“ASIL VAZGEÇERSEK YENİLİRİZ”

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri yazılı bir açıklama yaparak “ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“ASIL VAZGEÇERSEK YENİLİRİZ”
27 Mayıs 2017 Cumartesi 12:42

Eskişehirspor’un geçmişine atıfta bulunan Diri, “70li yıllarda ES-ES’li olmak çok heyecanlı, başarılı ve bugüne göre daha kolaydı. Takımın her zaman zirveyi zorluyor, oyuncuların milli takımda oynuyor, kupalar kazanıyorsun, Avrupa'da esiyorsun. O yıllarda büyüklerimiz takımın başarısının sonucu, tribün kültürünü bu ülkede başlatarak doğru değerlendirdiler ve bugüne sadece bizlere değil tüm ülkeye büyük bir miras bıraktılar. Bugün bizler 40'lı yaş ve daha küçük jenerasyon birkaç alt lig şampiyonluğu dışında hemen hemen hiçbir başarı göremedik. Aldığımız kombineler hep hüsranlara, hayal kırıklıklarınaydı. Yolu olmayan Köylere, adı duyulmamış kasabalara, kırık camlara ve mevzularaydı hep deplasmanlarımız... Bozulacağından emin olduğumuz otobüslerdi yola çıkışlarımız. Hep hüsran, hep üzüntü… Fakat bunca acı bizlere bir şey öğretti; vazgeçmemeyi” ifadelerini kullandı.
 
BİZ ŞAMPİYON TARAFTARIZ
Asıl yenilginin vazgeçildiği takdirde yaşanacağını belirten Diri, “Bizler, asıl vazgeçtiğimizde yenildiğimizi öğrendik. Takımımızın  uğruna döktüğümüz gözyaşının aslında bir zafer olduğunu gördük. Bu yüzdendir belki de "Eskişehir sen çok yaşa" derken gözlerimizden bir damla yaşın süzülmesi. Bizler, taraftarlığın başarının değil, sevdalanılan renklerin peşinden koşmak olduğunu öğrendik. O yüzdendir gittiğimiz deplasmanlarda "rengine aşığız onun için buradayız" diye bağırmalarımız… Biz, takımları son sıradayken, kendileri şampiyon olan taraftarız. Biz, cefanın vefa demek olduğunu gösteren taraftarız. Biz, bir armaya nasıl sahip çıkılacağını, bir şehrin nasıl ayağa kaldırılacağını gösteren taraftarız. Biz, büyüklerimizden aldığımız mirası daha da yukarıya taşıyan, tüm ülkeye Nasıl taraftar olunacağını gösteren taraftarız” dedi.
 
EMANET İHANET ETMEYECEĞİZ
Her ne olursa olsun asla vazgeçmeyeceklerini belirten Diri “Biz, uğruna gittiğimiz binlerce kilometreyi bir şeref madalyası gibi göğüslerinde taşıyan taraftarız. Biz, nasıl direnileceğini gösterdik. Şimdi de nasıl dirilişe geçileceğini gösteren taraftarız. Kaçıncı ligde olduğuna bakmadan yine büyük bir coşkuyla, inançla ve gururla içeride dışarıda her yeri siyah kırmızıya boyayan taraftarız. 
Şimdi bize yenildiler mi dedirteceksiniz?  Her yenilgiden galibiyetle kalkan bu çocuklara mağlup mu oldular diyecekler? Biz ağabeylerimizin, babalarımızın emanetine hıyanet etmeyenler, Ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz, yenilmeyeceğiz…” ifadelerini kullandı.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.