Yüzbinlerce öğrenci hiçbir okula yerleşemedi

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü Eğitim İş Eskişehir Şubesi’ni ziyaret ederek, Şube Başkanı Abdülkadir Önder ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. CHP’li heyet ve şube yönetimi TEOG’un yerine getirilen LGS sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yüzbinlerce öğrenci hiçbir okula yerleşemedi
03 Ağustos 2018 Cuma 15:45

LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrencinin açıkta kalması tartışmalara sebep oldu. CHP Milletvekili Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eğitim İş’i ziyaret ederek açıkta kalan öğrencilerin mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Anadolu Lisesi kontenjanlarının artırılması gerektiğini vurgulayan Çakırözer, “Yeniden tercih hakkı verilmeli. Öğrencileri, velileri ve öğretmenleri mutsuz eden, okulları nitelikli niteliksiz diye ayıran bu adaletsiz sistemden derhal vazgeçilmelidir. Adil ve fırsat eşitliğine dayalı yeni bir eğitim sistemi için aralarında eğitim sendikalarının da bulunduğu tüm sivil toplum örgütleri, eğitimcilerin katılımıyla bir eğitim şurası toplanmalıdır” diye konuştu. Öğrencilerin istemediği türde tercihlere zorlanmaması gerektiğini belirten Süllü, bu süreçte hem velilerin hem de öğrenci ve öğretmenlerin Meclis’te sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

“ANADOLU LİSESİNE DÖNÜŞSÜN”

Öğrencilerin istediği okul türünde eğitim görmesi gerektiğini vurgulayan Eğitim İş Şube Başkanı Abdülkadir Önder ise, “ Öğrencilerimizin neden meslek liselerini tercih etmediği incelenmeli ve ülkemizin kalkınması için çok önemli olan bu okullar tekrar önemli hale getirilmelidir. Tüm zorlamalara rağmen tercih edilmeyen imam hatip liseleri Anadolu Lisesine dönüştürülerek istediği okula yerleşemeyen öğrencilerimizin mağduriyeti giderilmelidir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muzaffer - 6 yıl önce
Devletin mutlaka bir bilgisi vardır bu işten bir çıkar yol bulurlar elbet devletin başı var bakanları vekilleri var bu sorunu cozemezlerse ayıp olur herşey böyle olsa keşke Allah devlete millete zeval vermesin yeterki.