Yılmaz Büyükerşen: Bizim cumhuriyetimiz bu değil

Eskişehirlilere “cumhuriyet sizsiniz” diyen Büyükerşen, orta doğu’da bulunan pek çok ülkenin de cumhuriyet olarak anıldığını belirterek, o ülkelerin cumhuriyet ile alakaları olmadığını söyledi. Büyükerşen, ülkenin mevcut halinin kendi anladıkları cumhuriyetten farklı olduğunu belirtti.

Yılmaz Büyükerşen: Bizim cumhuriyetimiz bu değil
29 Ekim 2019 Salı 17:11

Cumhuriyet kutlamaları nedeniyle vilayet meydanında vatandaşlara seslen Yılmaz Büyükerşen, şöyle konuştu:  Cumhuriyet demek özgürlük demektir, fazilet demektir insanı insana kul yapmayan rejim demektir. Cumhuriyet demek insanın hür iradeleri ile kendileri temsil edecek vekilleri seçtikleri bir idaredir. Üzülerek ifade etmeliyim ki Mustafa Kemal’in tarif ettiği gerçek demokrasi dediği cumhuriyet ne yazık ki bugün biraz farklılaşmış vaziyette. Bugün ne yazık ki, seçtiğimiz milletvekillerin fonksiyonlarını yerine getiremediklerini görüyoruz

Sayın Cumhurbaşkanı kimi görürse “seni bakan yaptım” diyor yani seçilmemişlerden kurulan bir hükümet. O hükümet millet meclisine karşı sorumludur. Milletvekillerinin sorularına canları isterse cevap veriyor istemezse vermiyor. Tek sorumlu oldukları cumhurbaşkanı. Bugünkü sistem tek adam sistemidir. Tek adam sisteminde ülkenin geleceği onun iki dudağı arasındadır. Bizim cumhuriyetimiz bu değil. Bizim cumhuriyetimiz; İnsana insanca muamele eden, özgürlükten kalkınmadan yana insan sevgisinden yana olan doğruluk dürüstlüğün peşinde giden siyasetçilerin olduğu bir cumhuriyettir. Onun için Mustafa kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti hep birlikte bir kez daha alkışlayalım.  Daha da özgürleşmek için çok çalışmamız lazım. Mustafa Kemal ve arkadaşlarına onların kurduğu sistem ile çok yakın zamanına kadar geldik. Onların kurduğu cumhuriyete hepimiz borçluyuz borcumuzu ömrümüzün sonuna kadar çalışarak ödeyeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.