Usluer: Bildirinin arkasındayız

CHP Parti Meclisi üyesi 30 kişi hakkında, 15 Temmuz sonrası imza attıkları bildiriyle ilgili olarak 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.

Usluer: Bildirinin arkasındayız
28 Ekim 2019 Pazartesi 16:32

CHP, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sonrasında bir bildiri yayınlamış, AK Parti’nin FETÖ ile mücadele etmediği ve ‘yandaşlarını koruduğu’ yönünde iddialarda bulunmuştu.

Sözcü'den Başak Kaya’nın haberine göre bildiride 60 kişilik CHP Parti Meclisi üyelerinin tamamının imzası bulunuyor. Ancak PM üyelerinin 30’u milletvekili olduğu için dokunulmazlık nedeniyle haklarında dava açılamıyor, fezleke düzenlenebiliyor. PM’nin milletvekili olan üyeleri hakkında da dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle fezleke düzenlenip TBMM'ye gönderilecek.

Bildirinin arkasındayız

CHP PM Üyesi ve Eskişehir eski Milletvekili Gaye Usluer, dava konusu edilen bildirinin partinin ortak görüşünü ifade eden bir bildiri olduğunu söyledi. Bir suç istinadında bulunulacak ise bunun parti nezdinde olması gerektiğini anlatan Usluer, kişilere ayrı ayrı dava açılmasını eleştirdi. Davalar ile insanların siyasi partilerde görev almaktan korkmasının sağlanmaya çalışıldığını savunan Usluer, bildirinin arkasında olduklarının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki şapkası olduğunu anlatan Usluer, şunları söyledi: “Bizim genel başkanımız ile ilgili herkes istediğini söyleyebiliyor. Erdoğan ise AKP Genel Başkanı şapkasını takınca suç olmayacak şeyleri Cumhurbaşkanı şapkası ile karşılıyor. Erdoğan’a AKP Genel Başkanı olarak söylenen şeyler, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasına çevriliyor. Bu da Anayasa’ya partili Cumhurbaşkanı ile ilgili özel bir maddenin eklenmemiş olmasıyla ilgili. Duruma uygun şapka giymek diye bir şey yok.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.