Ünlü’den, CHP’li belediyelere yaylım ateşi

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, referandum sonuçlara ilişkin değerlendirmelerini aktardıktan sonra belediyelere yüklendi. Ünlü, Eskişehirli vatandaşlara seslenerek “2019’da değişim şart” dedi.

Ünlü’den, CHP’li belediyelere yaylım ateşi
11 Mayıs 2017 Perşembe 13:33

Ünlü, referandum çalışmaları sırasında kendilerine destek olan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya, milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay’a,  ilçe başkanlarına, belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine, önceki dönem görev yapan milletvekillerine ve ilçe başkanları ile yöneticilerine, mahalle başkanları ve mahalle yöneticilerine teşekkür etti. Ünlü, Eskişehir’de başarılı bir referandum kampanyası yürüttüklerini söyledi.
 
Herkesin kararına saygılıyız
Ünlü, Eskişehir’de ‘hayır’ ve ‘evet’ oyu kullanan tüm seçmene de sandığa gidip, demokrasiye sundukları katkıdan dolayı teşekkür etti. ‘Evet’ oyu veren de ‘hayır’ oyu verende bizim insanlarımızdır” diyen Ünlü, “Kararlarına saygı duyuyoruz” dedi.
 
Gülünç duruma düşüyorlar
Ünlü, Eskişehir’de ‘hayır’ oylarının yüksek çıkmasının bazı belediye başkanları tarafından yaptıkları hizmetlerinin başarısıymış gibi gösterildiğini belirterek, şunları söyledi: “16 Nisan’da yapılan halk oylaması bir genel seçim ya da yerel seçim değildi. 18 maddelik bir anayasa değişikliği ile parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçişin oylanmasıydı. Önemli bir sistem değişikliğinin olması nedeniyle alınan ‘evet’ sonucu son derece önemlidir.  Bu süreçte şehirde sonuçlar açıklandıktan sonra bazı ‘hayır’ oylarının kendileriyle direk ilintili olduğunu, sanki çok başarılı belediye hizmetleri yapmalarından kaynaklanan bir durummuş gibi göstermelerini de gülünç bulduğumu ayrıca belirtmek istiyorum.”
Daha fazla yalan insan sağlığı açısından zararlı
Ünlü, isim vermeden CHP Milletvekili Utku Çakırözer’in referandum sonrası gerçekleştirdiği partiler ile sivil toplum kuruluşlarına gerçekleştirdiği teşekkür ziyaretlerini de eleştirerek, “Ayrıca yine şehirde ‘hayır teşekkürüne’ çıkıp, yandaş dernek ve vakıflarda dolaşıp ‘hayır’ oylarını kendisine mal etmeye çalışan bazı vekillerinde normal hayatta çıkıp, ‘hadi benimle gelin, beraber bir çay içelim’ diyip yada 5 kişi toplayamayacaklarını da, ‘hayır’ oylarını kendisi toplamış gibi havalara girmelerini de çok dramatik bulduğumu da belirtmek istiyorum. Ayrıca geçtiğimiz günlerde de bir Cumhuriyet Halk Partisi toplantısında da ‘işte hayırı anlatsaydık hayırlar uçardı’ gibi böyle afaki bir söylem duydum. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından ‘hayır’ anlatılmadı, anayasa değişikliği anlatılmadı. Anayasa değişikliği dezenformasyona uğratılarak, korkunç yalanlar söyleyerek maalesef ciddi manada insanların kafası karıştırıldı. Dolayısıyla bu kadar daha da anlatırız demek şu manada biraz sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Zaten yeterince yalan söylenmiş. Daha fazla yalan insan sağlığı açısından zararlı. O yüzden yeteri kadar dezenformasyon yapılmıştır. O dezenformasyonunda temizlenmesi içinde çok uğraştık” ifadelerini kullandı. 
 
2019’da Eskişehir yeni bir döneme geçecektir
2019 hedefleri hakkında da konuşan Ünlü, “AK Parti İl Teşkilatı olarak, Eskişehir’de 2019 hedeflerimiz var. 2019 hedeflerimiz aynı şekilde devam etmektedir. Eskişehir’in mutlaka ve mutlaka artık yeni bir döneme girmesi şarttır. 2019 ile ilgili olarak bu anayasa değişikliğinde alınan oylar ile ilgili biz genel bir değerlendirmemizi yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Stratejimizi yenilemeye devam ediyoruz. Belirlediğimiz 2019 strateji doğrultusunda da çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz.  O yüzden hedefimiz, 2019’da inşallah Eskişehir yeni bir döneme geçecektir. Yeni bir döneme, kalkınan, gelişen yepyeni bir Eskişehir’e geçecektir. Bu yüzden bütün çalışmalarımızı buna göre yürütmeye devam ediyoruz” dedi. 
 
‘Paramız yok’ diye ağlanıyorlar
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen asfalt katılım payları ile ilgili konu hakkında da görüşlerini bildiren Ünlü, “AK Partili belediye meclis üyelerimiz 11 Ocak 2016 tarihinde asfalt katılım paylarının bütçe açısından sıkıntı oluşturmayacağını belirterek, vatandaştan asfalt parası alınmaması yönünde karar almıştır. Bu karar Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından veto edilmiş, komisyonumuz ve Büyükşehir Belediye Meclisi grubumuz ise asfalt parasının vatandaştan alınması konusunda ısrarlı ve kararlı davranmıştır. Ancak bu konu mahkemeye intikal ettirilmiş, mahkeme asfalt paralarının alınması yönünde karar almıştır. Mahkemenin kararını sorgulamıyoruz. Ama kanunda ‘alınmayabilir’ diye bir yetki var. Büyükşehir Belediye Başkanı da bu kararın alınmaması yönünde bir karar verebilirdi. İnisiyatif kullanılabilirdir. Maalesef bu yönde bir inisiyatif kullanılmamaktadır. Bunu niye gündeme getiriyorum. Biliyorsunuz belediyelerin şöyle bir alışkanlıkları var. 2014 yılında yapılan seçimlerden sonra Büyükşehir Belediye Meclis çoğunluğu bizde olmasından dolayı iyi şeyleri genel manada kendilerine mal ederler, kötü şeyler olduğunda ‘Büyükşehir Belediye Meclisi grubu bizde değil, bunlar aldı bu kararı’ diye lanse etmektedirler. O yüzden buradan Eskişehirli hemşerilerimize ilan ediyorum ve uyarıyorum. Büyükşehir Belediyesi, Eskişehirli hemşerilerimizin cebine gözünü dikmiştir. Asfalt paralarını almakta ısrar etmektedir. O yüzden önümüzdeki günlerde yapılan belediye meclis toplantısında böyle bir karar gündeme gelecektir. Devamında da bu paralar Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerinden talep edilme durumu söz konusudur. Meclisin verdiği karara Büyükşehir Belediyesi’nin uyup mahkemeye götürmeyip, bu asfalt paralarının alınmaması yönünde bir tasarrufta bulunmasını beklerdik. ‘Para ihtiyacımız var’ diye sürekli ağlak hale geldiler ama böyle bir durumları söz konusu değil. Paralarını çarçur etmeyerek, daha tasarruflu kullanarak vatandaşa hizmet için kullanmaları daha iyi olur. Maalesef paralar çarçur ediliyor. Bu defa da paramız yok diye ağlanıyor” diye konuştu.
 
Yollar köstebek yuvası gibi
Tepebaşı Belediyesi’ni, dış mahallelerin yollarını yapmamakla suçlayan Ünlü, “Tepebaşı Belediyesi’nin dış mahallelerde asfalt yamama işlerini yapmamaktadır. Tepebaşı Belediye Başkanı yağmur dualarına gidiyor. O yağmur dualarına geçen hafta ben de gitti. Yollar köstebek yuvası gibi. Belediye başkanı sadece eyyam ve popülizm yapmakta. Belediyeciliğin temel esasları olması gereken iş ve işlemleri yapmamaktadır” dedi.
 
Hamamyolu beton yığını oldu
Odunpazarı Belediyesi’nin Hamamyolu’nda yapımı devam eden projesini de eleştiren Ünlü, “Odunpazarı Belediyesi’nin  yaptığını hepimiz görüyoruz. ‘Beton yığını’ tabiri Hamamyolu için kullanılabilir. Özellikle Karaoğlan Caddesi üzerinde yapılan beton yığını maalesef içler acısıdır. Bunu AK Partili bir belediye yapmış olsaydı Eskişehir’de nasıl bir kıyamet, nasıl bir yaygara koparıldı. Onu da merak ediyorum açıkçası” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.