UMUT

Yakında Dergisi'nin Haziran sayısı için bir yazı kaleme alan Kazım Kurt 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul belediye başkanlığı seçimini değerlendirdi.

UMUT
17 Haziran 2019 Pazartesi 12:13

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, YAKINDA Dergisi’nin Haziran sayısı için kaleme aldığı yazıda şu ifadelere yer verdi:

İnsanlık tarihi boyunca iyilik ve gelecek bir arada olunca umut doğmuştur.

Fakat, hep iyilikler ve güzel günler dilemek, insanların daha rahat yaşam sürdürmelerini beklemek çok kolay olmamaktadır.

Hele ki, siyasette umut doğurabilmek daha da zordur. Türk Sol’u çok uzun yıllardan bu yana umut olamamış, o nedenle seçimlerden başarılı sonuç elde edememiştir. İktidar olmadığı içinde ülkeyi iyi yönetebileceğini, adil olacağını, üretimi arttıracağını ve dengeli paylaştırma yapabileceğini gösterememiştir. Böylece bir kısır döngü içine düşmüş, örgüt, ideoloji, yöneticiden hangisi kusurlu arayışı çoğalmıştır. Oysa, tek başına hiç birinin kusuru bu sonucu doğurmamıştır. Hepsinin kısmi kusurları yan yana gelmiş ve umutsuzluk oluşturmuştur.

31 Mart 2019 seçimlerinde her türlü tartışmaya  kulak tıkayarak inandığını ısrarlı bir şekilde uygulayan CHP, tekrar umut olmaya başlamıştır.

Hele hele İstanbul da olağanüstü bir başarı sergileyen Ekrem İmamoğlu “kazanılabildiğini” göstermiştir. Adana, Mersin, Antalya, Ankara gibi büyükşehir belediye başkanları da sandıktan galip ayrılınca görevin devredildiğini göstermiştir. Bakmayın, İstanbul u örnek göstererek “kazansak da bize hakkımız olanı vermezler” diyenlere. Pek çok yerde kazandık ve vermek zorunda kaldılar. 23 Haziran 2019’da da İstanbul’u vermek zorunda kalacakları gibi.

Bundan böyle umutsuzluk yok, sol var.

Sosyal Demokrat Belediyecilik uygulamaları ile CHP yapabildiğini, üretebildiğini, yönetebildiğini göstermek zorundadır.

AKP’li Belediyenin bir milyara yaptığı işi, iki yıl sonra iki yüz milyona yaptığını gösterdiği gibi. Üç makam aracı yerine, orta halli bir araçla da bu işlerin yapıldığını gösterdiği gibi.Odunpazarı’nda Emek Mahallesi gibi en zayıf olduğu yerde yüzde 80 oy artışı sağlayabildiği gibi.

Ulaşılınca, insanların umut arayışına cevap verdiklerini görmemiz, anlamamız ve sürekli halkın içinde olmamız gerektiğini kavramak ile işe başlamalıyız.   

Hemen, şimdi İstanbul Büyükşehir seçimlerinde oy kullanacak dostlarımızı tanıdıklarımızı hemşerilerimizi aramalı ve uyarmalıyız. Her şeyin güzel olacağına dair umudumuzu tazelemeliyiz.

İnanıyorum ki; Herşey çok güzel olacak. Kadınlarla güzel olacak, gençlerle güzel olacak, çocuklarla güzel olacak, işçiler, emekçiler ile güzel olacak. Velhasıl sol’la güzel olacak, sosyal demokrasi ile güzel olacak, demokrasi ile güzel olacak…

Korkmayın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cafer Kılınç - 5 yıl önce
İşsizliğin çözümünü mutlaka ele almalıyız 2023 seçimlwri üzüntülü olabilir BAŞKANI M