Başkan Özeçoğlu sponsorlara teşekkür etti

Eskişehir Basket ile TOFAŞ arasında oynanan Play-Off çeyrek final ikinci maçında, Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu sponsorlara teker teker plaket vererek destekleri için teşekkür etti

Başkan Özeçoğlu sponsorlara teşekkür etti
25 Mayıs 2018 Cuma 15:29

Potanın Şimşekleri 2017-18 sezonunda sponsor olarak kulübe destek veren firmaları unutmadı. TOFAŞ ile geçtiğimiz gün oynanan Play-Off Çeyrek Final ikinci maçında plaket töreni düzenlendi. Maçın devre arasında Başkan Sinan Özeçoğlu ve sponsor olan firmaların yetkilileri parkeye indi. Özeçoğlu, firma sahiplerine tek tek teşekkür ederek sponsor olup destek verdikleri için plaket takdim etti.

Özeçoğlu’nun takdim ettiği plaketleri alan firma sahipleri Eskişehir Baskset’in ligi 7’nci tamamlayıp Play-Off oynadığı ve Avrupa kupalarına kaldığı için mutlu olduklarını ifade etti. Siyah-Kırmızılı kulübün sponsorları şunlar; ETİ, Hedef Filo, Kanuf Insulation, Sanovit, Pupa, Sarar, Lava Demir Döküm, Lande, Benli Geri Dönüşüm,  Anot Elektrik, Anadolu Üniversitesi, SÖR Otel ve Özsoy İnşaat.

Gösteri yaptılar

Eskişehir Basket ile TOFAŞ arasında geride bıraktığımız Perşembe akşamı Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’nda oynananPlay-Off maçta renkli görüntüler vardı.

Maçın devre arasında Özel Çağdaş Okullarıöğrencileri parkedetaraftara dansgösterisi sundu. Eskişehirlisporserverler de öğrencileri alkışladı.

Baron’dan 26 sayı

Eskişehir Basket’in yıldızı Billy Baron, TOFAŞ karşısında müthiş bir performans sergiledi. 26 sayı atan Amerikalı oyun kurucu, takımının en skorer ismi olmayı başardı. 42 dakika 28 saniye parkede kalan Baron, maç boyunca en fazla süre alan isimdi. 11’de 5 üçlük, istatistiğiyle oynayan gard, 7 ribaunt, 6 da asist yaparak takımına katkı sundu. Baron, maç sonu gözyaşlarını tutamadı.

Yine çok top kaybettik

Play-Off çeyrek final serisinde TOFAŞ’la karşılaşan Eskişehir Basket, her iki maçta da top kayıpları yaparak potasında çok sayı gördü. İlk maçta 19 top kaybı yapan temsilcimiz potasında 17 sayı görmüştü. Eskişehir’de oynanan serinin ikinci maçında ise Potanın Şimşekleri 12 top kaybıyla oynadı. Bursa temsilcisi bu kayıplardan dolayı tam 12 sayı buldu. TOFAŞ 6 top kaybederken, temsilcimiz 6 sayı buldu.

Berrocal’in açıklamaları

TOFAŞ’a 98-99 mağlup olan ve sezonu noktalayan Eskişehir Basket’te koç Josep Maria Berrocal açıklamalarda bulundu. Berrocal, “TOFAŞ gibi önemli bir takıma karşı sonuna kadar mücadele ettik. Takımımla gurur duyuyorum” dedi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off serisi çeyrek final ikinci maçında TOFAŞ'a 99-98 mağlup olan Eskişehir Basket, sezonu tamamladı. Zorlu geçen maçın ardından Eskişehir Basket’in deneyimlikoçu Josep Maria Berrocal açıklamalarda bulundu. Berrocal, TOFAŞ'ı galibiyetinden dolayı tebrik etti ve “TOFAŞ gibi önemli bir takıma karşı sonuna kadar mücadele ettik”ifadelerini kullandı.

İspanyol Koç Berrocal, “Benim için üzüntü verici bir maçtı. Takımımla gurur duyuyorum. Birçok problemi atlattık. TOFAŞ gibi önemli bir takıma karşı sonuna kadar mücadele ettik. Sezon boyunca Türkiye Kupası'nda, Play-Off'ta mücadele ettik. Bu bizim için büyük başarı. Başladığımız kadro ile sezonu bitirdik. İyi bir mücadele ortaya koyduk. Gelecek sezonlar için bu ümit verici. Daha iyi yerlerde olabilmek için iyi bir adım attık” dedi. 

Orhun Ene’nin açıklamaları

Play-Off serisinde 2’de 2 yaparak tur atlayan TOFAŞ’ınkoçu Orhun Ene, Eskişehir Basket maçının ardından kazandıkları ve turu geçtikleri için duyduğu mutluluğu dile getirdi.Serinin ikinci maçını Eskişehir'de kazanmak zorunda olduklarını ifade eden Ene, “Eskişehir Basket karakterli ve iyi bir takım. Akıllı olup az hata yapmayı hedefledik. Kazandığımız için mutluyum. TOFAŞ, basketbola çok emek veren ve hizmet eden bir kurum. Bu sezon yarı finale kaldık. Çok mutluyum” dedi.

Yönetim itiraz etti

Zorlu geçen ve 99-98’lik skorla mağlup olunan TOFAŞ maçının ardından Eskişehir Basket yönetimi maça itiraz ederek itiraz dilekçesi verdi. Maçın 4.Çeyreğindeki gerçekleşen bir pozisyonda sayı olmayan Eskişehir Basket hücumundan sonra Pierria Henry topu kapıp kendi sahasında iki dripling yaptı, daha sonra kontrolünü kaybettiği top dışarı çıktı. Bu pozisyonda Eskişehir Basket'in yeni hücumu sırasında şut saati 24 yerine 14 saniyeye ayarlandı. Eskişehir Basket o hücumda sayı bulamadı. Maçın ardından Siyah Kırmızılı yönetim, kontrolün TOFAŞ'a geçtiği için yeni bir 24 saniye verilmesi gerektiğini dilekçesinde vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.