlatırken “Hentbol yeniden eski günlerine dönecek” diyerek Süper Lig’de de iddialı olacaklarının sinyallerini verdiler.

BETON ADAMLAR SÜPER LİG’DE DE İDDİALI OLACAK
23 Nisan 2017 Pazar 11:07

Paranız var, pulunuz var neden başınıza böyle bir dert aldınız?

Mert Kaya: Rahat battı diyelim. Şaka bir tarafa.(gülüşmeler)  Biz zenginliğin paylaştıkça artacağı düşüncesindeyiz. Bu gözle baktığımızda Selka Hentbol bu paylaşım isteğinin bir parçası. ‘Biz ne yapıyoruz’ diye kendimize sorduğumuz zaman evet; yatırım yapıyoruz, vergimizi ödüyoruz, bunların dışında sosyal yapıya ne tür bir katkı sunuyoruz sorusunun cevabıdır Beton Adamlar.  Aile olarak amatör ruhluyuz. Ayrıca bizim bu spor dalının içinden geliyor olmamız, Beton Adamlar’ın kurulmasında başrole sahip.
 
Yenal Kaya: Eskişehir’e işin aslı kendimizi borçlu hissediyorduk. Bu borcu bir şekilde ödememiz gerektiğini düşünüyorduk. Selka Hentbol böyle bir düşüncenin ardından ortaya çıktı. Böyle bir kulübü kurmak için gerekli zeminin oluşması ile birlikte Selka Hentbol’u kurduk. Sponsor olarak zaten sporun içindeydik. Şimdi bu iç içelik daha da arttı. Sezon öncesi bir ya da bir buçuk ay gibi bir sürede hazırlıklarımızı tamamladık. Bu noktada maddi ve manevi olarak çok sayıda arkadaşımızdan destek gördük. Yorucu bir süreçti ama imece usulü ya da çorbada herkesin tuzu olsun istediğimiz doğru bir şeyi hayata geçirdik.
 
Hentbol Eskişehir’in bir dönem en başarılı branşlarındandı. Bu noktada size büyük sorumluluk düşüyor zannediyorum.

 Yenal Kaya:  Eskişehir’de hentbolun ne denli önemli olduğunu hatırlayan son kuşak bizleriz zannediyorum. Eskişehir’de hentbol gerçek anlamda geçmiş dönemlere damga vurmuş bir spordur. Gerek ETİ olsun, gerek Kılıçoğlu olsun hafızalarda ciddi yer edinen hentbol kulüpleri çıkardı Eskişehir. Biz Selka Hentbol’ü hayata geçirmeden önce yani geçtiğimiz sezon Anadolu Üniversitesi’nin sponsorluğunu yapıyorduk. Bir sponsor olarak verebileceğiniz katkı elbette sınırlı oluyor. Bu yüzden Selka Hentbol yani Beton Adamlar projesi bizim için ciddi anlamda değerli bir proje oldu. 8-9 ay içerisinde Eskişehir’in takımı sahiplenmesi bizim doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Bu Kulüp Eskişehir’e hentbolu yeniden hatırlatması dolayısıyla zannediyorum ciddi bir misyonu yerine getirdi ve getiriyor. 
Bazen bir kulüp kuralım idare ederiz gider gibi anlayışla kulüpler kuruluyor. Bu noktada siz işi ciddiye alarak örnek oldunuz zannediyorum

 Mert Kaya: Biz bu işe Selka ismini koyduk. Dolayısıyla idare edelim gibi bir düşünce ile hareket edemeyiz. 40 yıllık bir firmanın imzasını taşıyan bir kulübün hem kuruma, hem de kendisine ait ciddi sorumlulukları vardır. Şehrin tanıklığında ilerlediğimiz bu yolda çok fazla idare edelim gibi bir tavır takınmanız mümkün değil.
 
Kuruldunuz ve erken bir şampiyonluk kutlaması biraz bahsedelim isterseniz…
 
Yenal Kaya: Biz kuruluşumuz hentbolu nasıl daha iyi yerlere taşırız sorusunun yanıtını bulmaktan ibaretti. Bu anlamda tüm yoruculuğuna rağmen elimizden geleni ardımıza bırakmadık. Antrenör kadromuz ve sporcularımızın isteklerini yerine getirmek, onları bir hedefe kilitlemek için var gücümüzle çalıştık. Şampiyonluk kupasını ligin bitimine 3 hafta kala kaldırmamız bu noktada bizler için büyük anlam taşıyor. Şampiyonluk kupasını kaldırılırken yaşanan sahneler hedeflerimize biraz da olsa ulaştığımızı bize gösterdi, bu bizi daha da motive etti.
 
Şampiyonluk kupasını kaldırdıktan sonra yaptığınız basın toplantısında bir Avrupa hedefi koydunuz…
 
Mert Kaya: Biz zaten bu yola başlarken Eskişehir’de hentbolu yeniden eski günlerine taşımamız gerektiğini, bu noktada Avrupa kupalarında sahne almanın önemini biliyorduk. Bu sezon çıktığımız Süper Lig’i önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında oynayarak taçlandırmak bizim için büyük önem taşıyor. Bu konuda yine elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şartlar ne getirir ne götürür bilinmez ama biz Avrupa hedefini kovalayacak bir takım ve bir anlayış ile yeni sezona başlamayı arzuluyoruz.
 
Süper Lig maddi olarak daha fazla külfet getirecek bir kulvar. Bu noktada sponsor bulmak konusunda sıkıntı yaşar mısınız?
 
Yenal Kaya: İşin aslı Türkiye’de sponsorluk, sürekli veren el mantığıyla işleyen bir yapıya sahip. Biz bu mantığın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Maddi destek sağlayan kurumların, manevi açıdan bekledikleri tatmini yaşamaları lazım. Para ver eee! O para nereye gitti? Bu noktada sponsorluğun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu nedenle sponsorlarımız ile böyle sağlıklı bir iletişim kurmayı amaçlıyoruz. Geçtiğimiz sezon bize destek sunan sponsorlarımız bu sezon da destek vermek konusunda yanımıza geldiler. Yeni sezonda elbette zorlu yarışta bize destek sunanlarla birlikte neyi nasıl daha iyi yapabilir konusunda ciddi şekilde kafa yoracağız. Ancak dediğimiz gibi maddi desteğin manevi olarak bir karşılığını görmeleri gerekiyor sponsorların. Bunu başarmayı amaçlıyoruz.
 
Belediyelerden destek gördünüz mü?
 
Mert Kaya: 3 belediyemiz de geçtiğimiz sezon bize destek sundu. Gelecek sezon Süper Lig’de mücadele edeceğiz ve belediyelerimizin bize destek sunacağı düşünüyoruz. Belediyelerin amatör spora destek olmaları konusunda yasal hiçbir sıkıntı yok. Bunun yanı sıra hentbol küçük meblağlarla büyük sıçramalar yaşanabilecek bir spor dalı. Bunun farkında olmak desteği sunma konusunu daha cazip kılıyor
 
Alt yapı çalışmaları nasıl gidiyor?
 
Yenal Kaya: İşin aslı bizim öncelikli amacımız hem işin ekonomisi, hem de Eskişehir hentboluna ciddi bir katkı sunma çabası alt yapı çalışmalarımızı zorunlu kılıyor. Bu nedenle şimdiye kadar 150 civarında alt yapıda sporcumuz mevcut. Gençler ligini 3. olarak tamamladık. Sürekli dışarıdan oyuncu alarak yol almamızın hem şehir spor hayatına, hem de Selkaspor’a bir katkısı olmayacağı fikrindeyiz. Bu yüzden alt yapımıza A takım hocalarımızın ilgilendiği ciddi bir plan çerçevesinde yaklaşıyoruz. Okullarımız ile görüşerek okullarımızı hentbolla daha yakın temas kurmalarını çalışıyoruz. Ayrıca alt yapımızdaki çocukların eline sadece topu verip oynayın demekten çok daha öte bazı sorumluluklarımızı da yerine getirmeye çalışıyoruz. Ne kadar başarılı olup olmayacağımızı zaman gösterecek. Ama biz samimiyetimizin başarıyı getireceğini düşünüyoruz.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.