Yılmaz Büyükerşen: Termik santrale iktidar partisi mensupları da karşı

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Termik Santral'in bu şehre ihanet olduğunu belirterek, yapılmasına AK Partililerin de karşı olduğunu söyledi.

Yılmaz Büyükerşen: Termik santrale iktidar partisi mensupları da karşı
27 Aralık 2017 Çarşamba 11:13

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ES TV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Büyükerşen, Eskişehir’e kurulması planlanan termik santrale iktidar partisi mensuplarının da karşı olduğunu söyledi.

Büyükerşen, “Bu Eskişehir’e ihanettir. Bu şehirde yaşayacak olanlara ihanettir. Bu şehirde yaşayanların oyunu alarak bir yere gelmiş olanlar vatandaştan oy isterken ona, onun için ‘en iyi şeyleri yapacağız, zararlı şeyleri yapmayacağız’ anlamında bir taahhütte bulunuyor. Onlar, bunun aksini yaparsa vatandaşlardan aldığı oya ihanet etmiş oluyor.  Ona oy verenlere ihanet etmiş olur. Bu ihanet sözcüğüne de alınanlar oluyor. İhanet kötü bir söz değil. İhanet desteğini aldığın, ona hizmet etmeyi vaat ettiğin kişilerin aleyhine iş yapmaya evet demen." dedi.

4 ELEMETTEN 3'ÜNÜ BERBAT EDİYORUZ

Termik Santral'in Eskişehir'e büyük zararları olacağını değerlendiren Büyükerşen şöyle devam etti: "Ben en çok neye kızarım biliyor musunuz? Mantıksızlık ve akılsızlık göstergesi olan bir takım fikirler ileriye sürülüyorsa ve onları ikna edemiyorsam doğal olarak diyorum ki ‘Tabiatı bu. Allah bu kadarını vermiş, bu kadarını anlıyor.’ Kızıyorum da kendi kendime. Ne uğraşıyorsun? Ama bu uğraşılacak bir konu. Çünkü bu sağlığımızla doğrudan ilgili. Hayvanlarımızın sağlığıyla doğrudan ilgili. Bitkilerimizle, toprağımızla doğrudan ilgili. Dört tane element var. Mavi küre dediğimiz dünyamızın bütün üzerinde yaşayan canlıları, bizler, insanlar dahil olarak toprak, su, güneş, hava… Bu dört esaslı elementten bir tanesini değil, ikisini, üçünü birden berbat ediyoruz.  Doğrudan toprağa zararı var, toprakta yetiştirdiğimiz her şeye zararı var. Kokladığımız havaya zararı var. İçtiğimiz suyun berrak, sağlıklı olması lazım. Bitkileri de o suyla suladığımız için su da fevkalade önemli. Ona zararı var. Bütün bunlara zarar verdiğinin bütün dünya, hatta az gelişmiş ülkeler bile farkına vardı. Bizim hala ‘enerjiye ihtiyacımız var’ diye direnmemiz de nasıl bir akıl, nasıl bir mantık, nasıl bir çıkar söz konusudur. Kaldı ki elektrik enerjisi konusunda en fazla bilgi sahibi olanlar kimlerdir? Elektrikle uğraşan elektrik mühendisleridir, bilim adamlarıdır. Bunların ortaklaşa beyan ettikleri bir şey var. ‘Türkiye’de enerji fazlası var.’ Şimdi şaşırdınız değil mi? Ben kendim uydurmadım. Onların kitap haline getirdikleri raporlarda var. Türkiye bugün için, bugün ki sınai yapısıyla, bugün ki enerji kullanım potansiyeli ile enerji fazlasına sahip. Diyelim ki enerji açığımız var; peki kardeşim bütün dünya kömür yakarak elektrik enerjisi üretmek yerine neden rüzgardan elektrik enerjisi üretmeye, neden sulardan elektrik enerjisi üretmeye, neden güneş enerjisi gibi sonsuz, sürekliliği olan doğal bir enerjiden yararlanma yoluna gidiyor. Neden artık termik santraller yapılmıyor?"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.