AMERİKA'DA OYUNCU İZLİYOR

Eskişehir Basket'in anlaşma sağladığı Josep Maria Berrocal, Amerika’ya gitti. Deneyimli antrenör ABD’de gerçekleşen Yaz Ligi'nde yeni takımı için oyuncu bakıyor.

AMERİKA'DA OYUNCU İZLİYOR
10 Temmuz 2017 Pazartesi 14:34

Amerika’da oyuncu izliyor

İspanyol antrenör  Josep Maria Berrocal ile Süper Lig’de boy gösterecek olan Eskişehir Basket yeni antrenörünün transfer raporunu bekliyor. 47 yaşındaki antrenör Berrocal Süper Lig’de başarılı bir kadro oluşturmak için kolları sıvadı. İspanyol antrenör Amerika’da yer alan yaz liginde oyuncu izliyor. Burada birçok oyuncuyu gözüne kestiren Berrocal önümüzdeki günlerde yönetime listeyi verecek.

Sözleşme fesih edilemedi

Eskişehir Basket yönetimi bir yanından koç Berrocal ile sözleşme imzalamaya hazırlanırken diğer yandan da eski koçu Brad Greenberg ile sözleşmesini fesih etmeye uğraşıyor. Amerikalı koç ile bir türlü pürüzleri gideremeyen yönetimin bu hafta içi bu işi bitirmeye çalışacak. Yeni koç Berrocal’ın ise resmi olarak duyurulmasının ise Perşembe veya Cuma günü olacak. Temsilcimiz daha sonra transferlere kaldığı yerden devam edecek.

Krunoslav Simon Anadolu Efes’te

SÜper Lig ekiplerinden Anadolu Efes Milano'dan Hırvat oyuncu Krunoslav Simon ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. 1985 doğumlu oyuncu 1.97 metre boyunda ve forvet pozisyonunda görev yapıyor. Simon, 2002 yılında KK Zagreb Genç Takımı’ndan A Takımı’na yükselirken, burada aralıksız olarak 10 sezon forma giydi. 2012-13 sezonunda ilk yurt dışı deneyimi için İspanya’nın Unicaja Malaga takımının yolunu tutan başarılı oyuncu, 2013-14 sezonunda Rusya’nın Lokomotiv Kuban takımına geçti ve iki yıl Rus ekibinin formasını giydi. 2015-16 sezonunda ise İtalya’nın EA7 Emporio Armani Milan takımına transfer olan Simon, son iki sezonda İtalyan ekibinin başarısı için ter döktü.

Gaziantep’e Amerikalı pivot

Gaziantep Basketbol Amerikalı pivot D.J. White'ı (1986, 2.06) kadrosuna kattı. 2008-2014 arasında Oklahoma City Thunder, Charlotte Hornets ve Boston Celtics formalarıyla 5 sezon geçiren (138 maç, 15.3 dakika, 5.9 sayı, 3.2 ribaund NBA patentli oyuncu, 2014-2015 sezonunda Euroleauge ekiplerinden Baskonia forması giydi. Son 2 sezonu Seria A'da FIAT Torino'da oynayan Amerikalı pivot geçtiğimiz sezonu 26 maçta 15.5 sayı ve 8 ribaund istatistikleriyle tamamladı.

Galatasaray’da hedef McCalebb

Galatasaray Odeabank geçtiğimiz sezonu İspanya Basketbol Ligi ve Eurocup ekiplerinden Gran Canaria’da geçiren Bo McCalebb ile görüşüyor. Ülkemizde bir dönem Fenerbahçe forması da giyen tecrübeli oyuncu, Gran Canaria formasıyla 10.2 sayı 1.6 ribaunt ve 3.5 asist ortalamaları yakalamıştı. Galatasaray’ın bu transferi bu hafta sonuna kadar bitirmeyi hedeflediği ileri sürüldü.

 

İstanbul’da deneyimli oyuncu

Süper Lig ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi transfere hız verdi. İstanbul temsilcisi geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ta forma giyen Michael Thompson'ı kadrosuna kattı.1989 doğumlu, 1.77 m boyundaki Thompson BSL'de 25.7 dakika, 10.9 sayı, 1.8 ribaund, 3.2 asist, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 26.8 dakika, 11.1 sayı, 1.5 ribaund, 4.1 asist ortalaması tutturdu.


 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.