USLUER'DEN SİVAS KATLİAMI İÇİN ADALET MESAJI

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Sivas Katliamı yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Usluer, “ Dün Sivas'ta 37 insanı yakan dinci teröristleri koruyan akıl, bugün kafa kesen IŞİD'çileri koruyanlarla aynıdır” dedi.

USLUER'DEN SİVAS KATLİAMI İÇİN ADALET MESAJI
01 Temmuz 2017 Cumartesi 10:42

Usluer, “Haksızların güçlü, güçlülerin zalim, zalimlerin yöneten olduğu yerde adalet olmaz” diyerek şunları ifade etti:

“2 Temmuz 1993 Madımak katliamının üzerinden tam 24 yıl geçti. Acısı hala taze.  Aslında 2 Temmuz’u yapanlar bugün bizi adaletsizlikleri ile boğmaya çalışanların ta kendileri. Madımak hala yanıyor diyoruz ya işte bu yüzden. Madımak’ta canlarımızı yakanlar, en bariz sanıklar korunurken, avukatları iktidar partisinin sıralarına oturuyor ve planlayıcıları hala ortaya çıkarılmadı. İşte Adaletsizlik bu işte!

Böylesine evrensel bir dava bu ülkede zaman aşımına uğradı.  Hasret Gültekin’in türküleri nasıl ki asla zaman aşımına uğramayacak, yüz yıl sonra bile söylenecekse Sivas katliamı da öyle anlatılacak! Ve Türkiye bu insanlık suçuyla yüzleşmek zorunda kalacak.

Elinde sazından ve sözünden başka hiçbir şeyi olmayan aydınlar, sanatçılar, gençler taşlarla, sopalarla, benzin bidonlarıyla saldıran gerici çeteler tarafından katledildi. Dün Sivas'ta 37 insanı yakan dinci teröristleri koruyan akıl, bugün kafa kesen Işid'çileri koruyanlarla aynıdır. İnsanların üstüne benzin dökmek, yollara gübre dökmekle aynı zihniyettir ve zalimliktir. Bu zulüm sadece insanların değil adaletin de katledilmesidir.

Sivas'taki yangını, tek tek hepimizin ocağına taşıyan bu adaletsiz iktidardan hesap sormadıkça bize rahat yok. Biz bu adalet yürüyüşünde Hızır Paşa'ya boyun eğmeyen Pir Sultan'la, Emperyalist işgali kabullenmeyip bağımsızlık uğruna savaşan Mustafa Kemal Paşa'yla ve memleketin her köşesinden gelen hakkı yenmiş gariplerle birlikte yürüyoruz. Sivas'ı unutmayanlar ve unutmayacaklar olarak, yeni Madımak'lar olmasın diye, haklılar güçlü, güçlüler mazlum, mazlumlar da yöneten olsun diye yürünen yollara, geçilen diyarlara satır satır yazıyoruz; Adalet, Adalet, Adalet...”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.