USLUER: DEĞİŞİM ZORUNLUDUR

CHP'de genel başkan değişimi isteyen partililer, olağanüstü kurultay için imza toplamaya başladı. CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir eski Milletvekili Gaye Usluer’de imza atanlar arasında yer aldı.

USLUER: DEĞİŞİM ZORUNLUDUR
16 Temmuz 2018 Pazartesi 12:50

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün beraberindeki kurultay Çağrı Heyeti olarak CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın, Gençlik Kolları Üyesi Deniz Kahraman birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

BU DEĞİŞİM ARTIK ZORUNLUDUR

CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer ise değişime işaret ederek, "Yüzü otoriteye, adaletsizliğe, eşitsizliğe dönük bu rejimi değiştirmenin yolu, demokrasiye inanan milyonların desteğini alarak önümüzdeki yerel seçimlerde partimizi başta büyük şehirler olmak üzere en fazla sayıda yerel yönetimlerde iktidara taşımaktan geçer. Bugün tam da değişim zamanıdır. Bu değişim artık zorunludur ve önce kendi içimizde başlatmalıyız bu değişimi. Çünkü tam 9 seçimdir aynı yöntemleri uygulayarak farklı sonuçlar alınamayacağını yaşayarak gördük. 9 seçim kaybeden ve yaşanan yenilgilerde sorumluluk almaktan imtina eden partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve onun belirlediği yönetim anlayışı siyasi ömrünü tamamlamıştır" ifadelerini kullandı.

KURULTAY SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

CHP Parti tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay için gerekli imzaların toplanmasının ardından imzaların parti yönetimine iletilmesi gerekiyor. İmzaların parti yönetimine tesliminden sonra parti yönetiminin önünde 45 günlük bir süreç başlıyor ve Kılıçdaroğlu'nun bu süre içinde (Parti tüzüğüne göre) olağanüstü seçimli kurultaya gitmek zorunda kalıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.