Anadolu Efes’e mağlup olduk

Temsilcimiz Eskişehir Basket, ligin 18. Hafta maçında deplasmanda Anadolu Efes ile karşı karşıya geldi. Maç boyunca büyük bir mücadele yaşansa da son 3 dakikada Efes’i durduramayan Dev Adamlar 89-77 mağlup oldu.

Anadolu Efes’e mağlup olduk
11 Şubat 2018 Pazar 21:45

Eskişehir Basket maça Berkay Candan, Billy Baron, Viacheslav Kravtsov, E. J. Rowland ve Yunus Emre Sonsırma ilk 5’i ile başladı. Hava atışını alan ev sahibi ekip Motum’un 3 sayılık atışı ile ilk sayıyı kaydetti. Temsilcimizde ilk sayıyı ise Kravtsov kaydetti ve skor 3-2’ye geldi. Ardından karşılıklı sayılarla devam eden periyotta Kravtsov ve Rowland’un öne çıktığı periyotta son topu kullanamayan Eskişehir Basket ikinci çeyreğe 26-22 geride gitti.

İkinci çeyrek karşılıklı top kayıplarıyla başladı. Buğrahan Tuncer’in iki sayılık atışıyla skor 26-24’e geldi. Rakibin sayılarına anında karşılık veren Devler, farkın açılmasını önlerken bitimine 5 dakika kala Efes skoru 38-31’e getirdi. Kravtsov’un art arda 2 smacı ile temsilcimiz farkı eritmeyi başardı 38-35.  Bitime 3 dakika kala koç Berrocal’a çalınan teknik faulün ardından Efes oyunun kontrolünü ele aldı ve ilk yarı 48-37 ev sahibi ekibin lehine bitti.

Ev sahibi ekip 3’üncü çeyrekte etkili oyunuyla farkı 19’a çıkartsa da Dev Adamların art arda attığı dört 3 sayılık atışla skor 61-52’ye geldi. Buğrahan ve Kravtsov’un çabalarıyla Devler skoru 70-65’e getirip oyuna tutundu. Temsilcimiz son çeyreğe 72-65 geride gitti. Son çeyrekte adeta pota altı savaşları yaşandı. Eskişehir Basket adım adım ilerleyerek skoru 76-73’e ulaştırdı ancak Marshall ve Ayres’in yokluğunda dar rotasyondan etkilenen temsilcimiz son 3 dakikada hücumda etkili olamayınca Dev Adamlar 89-77 mağlup oldu.   

Hayatını kaybeden hakem Nezihi Soydan ve Afrin’de şehit olan askerlerimiz için saydı duruşunda bulunuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.