YÖNETMELİK ÇIKMAZ İSE BELEDİYE İŞÇİSİZ KALACAK İŞÇİLER MAĞDUR OLACAK

Halk TV’de konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, taşerona kadro düzenlemesiyle ilgili eksikliklere dikkat çekti. Kurt, “1 Nisan’a kadar kanun veya yönetmelik çıkmaz ise 150 işçimiz mağdur olacak” dedi.

YÖNETMELİK ÇIKMAZ İSE BELEDİYE İŞÇİSİZ KALACAK İŞÇİLER MAĞDUR OLACAK
18 Mart 2018 Pazar 14:08

Başkan Kurt, Halk TV’de yayınlanan ‘ Siyaset Rüzgarı’ adlı programa konuk oldu. Çekimleri Odunpazarı Belediyesi’nde gerçekleşen programda Kurt, ülke gündemini değerlendirdi, belediyenin çalışmalarından bahsetti. 

Kurt, taşeron düzenlemesiyle ilgili, “Taşeron çalışmanın insanlık suçu olduğuna inananlardanım. Taşeron sistemi insanlık ayıbıdır. Hiçbir biçimde kamuda taşeron çalıştırılamaz. Şuanda hükümetin ‘taşeronu kaldırıyoruz’ dediği sisteminde, taşeronu kaldırmadığını rahatlıkla iddia edebilirim. Çünkü taşeronun şirketi değişiyor. Yoksa yine işçinin kaderi iki dudak arasında. Belediyenin şirketinin işçisi oluyor. Eşitlik kurallarını allak bullak eden bir sistem. Örneğin taşeron şirkette çalışırken, sorun olmayan sabıka kaydı belediye şirketine geçerken sorun oluyor. Bizim belediyemizde şuana kadar çalışan eski hükümlüler var. İnfazını yatmış çıkmış arkadaşlar var. Başarılılar…

Taşeron işçilerin 1 Nisan’da sona ereceğini söyleyen hükümet yetkileri, 1 Nisan’dan sonra belediyelerin nasıl işçi alacağına yönelik bir düzenleme yapmadılar.

Bir yasa, kararname ve yönetmelik çıkmadığı takdirde şuanda işe alamadığımız emekliler, emekliliklerini dolduranlar, sabıkalılar ve akıl hastalığı raporu olanlar gibi olan 150 işçi ile yollarımızı ayıracağız. Belediye olarak nasıl işçi alacağımız belli değil. Bu yasal düzenlemeyi yapmadılar. Bu iktidarın emeğe, emekçiye yaklaşımı budur. ‘Ben bir iş yaparım, gerisi ne olursa olsun’ mantığı ciddi mağduriyetler doğuruyor. Elemanı neye göre alacağız yasa belli değil” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.