ZEKİ ÜNAL, ‘MUHARREM İNCE’ DEDİ

CHP İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Zeki Ünal, 24 Haziran seçimlerinin bir başarısızlık olduğuna vurgu yaparak, “Bu mağlubiyeti içimize sindirecek miyiz? Yoksa yeni bir umut mu yaratacağız? “ dedi.

ZEKİ ÜNAL, ‘MUHARREM İNCE’ DEDİ
14 Temmuz 2018 Cumartesi 16:50

CHP 19. Dönem Milletvekili Zeki Ünal, CHP İl Danışma Kurulu toplantısında konuştu. 24 Haziran seçimlerinde Eskişehir’deki başarısızlığın ana nedeninin milletvekili aday tercihlerinden kaynaklandığını belirten Ünal, 24 Haziran’da ülkenin için de bulunduğu ekonomik ve sosyal kötü tablosundan söz ederek, “Milletvekili adaylarımız düğün havasında seçime hazırlandılar. Müzik çalıyor adaylarımız oynuyor. Halka ne dedik bu süreçte. Şimdi ne yapmamız gerekiyor. Bu mağlubiyeti içimize mi sindireceğiz, yoksa umudu yeniden yeşertecek miyiz? Umudu yeniden dirilmemiz gerekiyor. Bunun tek şartı da değişim. Parti örgütleri ve parti genel merkezi a’dan z’ye değişecek. Eskişehir’de kurultay delegelerine bir bakın. Delege seçimin yapılış şekline bir bakın. Belediye başkanlarının etkinliklerinde il ve ilçe başkanı seçtik. Daha bağımsız, parti politikalarını savunan bir tavır almalıyız. Parti’nin büyümesi için yeni bir yapılanmayı gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.

Değişim kaçınılmaz

Değişimin kaçınılmaz olduğunu savunan Ünal, “Önce genel merkezden başlayacağız. Aradaki oy farkı belli. Bizim aklımız yok mu? Bu kadar büyük bir oy farkını görmezden gelebilir miyiz?” dedi. Yerel seçimlere ilişkin olarak ise, “Hem Ahmet Ataç, hem de Kazım Kurt kendilerine göre oy oranları var. Her ikisi de oldukça başarılı ama onların rüzgarı yetmez. Partinin de rüzgarının esmesi gerekiyor. Bu rüzgarı nasıl sağlayacağız? Kadroların değişmesi gerekiyor. Belediye başkanlarımız başarılı ama biz de bir rüzgar yaratamazsak olmaz. Bunun adı değişim bunun adı Muharrem İnce” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.