YETKİ BELEDİYELERE GEÇSİN ODUNPAZARI BELEDİYESİ OLARAK PROJE YAPALIM

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Her hafta farklı bir mahalleye giderek vatandaşların sorunlarını dinleyen Ağaçhisarlılar Derneği’nin ardından Bardakçı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

YETKİ BELEDİYELERE GEÇSİN ODUNPAZARI BELEDİYESİ OLARAK PROJE YAPALIM
11 Ocak 2018 Perşembe 14:47

Huzur Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların katıldığı toplantıda mahallelinin sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, Huzur Mahallesi’nde yaşanan imar sorunundan çöp çıkarma saatine kadar birçok alanda vatandaşların sorularını cevaplayarak, açıklamalarda bulundu.


Belediyelerin imar yetkisinin tamamının TOKİ’ye geçtiğini belirten Başkan Kurt, bu nedenle de Huzur Mahallesi’nde yapılacak işlere TOKİ’nin karar vererek, çalışma yapacağını söyledi.


Kendilerinden önceki dönemde Odunpazarı Belediyesi ile 1. Etap için protokol yapıldığını belirten Başkan Kurt, “2. Etapla ilgili ise ayrı bir protokol yapılmış. 1. Etap’ta sadece vatandaşa verilecek kısımlar kör topal bitirilmiş. Biz göreve geldikten sonra projelere baktık ve bunlarda bir takım yanlışlıkları gördük, zaman zaman üç muhtarı çağırarak görüş alışverişinde bulunduk. Napalım nasıl edelim diye? O projeleri değiştirip, yeni bir proje yaptık” dedi.


“YETKİ BELEDİYELERE GEÇSİN ODUNPAZARI BELEDİYESİ OLARAK PROJE YAPALIM”


Yeni projede sosyal donatı alanlarını çoğalttıklarını anlatan Başkan Kurt, cami, pazar alanı, okul, halk merkezi gibi sosyal donatıları çoğaltarak, TOKİ’ye gönderdiklerini söyledi. “TOKİ yaklaşık 1 yıldır bu projeyi ne kabul etti, ne de reddetti, sürüncemede bıraktı. Şuanda burası kilitlenmiş vaziyette. Odunpazarı Belediyesi’ne geliyorsunuz, bizim yetkimiz yok diyoruz. TOKİ’ye gidiyorsunuz biz Odunpazarı’na söyleyeceğiz, onlar yapacak diyor. Ama Odunpazarı Belediyesi’nin bunu yapabilmesi içine TOKİ tarafından yetkilendirilmesi gerekiyor. Şuanda bizim böyle bir yetkimiz olmadığı için işi geliştiremiyoruz. TOKİ yerel siyasetteki çekişmeler yüzünden, bizi yıpratmak istiyor. Aslında TOKİ burayı karlı bulmuyor. Bizim birkaç görüşmemizde edindiğimiz izlenim bu. Buradan para kazanamayız, para kazanamayacağımız için biz yapmıyoruz. Erenköy’ü ayırırsanız, Erenköy’ü yaparız, öteki işi de yapamayız, diyorlar. Biz de diyoruz ki: ‘Tepede kazandın, burada da kazanıyorsun. Çok kazanmayıverirsin, az kazanırsın. Üçünü harmanlamalısınız çünkü vatandaşa söz verdiniz, ayıramazsınız. Ayıracaksanız da burayı gecekondu önleme bölgesi olmaktan çıkarın. Normal bir imara dönüşsün, yetki belediyelere geçsin. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak bir proje yapalım. 5 binlik proje, işte elimizde hazır bir proje var. Onu gönderelim Büyükşehir Belediyesi’ne. Büyükşehir Belediye Meclisi, değerlendirsin, meclisten geçirsin. Biz de ona uygun binlik bir plan yapalım. Burayı imara açalım, insanları kurtaralım. İnsanlar burada artık ne yapacaklarına karar versinler.’ Yazışmalar devam ediyor” diyen Başkan Kurt, yazışmalar devam ederken de bu konunun yerel siyasetin malzemesi olduğunu kaydetti.


“SORUNLAR ÇÖZÜLEMEDİĞİ İÇİN HUZUR MAHALLESİ’NE YATIRIM YAPILMIYOR”


Bu sorunlar çözülemediği için Huzur Mahallesi’ne yatırım yapılmadığını ifade eden Başkan Kurt, hiçbir kurumun yıkılacak ya da kazılıp tekrar yapılacak yere Huzur Mahallesi’ne yatırım yapmadığına dikkat çekti. Başkan Kurt, “TEDAŞ elektrik direklerini değiştirmiyor, Telekom kabloları alta almıyor, ESKİ boruları değiştirmiyor ya da öteki asfaltı yapmıyor. Burası böyle garip bir noktaya geldi.  Biz, buradaki hak sahiplerine dilekçeler dağıttık. Bunları TOKİ’ye, AKP il ilçe teşkilatlarına, milletvekillerine gönderin, bir sıkıştıralım dedik, ama sıkıştıramadık. Sıkıştıramadığımız için de Huzur Mahallesi böyle bir noktada kaldı” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.