BAŞKAN ÖZEÇOĞLU’NDNA MANİFESTO GİBİ AÇIKLAMA

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu, ligin başlamasına kısa bir zaman kala şehrin önde gelenlerinden ve taraftarlardan destek istedi.

BAŞKAN ÖZEÇOĞLU’NDNA MANİFESTO GİBİ AÇIKLAMA
08 Ağustos 2017 Salı 16:29



‘Değerli Eskişehirpor sevdalıları,  Eskişehirspor’un değerli paydaşları’ başlığı ile başlayan açıklamada Başkan Özeçoğlu şu ifadelere yer verdi:
“Bilindiği üzere 13.07.2017 tarihinde yapılan genel kurulda, tarafımıza görev verilir verilmez, zaman geçirmeksizin kollarımızı hemen sıvadık.  O günlerde kayyuma devredilmesi ve kapanması söz konusu olan Kulübümüz gerçekten çok zor durumdaydı. Gerek yurt içi gerekse yurt dışı transferler için hemen düğmeye bastık. Kongreler dolayısıyla kaybedilmiş zamanı telafi etmek adına görevi alır almaz hızlı bir şekilde yeni sezon için takımımızı tekrar oluşturabilmek amacıyla elimizi taşın altına soktuk. Göreve geldiğimizde mevcut olan transfer yasağını kaldırmak yolunda gerekli finansal kaynakları sağlayarak, avukatlarımız aracılığı ile harekete geçtik. Fakat temaslar sonucunda, bize kongre öncesi hiç bir şekilde bilgisi verilmemiş olan iki dönem transfer yapamama cezası ile karşı karşıya kalmış olduğumuzu öğrendik. Hepimizin de bildiği üzere BUGÜN GELİNEN NOKTADA, TRANSFER YASAĞI TRANSFER CEZASINA DÖNÜŞMÜŞTÜR. İŞİN ÖZÜ, İLK SEÇİLDİĞİMİZ ANDAN İTİBAREN MALİ YÜKÜMLÜLÜKLER YERİNE GETİRİLSE DAHİ BU CEZANIN KALDIRILMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR, CEZANIN GEREKLİLİKLERİNİ MUTLAKA UYGULAMAK ZORUNDAYIZ.
 
     Gelinen noktada, yönetim kurulumuzun puan silme cezasına karşılık tek başına başarabilecekleri elbette sınırlıdır.  Bu yükün altından kalkabilmemiz için;
  • Seçilmişlerin,
  • Yerel Yönetim yetkililerinin,
  • Ticaret Odamızın,
  • Sanayi Odamızın,
  • Ticaret Borsamızın,
  • Sendikalarımızın,
  • Sivil Toplum Kuruluşlarının (S.T.K.lar)
taşın altına ellerini koyarak bu sorunun çözümüne katkıda bulunmaları gerekmektedir.
 
     Ayrıca, kongreler sürecinde söz hakkı alarak Eskişehirspor’umuza destek vereceklerine ilişkin açıklamalarda bulunan eski kulüp başkanlarımız da dahil olmak herkesten verdikleri sözleri yerine getirmelerini beklemekteyiz.
     Bütün bunların yanı sıra, yine yukarıda yaptığımız açıklamalara benzer bir şekilde 31.Mart.2017 öncesi dayanışma katkı fonuna kulüp eski yönetimimiz tarafından yapılmayan ödemeler, daha önceden kendileri tarafından yapılandırılmasına rağmen ve buna karşılık ödenmeyen oyuncu borçları sebebiyle eksi onbeş ile eksi otuz puan arası değişen puan silme cezaları ile karşı karşıya bulunmaktayız.  UEFA kuralları gereği,  böyle durumlarda paraları ödeseniz dahi tek tek tüm bu oyunculardan mutabakat almak gibi bir zorunluluğumuz bulunmaktadır. Bu cezaları kaldırmak için kongre öncesi ilan edilen rakamların çok çok üzerinde olan miktarın ödenmesi bile tek başına yeterli olamamaktadır. Bu noktada maddi gücünüz dahi olsa tüm bu futbolcuları ve menajerleri ile avukatları ile tek tek temasa geçerek ikna etmeniz gerekmektedir. Kamuoyumuzun şunu bilmesini isteriz ki, Eskişehirspor’umuzu bu yükten kurtarmak için hukuk danışmanlarımızla tüm gücümüzle sabah akşam çalışmaktayız.
 
ŞEHRİMİZİN DİNAMİKLERİNDEN ALDIĞIMIZ SÖZLER DOĞRULTUSUNDA YETERLİ DESTEĞİ GÖREMİYORUZ!

     Önemli bir gerçek şudur ki; bizlere ve kamuoyuna ifade edilen rakamların çok çok üzerinde bir borç ile karşı karşıyayız. Elimizden geldiğince ilk günden itibaren yönetim kurulu olarak kendi ürettiğimiz kaynaklarla, mevcut oyuncularımızla ve yeni teknik ekibimizle anlaşarak gemiyi yüzdürmeye çalışıyoruz. Kucağımıza bırakılmış bir bomba ile ilk günkü kararlılığımız neyse aynı şekilde yürümeye devam ediyoruz. Yüzdürmeye çalıştığımız bu büyük geminin tekrar karaya oturmaması için şehrimizin büyüklerinin ve yola çıkışımızda ümit veren diğer dinamiklerin daha çok desteğine ihtiyacımız bulunmaktadır. Taraftarımız da eminiz ki bu “varoluş” senesinde gerek kombinelerini alarak, gerekse takımlarını destekleyerek ellerinden geleni yapacaklardır.
     Gelinen noktada, belki başka bir yönetim istifa etmeyi düşünebilirdi. Ama biz işin kolay olmayacağını bilerek göreve talip olduk. Bizler Eskişehirspor sevdamızı seçildiğimiz gün ifade etmiştik. Bugün yine buradan yineliyoruz. Gerçek Eskişehirspor’luluk böyle zor günlerde belli olur.
     Başta taraftarımızın, geçmiş dönemlere göre kıyasla oldukça uygun bir bedelle satışa çıkarılan, ama satış anlamında henüz istenen düzeye ulaşmayan kombine kartlarını alarak Eskişehirspor’a destek vermesini beklemekteyiz. Ayrıca, şehrimizden oldukça önemli boyutta gelir elde etmelerine karşılık diğer şehirlerdeki spor kulüplerine, loca satın alarak ve reklam vererek destek olan, ancak bugüne kadar Eskişehirspor’umuza ciddi bir destekte bulunmayan ALIŞVERİŞ MERKEZLERİMİZİ, BANKALARIMIZI, SANAYİ KURULUŞLARIMIZI, KÜÇÜK-BÜYÜK TİCARİ KURULUŞLARIMIZI kulübümüze gereken şekilde ve çeşitli yollarla destek olmaya davet ediyoruz.   
     İçinde bulunduğumuz sorunlu ortamı, verilecek desteklerle ve en az kayıpla atlatmamız durumunda göğsümüzü gere gere gezebileceğimiz günler çok yakında gelecektir. Buna tüm kalbimizle inanmaktayız.”
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.